Buketkucuk Saree1 biz mantı, sigara böreği, üç çeşit börek, iki çeşit poğaça, bezelye, kuru fasulye ve barbunya, yaprak sarma falan koyduk yeterli olur diye düşündük hemen çıkar ısıt ye🙈🤗
Semy Saree1 çorba olarak bi fikrim yok genelde kavanozda saklıyorum corbaları. Ama bol bol börek yaptım patlıcan kızartıp attım mantı yapıp attım bol bol meyve attım ben gecen seneden hala komposto yapıyorum vişne kırmızı erik çok güzel oluyor.
hanimhanimcik olur tabi buzlukta ben yoğurt mercimek değilde genelde sebze çorbası saklarım mesela kabak çorbası brokoli çorbası pırasa çorbası çünkü içinde tavuk felan bişe olmadığı için gayet güvenerek sonradan tüketebilirsiniz. bunun dışında mantı kurtarıcı olur bence. bunun dışında fasülye sarma direk çıkar pişir beş dakkada kolayına gelir.
Saree1 hanimhanimcik evet sarma çok iyi oluyor yaparken uğraştırsa da pişirirken tencereye dizip suyunu koymak yetiyır 😊
Gizematlasada hanimhanimcik ben bazen hızlı olsun diye acil zamanlar için oğluma tarhana fln yapıyorum kalanını atıyorum mesela çocuk kayınvalidede fln kalacağı da gündüz ona veriyorum yeni yapılmış gibi oluyo
Semy Saree1 vişne şeftali erik attım ben bu kırmızı olanlardan. Köyümüzden getirmiştim. Şeftaliyi erikle yada vişneyle beraber yapıyorum cok hoş oluyor. Kayısı attık bide eşimin memleketinden gelmişti.
Mom54544 Saree1 limon u portakal i yuvarlak kesip posetledim eşit şekilde limonata yapıyorum yazın serin serin vişne kiraz kayısı koydum geçen yıl yazın onları çıkarır bitiririm sıcaklarda yenisi çıkınca tekrar koyarım 😋
Semy Saree1 bezelye , nohut vs onlar her daim olur bende bide aklıma bu kadar geldi şimdilik. Gerçi ben pazardan aldıklarım yenmeyince bayatlayacak diye biberi salatalıgı bile atarım hiç bişey olmaz
MDT Saree1 Samsun’da Mısır çorbası yapar kayınvalidem onu koyar buzluğa nasıl yapılıyor ben bilmiyorum ama tabi mevsiminde Mısır lazım onun için.
Beyzan Saree1 ben bu sene Mısır haşlayıp attım oğlum iki yaşında üstüne bir sıcak su dökünce tazecik oluyor
Balonnnnn Gizematlasada kek pişip soğuyunca dilimleyerek koyuyorum. 1-2 saat önceden çıkarıp kendi haline bırakınca yeni yapılmış gibi oluyor. Ben kullanmıyorum ama direkt çıkarıp mikro dalga fırında da çözdürülebiliyor.
Beyzan Saree1 buzluğa çorba bilmiyorum ama yemek olarak baya sağlam bir buzluğum var Kemer patlıcanı kızartıp karnı yarık harcını da hazırlayıp içine koyuyorum o şekilde donduruyorum. Pişirecek zamanı fırın tepsisine dizmek ve üstüne salçalı sos ekmek yetiyor Kuru fasulye ve nohutları haşlayıp atıyorum sulu yemeğini yapacağım zaman direk salçalı suyun içine atmak yetiyor Yine aynı sekilde tek seferde toplu patlıcan biber kızartip atıyorum sonrasında çıkarıp üstüne Patates kızartıp sos döküyorum karışık kızartma oluyor. Mozaik pasta her zaman vardır buzlugumda misafir gelmeden önce çıkarıp kendi halinde erimeye bırakırım Buzlukta yine kurabiye hamurum vardır çıkarıp eritip şekil vermek kalır geriye sonra hoop fırına. Börekleri sarıp buzluğa atıyorum sonra tepsiye dizip pişirmek kalıyor geriye. Köfte yoğurup atıyorum Annem sağolsun mantı verir buzlukta durur Bir de yazdan atılan sebzeler olduğu için yemek sıkıntısı çekmem artan her yemekten atarım buzluğa bir kase bile olsa o başka zaman bir çeşit olur sofrada . Hep elimin altında bir şeyler olur Allah’a şükür 🙂
Mom54544 Beyzan Aynı kafadan gidiyoruz 😂 elime ne geçerse atiyorum bugün yenilip yarın yenmeyecek olduğunu bildiğimden az da yapsam kaliyo illaki hemen küçücük saklama kabına koyup atıyorum 3 5 gün sonra çıkartıyorum hemen eşim dalga geciyo benimle elinden gelse beni de parçalayıp atcan dondurucuya diye 😁
Denizyildizii Saree1 köfte, içli köfte, bezelye, bakla, taze fasülye, patatesli börek, kurabiye. Çorba zaten yapımı kolay buzluğa atmaya gerek yok bence