Rabiatan Merhabalar ben oruç tutuyorum 16 haftalığım iftardan sahura kadar almam gerekenleri alıyorum ama etrafımdakiler bebek aç kalıyor gibi şeyler söylüyorlar benimde kafam karıştı ☹️ Sizde durumlar nasıl??
ikincimucizemmmm Rabiatan banada aynısını söylediler pes etmedim ama en sonunda böbrek agrısı ve susuz kalmam sebebi ile doktorum yasakladı orucu sadece 5 gün tutabildim bebeğimin sağlığı için napıyım sonra tutarım
lavininannesii Rabiatan ben 18. Haftadayım doktoruma sordum iftarda ve sahurda yeterli besleniyosan ve kötüleşmiyosan tutabildiğini hissediyosan tutabilirsin dedi doktorum sadece son 3 ayda oruç tutulmasına müsaade etmiyomuş. Ben tutabiliyorum ve tutuyorum her doktor aynı düşünmüyo ve her bünye aynı değil karar senin olmalı canım🌸
Rabia112 Rabiatan 30 haftalık hamileyim. Üç gün tuttum ve sonrasınd idrar yolu enfeksiyonum oldu. Şuan fazlasıyla acı ve ağrı çekiyorum serumlarla arada kendime geliyorum. Yani demem o ki zorlamanın alemi yok denedim test ettim onayladım 😄
Lulemom Evet aç kalıyor. 22. Haftadayım. Yemeğin bitmesini bile beklemeden bebeğim daha yerken kıpır kıpır hareket ediyor karnımda. Ve sadece yemekte hareket eden doğmamış bi bebeğin aç kaldığını düşünüyorum. Zaten allah katında farz değil. Neden zorluyorsunuz ki. Sevap işleyim derken günaha giriyorsunuz bence. Kimse gelip beni linçlemesin. Kendi düşüncelerimi söylüyorum. Herkes istediğini yapmakta özgür herkesin kendi bebeği.
Rabiatan Lulemom zorlamıyorum aslında rahat geçiyor ve suyumu yemem gerekenleri yiyorum ama vicdanen rahat hissedemiyorum 🤷🏻♀️
hulyaaksoy Bende 9 haftalığım ilk günden beri tutuyorum aralıklı mı tutsam diyorum aşırı gazım var bilmiyorum napsamki doktoruma söylemedim tuttuğumu 😒
alazzeyneperva hulyaaksoy doktora sorun bence arada yiyin o zamana kadar da gerçekten çok zorlaniyo bebekte sizde
Rabiatan alazzeyneperva hulyaaksoy benim bi sıkıntım olmadı şükür ama bebeğin mideden değilde annenin depolarından beslendiğini duyuyorum ama yeterli besini iftar ve sahur arasında almak gerekiyor tabi ama işte insan yinede etraftan etkileniyor 🤰🏽
Lylaalp hulyaaksoy ilk üç ay önerilmiyor organ gelişimi için önemli dönemdesiniz dikkat edin beslenmenize
alazzeyneperva alazzeyneperva bende tutarak başladım kendimi iyi hissediyodum doktora gidince isler deisti suyum azalmıştı sorunlar çıktı vs doktor yasakladi hemen şuan tutamadığım halde çok zor ayakta duruyorum nedenini bilmiyorum yine gidicem doktora
Lulemom Rabiatan vicdan rahatlatmak için yazdığınızı anladım zaten. Ama sadece şunu sormak istiyorum. oruç tutmayı doğru buluyorsanız neden vicdanınız rahat değil? Vicdanınız rahat değilse de neden hala oruç tutuyorsunuz?
Mumin Kızlar geçen televizyonda da hoca dedi hamileler oruçtan muaf diye tabi ki sonra tutmak şartıyla ins borçlarımızı öderiz seneye bebeğide kendinizide uzmeyin bence bir de internete okumuştum ilk 3 ay ve son 3 ay çok önemliymiş oyuzden doktorlarda önermiyor q
Rabiatan Lulemom etraftaki söylentilerden dolayı yoksa benim bi sıkıntım olmuyor oruçluyken vicdan rahatlatmak değilde benim gibi olanları merak ettiğinden yazdım.
Filizaybars Yapılan bir eylem de bu her ne olursa olsun vicdan rahat değilse bir huzursuzluk var ise o işte sıkıntı var demektir.
Sibelbr Bende 8 haftaliğim kendimi cok zorlamadan tutuyorum..10 gunde 6 gun tuttm Rabbim nasip edersede bu sekılde devam etmeyi istiyorum ❤️
winteriscoming Rabiatan anladım genel olarak önermiyorsa sürecinizle ilgili bi sıkıntı sizin sağlığınızla ilgili bir sıkıntı yoksa sizin vereceğiniz bir karar. Ben tansiyon problemi yaşıyorum sıkıntılı biraz sürecim tutmuyorum o yüzden ama her şey iyi olsa bile yine de vicdan yapar tutamazdım dinen de kolaylık tanınmış kazaya bırakma fırsatı verilmiş bir ibadet sonrasında tutabilme imkanım telafi etme imkanım olabilir ama içimdeki canın telafisi maalesef yok
Aleynaa29 20+2 haftalığım, ramazanın ilk 6 günü tuttum sonra doktoruma danıştım, kesinlikle tutmamam gerektiğini söyledi, bebek aç kalıyor o yüzden 2 saatte bir yemek yemem gerektiğini söyledi, bende o yüzden artık tutmuyorum
Omerraysemm Bn de 21 haftalığıö doktorum sakıncası yok tur dedi bende iyi hiissediyrlum ye sıkıntım yok