Kızlar merhaba, ben tüp bebekle hamile kaldım 22. Haftamdayım. Sürecin başında tüp bebek doktorum önlem olsun diye coraspin vermişti ve 20. Haftaya gelince bırakırsın demişti. Sonra 13. Haftada tüp bebek doktorumla işim bitti normal opr. Dr. kadın doğum uzmanına gidiyorum. Daha sonra 20+4 de detaylıya gittim prof doktora, bana 22. Haftanda bırakabilirsin dedi. 22 oldum dün ve içmedim mesela bıraktım ama içim hiç rahat değil ya korku sardı benim gibi 22 de bırakıp sıkıntısız doğum yapan var mı? Doktoruma da güveniyorum ama işte ne bileyim çok kuruntulandım
Tüp bebek ve coraspin
elcindefne tup bebek doktorunu arayıp sorsan olmazmi. Ben her asamadanheraeyicin arayabiliyorum ordaki hemşireler doktora sorup bana cevap veriyorlar
elcindefne nasıl güvendin tüp bebek doktorunu değiştirdin. Benim doktorum yani tuttu şükür ama çok ilgili değil uzun uzun bakmıyor anlatmıyor bebeğimi. Hemen durumu iyi diyor ilaç hakkımda bilgi veriyor yolluyor. Bundan şikayetçi olduğum halde değiştiremiyorum korkuyorum. Başka doktora güvenemem. Ne biliyim ilacımı bilmez beni bilmez. Siz iyi cesaret etmişsiniz. Ve değiştirsem hep şüphelenirim
Bence de doktoruna danışmalısın. Benim daha erken haftalarda kanamam olunca bıraktırdı doktorum. 35.haftamdayım çok şükür bir sıkıntım olmadi.
elcindefne bnde de ayni sekil içme dedi ama haftada 2 de olsa iciyrm yoksa kafamda tilkiler dönüyor. Tüp bbk doktrm ankrada baska sehirde yasiyrm. Pıhtılaşma testiniz de önemli bu konuda. 28.haftadaym sağlıkla vakti zamnnda kucagmza alalm inşallah
elcindefne benimkide tüp bebek hem yapan merkez hem de gittiğim farklı kadın doğumcular 32. Haftaya kadar kullanmam gerektiğini söyledi şu an 24 teyim kullanıyorum .. bu arada covid pıhtilaşmaya neden oluyormuş coraspin bunu engelliyormuş yeni öğrendim dolaylı koruyor aslında (benim ikiz olduğu için 32 demiş olabilirler.)
Mavi34 sordum ama gel muayene edelim dedi asistanı muayene ücreti de 800 tl ve uzakta doktor gidemem maalesef. Detaylıya gittiğim profa yazıcam tekrar :()
Mucizem31 artık kendisiyle veya başka kadın doğum uzmanıyla devam edebileceğimi söyledi, ben de kendi kadın doğumcuma geçtim. Çünkü orası hem bana uzak hem de çok pahalı. Aylık muayene ücreti 800 tl karşılayamam maalesef.
littlebee yine yazdım detaylıya gitttiğim profa. Kafama göre de devam etmek istemiyorum bebekte kalp rahatsızlığı yaratabiliyormuş gereksiz kullanımda
Aleovera ben de her ay baktıracağım başka türlü içim rahat etmeyecek :( gereksiz yere de ilaç kullanmak istemiyorum, bebekte kalp rahatsızlığına sebep olabiliyormuş. Benim kuruntum yüzünden bebekte sıkıntı olursa kendimi hiç affetmem
elcindefne bende ayni durumdaydim bana tup bebek doktorum 30. Haftada birakcaksin demisti sonra o doktoru degistirdim arastirma hastanesine gectim. Sekreterine sordugum zaman banada muayeneye gelin dediler. Bende arastirmada gittigim doktora sordum pihtilasmayla ilgili bi sorunun yoksa birakabilirsin dedi. Bana pihtilasmayla ilgili hic bi test yapilmadi yani bilmiyorum tup bebege baslarken yapilan kan testlerinde varmiydi öyle bisey demedi hic bana tup bebek doktorum onlem amacli basladi yani. 2 hafta oldu birakali bi sorun olmadi cok sukur
Muzice1 evet çoğul gebelikte kullandırıyorlar onu duymuştum. Sağlıkla kavuşalım hepimiz inşallah 🙏🏼
Mermerve evet tüp bebeğe başlarken yaptırdığınız tahlillerde bakıyorlar ona. Bende de yok pıhtılaşma sorunu, olsa iğne de verirdi diye düşünüyorum. Coraspini tüp bebekte önlem amaçlı veriyorlar sanırım sonuçta doğal yollarla başlayan gebelik değil. Sonra da kesiyorlar gerek yoksa. Benim kadın doğumcum detaylıda bakarız dedi kesmen gerekir mi diye. 20 de gittim 22′de kes dedi vardır bildikleri
Benimde tüp bebek 32.haftaya kadar devam edeceğiz demişti tüp bebek doktorum. 13.haftada doktor değiştirdim ve ayrıntılı ultrasonda perinatoloji uzmanı ne kadar devam edeceğine karar verecek dedi. Geçen hafta detaylı ultrasonda uzmanın dediği gebelikte coraspirin çok önemli tüm gebelere öneriyorum 36.haftaya kadar devam et ve mutlaka geceleri iç dedi
elcindefne canım bende 22+5 deyim tüp bebek benimde dr bana tüm ilaçları 13. Haftada bıraktırmıştı bende aynı senın dediğin gibi bırakınca acaba bişeymi olcak falan korktum. Corasprin i 8. Haftada bırakmıştım hatta. Şükür iyi şimdi bebeğim dr ne dediyse onu yap sıkıntı çıkmaz Allahın izniyle. Hatta ben coraspirini dr kes dediği günden 1 gün sonra unutup tekrar içtiydim anam içimi bi korku sardı, 🤣nasıl unutup içtim diye
Ayln1613 muayene göre kişiden kişiye değişiyor galiba, az önce yine konuştum doktorla için rahat olsun görevini yapmış zaten gerek yok artık dedi. Kimisi de 34 den sonra kullanmayın, erken doğum ihtimalinde çok kan kaybı olabiliyormuş. Valla çok kafa karıştırıcı Allah yardımcımız olsun ne diyelim
alpinannesiii ben de dün bıraktım tam 22′de yani doktoruma güvenmeyi seçiyorum kafama göre iş yapmak istemiyorum. Sağ salim kucağımıza alalım hepimiz inşallah 🙏🏼☺️
elcindefne
Doktorlarımıza emanetiz bizim yapabileceğimiz bir şey yok onların söylediklerine dikkat etmekten başka. Allah korusun yavrularımızı🙏
elcindefne bende tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım oksapar kullandım 3 ay sonra bırakıcaz dediler sonra başka doktora geçtim oda hayır olmaz 7. Aya kadar devam iğnelere bebeğin kalbi durur diye korkuttu beni birde o an enfeksiyon çıktı bana hamilelerin kullanmaması gereken bir ilaç verdi rahatsız oldum değiştirdim başka doktora geçtim onada anlattım herşeyi oda hayır 7. Aya kadar kullanman gerekmiyor bebeğin kalbi vs durmaz aksine çok kullanmakta iyi değil dedi ve o gün bıraktırdı iğneleri şuan 30. Haftayım ve şükür bir sıkıntı olmadı canım doktorundan eminsen dinle bazı ilaçlarında fazlası zarar tabiki
elcindefne canım ben pozitif gördüm gün son gündü doktorumla.. Çünkü muane için 650 TL para istedi sonra normal kadın doğum doktora gittim ama 8 haftada kanamam olduğu için coraspirini bıraktım çünkü doktorun verdi kağıtta öyle yazıyordu eğer lekelenme yada kanama olursa anında brak diye bende ozaman bıraktım.. Merak etme doktorun ne derse onu yap..