Mdnyldz BlueButterfly soymuyorum ☺️Zaten blendırdan geçince pürüzsüz oluyor. Mutlaka deneyin şimdiden afiyet olsun🤗
_sumeyyebedir7_ Minik_kalplim_ arabası yapabilrsin Kayseri’ye ozgu ama doyurucu ve limon sıkıp 2 tabak içebilirsin kolay yapılıyor hemde
Sulesu _sumeyyebedir7_ Bulantı kusmadan dolayı 2 ay aç kalıp 15 kilo vererek sadece serumla beslenen ben, bir anda arabaşı çorbası ve hamurunu aşerdim tabiri caizse bıkmadan usanmadan üç hafta boyunca hergün yapıp tükettim hamuru kokusuz tatsız olduğu için gelip gidip ağzıma atıyordum midemi tutuyordu arabaşıyla beslendim ben :)
PurpleTail Pancar bulabilirseniz size Slav mutfağından efsane bir çorba tarifi verebilirim☺️ Çok besleyicidir
balkiz12 Minik_kalplim_ tavuk suyu çorbası yapılıyor ama çok sofralarda görmüyorum ben Antalya tarafında restoranlarda falan çok yapılıyor harika bi çorba hafif güzel üzerine maydonozda ekleyince enfes
Canan123 Patates çorbası Soğanları küp küp doğrayıp kavurun sonra küp küp doğradığınız patatesleri atıp kavurun, üzerine biraz su ekleyip haşlayın. Piştikten sonra tuz atıp blendırdan geçirin ve süt ekleyin. Tavsiyem kıvamı mercimek çorbası gibi olsun :)
Sulegorkemakyol Minik_kalplim_ hem tavuk suyuna hemde et suyuna yapabilir bu tarifi ikisinde çok yakışıyor et veya tavuk butlarını haşla ayrı bir tencere tereyağında 2 kaşık un kavur sadece kokusu çıkana kadar rengi dönmiycek üstüne tavuk veya et suyunu ekleyerek aç unu sonra 1 adet havuç 1 adet patates rendeleyip içine at havuç ve patates pişince göz kararı tel teşhire at şehriye pişince et veya tavuk parçalarını içine atıp bir taşım kaynat tuz ve karabiber ekle ocağın altını kapatıncada 1 veya yarım limon sık içine limonun ekşiliğine göre sen ayarlarsın
sweetbaby1 Minik_kalplim_ vallahi benim yaz kış çok sevdiğim bir corba. Tarifini biyerden almadım ben kendim uydurdum. Afyondan doğal yeşil mercimek gelmişti kokladığımda bile mis gibiydi dedim bu güzelim mercimeği salçaymış soğanmış karıştırıp tadını değiştiremem. Sadece sıcak suda haşladım biraz zeytinyağı biraz tuz ile. Sonra yoğurdu özedim sıcak suyla ayran yaptım döktüm içine. Biraz renksiz oldu içine maydonoz doğradım attım. Koydum kaseye. Dedim çok lezzetli ama buna sarımsak da yakışır sanki. Çiğ çiğ doğradım sarımsağı. Bi oturuşta üç kase içmiştim. Şimdi yine yaptım. Sadece kesilmesin diye aynı yayla corbasındaki gibi yoğurdu biraz unla özüyorum. Sarımsağını da kaynamaya yakın atıyorum içine. Çok sevdiğim bir lezzet içerken yazıyorum bunu bu arada😁
ebru23 Minik_kalplim_ valla degisik mi bilmem tavuk hasliyorsun haslama suyuna biraz daha su katip Kaynatiyosun. Sehriye ve tavuk parcalarini atiyorsun sonra 2(y) kasik yogurt 1 yumurta 2 kasik( y) un. Cirp iliklastirip ekle icine en sonda nane yak sivi yag ile ustune dok bizim sulale seviyo🤣