Candanesra Hanımlar hamilelikte kilo alımı ay ay kaç olmalı 18 haftaligim 4 kilo almışım sizce benmi almisim bebekmi normalmi sizce
metehaninannesiii Candanesra normal kilon bende 19+4 haftaligim 3 kg aldım dokrorum bana normal dedi sizinkide normal
kucuktosbik27 Candanesra şuan siz almışsınız ama düzenli ve sık beslenmeyle siz kilo verip bebiş kilo alabilir ben 70 le hamile kaldım 10. Haftaya kadar 1.5 kilo aldım çok hozlı gidiyorum diye diyetisyene başvurdum 36 haftalığım 74 kiloyum şuan 1 aydır tek devam ediyorum öğrendiğim en güzel şey 2 saatte bir atıştırdığımda metebolizma daha hızlı çalışıyor ve kilo vererek devam ediyorum aburcubur vs eeğil tabi protein ağırlıklı besleniyorum kozartma hamur işi falan her hafta tüketiyorum ama abartmadan öyle öyle çok rahat geçti hamilelik
ikincimucizemmmm Candanesra canım bende kilolu hamile kaldım ve doktorumun dediği şu hiç kilo almayanda sağlıklı bebiş dogurabilirsin sağlıklı ve sık sık beslen dedi ben şuanda sabitim hiç kilo almadım 19+1 rim
Candanesra metehaninannesiii kilolu olduğum için tansiyon var belfitigi doktor sağlıklı beslen dikkat et dedi kilo çok alma diye
metehaninannesiii Candanesra ekmek tüketme onun yerine çavdar ekmeği ye kilo aldırmıyor o meyve çok ye bol su ic
Candanesra metehaninannesiii ramazan pidesi çok yiyorum dayanamıyorum dediğiniz gibi çavdar alıp yemek
Kubra-1234 kucuktosbik27 bebeğinizin kilosu nasıl haftasıyla uyumlu mu? Ben de 25 haftalığım 1 kilo aldım dikkat ediyorum hamurişi tatlı pek tüketmiyorum acaba bebek zayıf kalır mı diye düşündüm
kucuktosbik27 Kubra-1234 geçen hafta 2750 di kilosu gayet iyi dedi doktor. Ben her gün yumurta peynir yoğurt aradada süt tüketiyorum. Meyve her gün tüketmeye çalışıyorum artık önceden çok yiyemiyordum. Ispanak her hafta et balık tavuk tüketebildiğim sürece tüketiyorum her hafta baklagillerde çok vitamin içeriyor sebze yemekleri genelde böyle besleniyorum kuru yemişleri hergün düzenli tükettim bu ara biraz aksattım 28 den sonra kilo almaya başladım bebekle birlikte 28 e kadar bütün değerlerimde çok güzeldi 28 de kanım biraz düştü sadece halada aynı şuan birazda hastayım onun etkisiyle eskisi kadar rahat yemek yapıp tüketemiyorum elimden geldiğince uğraşıyorum vitaminli sağlıklı şeyler yemeye son 1 ayda 2 kilo aldım biraz ramazan pidesinin etkisi var😅 tam tahıllı ekmek yiyordum normalde hatta ekmeksiz doymaya başladım ama pide işi bozdu biraz😁
Busrabbb Kubra-1234 bebek sizden yeterli besini alıyor zaten doktorda kilosunu görüp size söylüyordur iyi olduğunu ya da az olduğunu
kucuktosbik27 Azadceyda63 bu durum sizin başlangıç kilonuzla alakalı zayıf hamile kaldıysanız çok normal vücut yağ depolamak zorunda hem bebek için hemde gebelik sürecinde enerjiyi karşılamak için. Benim boyum 164 70 kiloyla hamile kalınca yeterli yağ oranına sahiptim zaten oyüzden yavaş ilerlemem gerekiyordu normalde 57 58 kilolardaydım 1 senede çok hızlı kilo aldım oyüzden hamilelik döneminde sağlıklı beslenerek kiloyu koruduk
Azadceyda63 kucuktosbik27 hamile kaldığımda 59 kiloydum vücudum çok müsait kilo almaya ondan kaynakli
Ozgu_momy Her kilo her fizyolojik yapıya uygun değildir , örn ben 20. Hafta 3 aldım sende 3 almışsın normal diye yanlış yönlendirme yapmış oluyorsunuz. Anneler içlerini rahatlatmak için soruyor ama yanlış bilgi ile iç rahatlatmak daha tehlikeli.
PurpleTail Ozgu_momy haklısınız,herkes kaç kilo ile hamile kaldığını söylese ona göre daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.Neticede vücut kitle endeksi önemli.
kucuktosbik27 Candanesra sabah kahvaltımı normal yapıyorum yumurtam peynirlerim falan ara öğünde yoğurt süt ayran yanına kuru yemiş veya meyve yiyorum. Öğlen ya normal sebze yemeği yiyorum ya yulaf yiyorum bunu sevdiğim için yiyorum birazda bağırsaklar hızlı çalışsın diye. Arada gene meyve veye tatlı bişeler yiyorum dozunu kaçırmadan akşam et tavuk veya sebze yemeği veya baklagillerden bir yemek balığı çok tüketemedim hamilelikte malesef ama bunlardada illa şunu yicem diye kısmadım herşeyden yedim pilav makarna hamurişide kattım öğünlerime en son yemekten 2 2.5 saat sonra gene yoğurt meyve yada kuruyemiş vs o şekilde ayarladık hep çok fazla ıspanak tükettim salatayıda çok severim salatayı istediğin kadar tüketebiliyosun zaten
Busrabbb Candanesra 21 haftalık hamileyim henüz bir kilo bile alamadım aksine zayıfladım, kişinin hamileliğinin nasıl geçtiğine bağlı bir durum :) siz almışsınız kiloyu bebek değil. Ben bu durumdayken bile bebeğim gayet güzel kilo alıyor şükürler olsun
kucuktosbik27 kucuktosbik27 birde activia shot ve proteinli veya multi vitamin sütleri çok tükettim normal süt içemediğim için diyetisyen bunları içmemi söylemişti