kucukgelinkucukanne Kızlar 38+4 haftalık hamileyim, doğuma çok az kaldı, çatı muayenesinden aşırı korkuyorum. Geçen gece sancıyla hastaneye gittim alttan muayenede ağladımye doktor beni feci şekilde azarladı, şimdi tekrar yapmaya çok korkuyorum,ama doğal doğum istiyorum. Baş etme yöntemlerinizi bana söyler misiniz?
SevDin kucukgelinkucukanne çatı muanesinden korkarsan normalde çok zorlanırsın çünkü doğum anında sürekli kontrol edileceksin biran önce bu korkuyu yen tek çözümü de kendini rahat bırak derin nefes al ve sıkma sıkmazsan hiç acımaz yazık korku yüzünden sezaryen tercih edilmemeli
esoeso kucukgelinkucukanne bnde burdakı hıkayelrle kendmı sacma seylere kurdum dun catı muayenesne gttm dune kdr hayatı kndme zehr etmsm dern nefes alp bısmıllah dyerk ıcnden 5 e kdr say olp btyr acıda agrıda 5 sanıye emn ol dha fazlası yok
Gebbe kucukgelinkucukanne kendini gitmeden motive et canım zaten çok sancılı olunca doğum sırasında kaç kere bakacaklar kendini kasma derin derin nefes al o sırada yapsın doktorun biz neler atlatıyoruz boynundan üstesinden geliriz 😄
kucukgelinkucukanne Anakralice ya sezeryandan da korkuyorum, doğum sonrası ayağa kalkmak zor süt gelmesi zor diye :((
kucukgelinkucukanne Aygl1996 ya bende psikolojik olduğunun farkındayım, ama doktorun azarlaması, muayenenin ilk kez olması hepsi üstüste geldi, çok ağladım 😔😔
Merve1996 SevDin dün bende gittim acile 35 haftaligim suyum geldi sandik alttan muane ettik iki parnakla ne yalan soylim kendimi kastigim icin benimkide biraz acidi kendimi tuhaf hissettim.Ama normal istiyorum tabi mecbur bakicaklar
kucukgelinkucukanne SevDin bu korku yüzünden doktor bana bağırdı ve sen normal doğuramazsın eşini al özele git sezeryan yap diye :((
Uzayyy @kucukgelinkucukanne bu gercekten kendini rahat birak demekle olan bi durum degil malesef o korku varken soylenen hersey dahada korku yaratiyo sanki doktor bana muayene yapamadi bile canini acitmak istemiyorum dedi epidural yapariz normal dogumu ozaman hissetmessin dedi bakalim kismet hersey.onemli olan bebegin sagligi tabiki rahat olabilmek onemli ama olamiyosada kasmayin kendinizi zaten hamilelik surekli endiseyle gecen bi donem bide bununla yormayin kendinizi
Zeyneep esoeso keşke hep böyle yorumlar okusak da rahat olsak. Bazı yorumlar çok korkutuyor gerçekten. Hamile kalmadan önce rutin kontrolde parmakla muayene olmuştum 1 dakika sürmemişti bile. Aynı şekilde mi acaba? 35 haftalığım iki hafta sonra geldiğinde çatı muayenesi yapıcaz dediler de😔
UurSevdaYlmaz esoeso nasil oluyo ki canm normal alttan muayene degil mi 34 haftaligim benimde bu aralar en buyuk korkum çatı muayenesi oldu sanırım
kucukgelinkucukanne esoeso keşke söylediklerin elimde olsa, devlet hastanesinde çatala yatırıyorlar gelen giden seni o halde görüyor, doktor gelene kadar kimlere gösterdiğinin haddi hesabı yok, zaten çekiniyorsun bi de insanların görmesi başka bi tramva 😔😔
esoeso Zeyneep valla 5 sanıyedn ıbarett hepsıı sadece cok cok dern nefes alp bısmllah dıyıldmı ıs btyr
SevDin Merve1996 illaki acır kolay ne varki dayanıcaz yapacak birşey yok bende normal doğum istiyorum inşallah herşey yolunda giderde sezaryen acısı yıllar boyunca sürüyor diyorlar normalde 1 kez acı çekiyorsun ondan sonra hep rahatsın
kucukgelinkucukanne bebegimvebenn ben 38’deyim ama sancım olduğu için baktılar kendi özel hastanedeki dontorum daha muayene etmedi
Merve1996 SevDin aynen Allahim insallah Normal dogum nasip eder insallah bize bende sezaryen hic istemiyorum.Bakalim 36 37 de kesinlesicek.
SevDin Merve1996 aynen canım bende 36 37 yi bekliyorum açılma olacakmı dönecekmi herşeyi düşünür oldum sezaryenden de korkuyorum bakalım nasıl olacak
Dimplesgirll Bende bgn gittim çatı muaynesi yapcam dedi haberim yoktu kendini kasma dedi azıcık bir acı hissettim ztn jel sürdü önce ben epeydir ilişkiye girmiyordum bence girsem onu da hissetmezdim çatım da müsayitmiş ztn bence çatı muaynesi olmadan eşinizle ilişkiye girip orayı açabilirsiniz daha kolay olur
esoeso UurSevdaYlmaz evet alttan muayene doktr eldvnı takp jel sürp 5 sanıyede bakyr kendnı kasmzsn hc bır acısı yok
Ayselcnt Bence bu çatı muayenesi olayını fazla abartıyorlar.. saçma sapan söylentiler yüzünden olacak arkadaşlarıda iyice strese sokuyorlar.. Bian olup biten bişey için bu kadar strese girmeye gerek yok bence.. sadece ufak bir irkilme yaşanıyor o kadar..
UurSevdaYlmaz esoeso abartilacak kadar aci veren bisey degil demk ki burdan cogu kişi aci verdigini zorlandigini yaziyo hep bende korkulacak bisey sandim insaAllah kolay bir sekilde atlatirim bende
Firdevssaim kucukgelinkucukanne bisi sorablrmyim alttan muayene acimi veriyorki korkuyrsnz merak ettm 😟
kucukgelinkucukanne Firdevssaim belki acı vermiyodur belki psikolojiktir benimki ama ben acı çektim, çok bağırdım doktor da hiç anlayışlı değildi hepsi üstüste geldi işte