ilkgozagrimhavinim Merhaba sevgili anneler🌸 yaklaşık 10 senedir tiroid değerlerimin yüksekliğinden dolayı tedavi görüyorum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. En son mart ayında tam kan sayımı yaptırdım doktorum istediği için. Tsh değerim normal sınırlar arasında çıktı. 150 mg ilaç kullanıyorum devam ediyorum. Benim gibi tiroid yüksekliği sorunu yaşayan anne adayları var mı? Ne kadarda bir test yaptırıyorsunuz bu süreçte?
Zeynep0332 ilkgozagrimhavinim bende 10 yıldır guatr hastasıyım cnm..ilk gebeliğim de de ilacı hiç bırakmadım..şimdi de kullanıyorum..35 haftalık oldum..şükür bir sıkıntı yok ogluşta..ayda 1 gidip endokrine doz ayarı yaptırıyorum 👍😇
Rabianur53 ilkgozagrimhavinim bende gebelikten sonra çıktı 3. trimestere kadar her ay kontrol sonnta bir buçuk ayda kontrol şeklinde ilerleyeceğiz dedi doktor.
Nilayefe ilkgozagrimhavinim benim her ay sağlık ocağında bakıyorlar. ilaç için dahiliyeye yönlendirmişlerdi. Tsh değerine göre dahiliye doktoru ilaç yazıyor.
ilkgozagrimhavinim Zeynep0332 ben dahiliye uzmanına gidiyordum evlenmeden önce 3 ayda bir. Bursada yaşıyodum o dönem. Evlenince istanbula gelin geldim. Daha 5,5 ay oldu evleneli pandemiydi falan burda doktor bulamadım. Üzerine hamile kalınca bi tek ilk kaldığımı öğrendiğimde aile hekimimde tam kan sayımı yaptırdım. Şimdi doktor bulup ayda bir mi gitmeliyim bende acaba?
ilkgozagrimhavinim Rabianur53 her ay gitmem gerekiyor demekki.. Bu ay gitmedim bi dahaki ay yine tam sayım yapılacak beklesem sorun olur mu mayısa kadar
Rabianur53 ilkgozagrimhavinim Yani benim doktorum öyle uygun gördü kişiden kişiye de değişebilir. Değerim 1.5 a düştüğü halde devam edelim Bebek büyüdükçe artma ihtimali var dedi. Kadın dogum doktorum hemen gitmemi tercih etti. İlk gebeliğim oldigu için biraz da korktum ben hemen gittim.
ilkgozagrimhavinim Rabianur53 benimde ilk gebeliğim. Ozaman bende hemen randevu alayım. Dahiliyeye mi gidiyorsun?
Rabianur53 ilkgozagrimhavinim Evet uzm. Doktora gidiyorum. Gelişimi etkileyebilir ya da düşüğe sebep olabilir deyince korktum açıkçası. Bir de gebeyken yükselince duramadim ben.
ilkgozagrimhavinim Nilayefe sağlık ocağında her ay bakabiliyolar mı? Normalde 3 ayda bir test yapabiliyolar diye biliyodum ben
Livanur22 14+5 haftalığım tiroitim 0.01 başından beri değişmedi ilaç kullanıyorum propycil günde bir taneydi 2 ye çıkardı doktorum, dahiliyeye gidiyorum acaba bu değer ne gibi etki eder bebeğime gelişim geriliğimi olur
ilkgozagrimhavinim Livanur22 o konuyu hiç bilmiyorum🙄 hızlı çalışıyor senin demekki. Benim yavaş çalışıyor. İkiside riskli denir bebek için ama.
Nefii Livanur22 benim ki 8 küsurdu benim dokturum zihinsel sağlığını etkiliyor düşürmemiz lazım demişti şimdi bi sorun yok çok şükür
ilkgozagrimhavinim Rabianur53 1,5 ay önce yaptırmışım en son tahlili. Ayda bir giderim artık🙏🏻 b12de kullanıyorum ben çok düşük.
Beril123 Bende 16 haftalık hamileyim gebeliğimi öğrendiğimden beri euthrox kullanıyorum sağlık ocağında ayda bir kan veriyorum özel hastane de endokrin doktorum değerlere bakıyor . Çok şükür su an olması gereken değere düştü .