Bkd elbette yardımcı olmaya çalışırım. önceki hesabım askıya alınmıştı, birkaç güne geçer sandım ama geçmedi o yüzden bu kadar geç dönuş yapıyorum kusura bakmayın. isimler üzere gitmek sonra da yorumda bulunayım.
efnan; internette ilk karşımıza çıkan anlam “cennetteki güzel gözlü kız” ama islami kaynaklarda böyle bir şey olduğunu asla sanmıyorum. dilerseniz araştırıp kesin yoktur diyeyim ama bunu araştırmak bile vakit kaybı olur çünkü olmayacağı çok belli. dolayısıyla anlamı bu değil. peki anlamı ne? bunu bilmek çok zor çünkü bir kere bu anlamda yayıldı mı doğru bilgiye ulaşmak hiç kolay olmaz. anlamından emin olunmayan bir ismi koymak da risktir çünkü caiz olma ihtimali kadar caiz olmama ihtimali vardır. uzak durmak en uygunu bence.
meva; buna cennetül meva’dan varıyoruz. iki ayette geçiyor. bu isim insanlara uygun bir anlamda değildir der Nureddin Yıldız. Aleyhisselam “en güzel müslüman, günahsız,tertemiz” anlamındaki berre ismini kibir vermesi endişesiyle zeynep değiştirmiştir. bu böyleyken cennet unsurunu insana isim seçmek yersiz duruyor.
Meyra; TDK ışık saçmak ve parlamak anlamında olduğunu okudum ama emin olamadım. diğer anlamlarından da hiç emin değilim. bu çok riskli geldi bana.
Vera; bu aslında bir sıfat. haramlardan ve şüpheli durumlardan kaçma halidir. bunu çocuğuza yüklememeliyiz derim ben. ki zaten müslümanız, böyle bir kaçınma halindeyiz.
Berra; bu isim berre ismiyle aynı diye düşünüyorum. berre ismiji Aleyhisselam değiştirmiştir. berra ismini de birisi Nureddin Yıldız’a sormuş ve hocamız bir değiştirme olduğunu ve değiştirilse iyi olacağını ama yine de değiştirmek zorunda hissedilmemesini söylemiş. Aleyhisselam’ın değiştirdiği ismi hiç koymasak daha iyidir.
bu isimleri sadece yorumladım. fetva boyutlarını fetva meclisi gibi güvenilir sitelerden araştırmanızı tavsiye ederim. bana sorarsanız buradaki hiçbir ismi koymamalısınız. isimlerin bir duruşları yok gibi geldi. onerilen isimleri önceki hesabımda paylaşmiştım isterseniz yine yazayım.