Murvetdundar çok geçmiş olsun.
Ben de yoğun kanamalı bir hamilelik geçirdim. 13 ve 17.haftalarda adet kanaması şeklinde yoğun oldu, lekelenme şeklinde devam etti. Hamileliğin başından beri progestan kullanıyorum.
Doktora gittiğimde rahimde kanama alanı görünüyor, bebek iyi sıkıntı yok, rahim ağzı kapalı, uzunluğu da iyi hiç korkma bol istirahat et dediler. Kanama birkaç kez tekrarlayınca doktorum hiçbir sebep yok, bazı kadınlar böyle geçirir, doğal bi kanama dedi. Ben riske atmamak için 2 3 farklı doktora gittim bu süreçte, hepsi hemen hemen aynı cümleleri kullandılar. Ben de detaylı usg ye kadar neredeyse yerimden hiç kalkmadım, günlük ev işi vs de yapmadım. Sadece yemek ve tuvalet ihtiyacım için kalktım.
Stresli bir süreç, ben de gerçekten korkuyla geçirdim bu süreci, kendimi hep rahatlatmaya çalıştım, bol dua ettim, dinledim, kitap okumaya çalıştım, kendimi diziye filme verdim. Korku illaki oluyor. Hareketleri hissedene kadar çok korkuyordum, hareket hissettikten sonra leke bile gelse en azından içimde hareket var diyerek çok rahatlamıştım. 21.haftada detaylı usg den sonra doktordan yürüyüş yapabilir miyim artık sorun var mı diye izin aldım, kendini yorma ama yürüyüşü tavsiye ederim dedi. O haftalar hafif yürüyüş yaptım ama leke falan gelince çok da abartmadım, bi de 6 ay yatınca bacaklarım falan kitlenmiş yani zorlandım ağrılarım oldu. Yarın nasip olursa 29.haftam. Doğum için memlekete gideceğim. Çok şükür bu günleri gösteren Allahıma. Geçiyormuş. Bazen oluk oluk kan aksa da yaşayacaksa yaşıyormuş, inşallah sonrası da güzel olur. İnşallah sizin de bir an önce son bulur bütün sıkıntılarınız. İçiniz hangi doktorda daha rahat edecekse onda devam edin, moral gerçekten çok önemli.