Daha 7.hafta yeni bitmek üzere aama bu alınacaklar vs olaya hızla giriş yaptım araştırma olarak yani bu da beni gerdi. Neyse sonra şu sut sagma makinasi philips fln 2000 gorunxe cok geldi elektrikleri iyi diye dusundum sonra yakın bu arkadaşımla konusurken bende var dedi ama 5yil önce fln kullandı. Bu akşam foto attı ben ilk alayim diodum nolcak diodum ama o an yani fotoyu görünce bi uzuldum hamilelik halimi bilemem ama ne bileyim böyle kullanılmış mi kullanicam dedim ilk bebeğim ztn cok heyecanlıyım bi alt dudak düştü benim😔
Siz ne düşünüyorsunuz yani yıkayıp kullanılır mı ucuza kendim normal bisi mi almalıyım yoksa illa alınmalı diyip anne baba koca kim olursa alin bunu mu demeliyim
Ben hep idare eden akılcı bi kadin oldum ama bazı şeylerde de bu kadar kendimi ezmek istemiyorum moralim bozuldu
Dertlesebilir miyiz😔
Edali87 süt sağma makinasına tabiki gerek yok bi bebeğimiz doğsun inşallah emer mi emmez mi nerden bilicez eğer ihtiyacımız olursa da 2bin liralık makineye tabiki gerek yok bu kadar lükse düşmeyin mochi marka vakumlu pompa var 100₺ çok güzel iş görüyor
Edali87 süt sağma makinasına neden ihtiyaç duyuyorsunuz onu anlayanadım
Edali87 senin canın sıkılmış kıyamam üzülme ben de kullandım arkadaşım vermişti bir süre kullandım sonra memnun kaldım kendim de aldım indirime denk getirip bunda ayıp ya da tuhaf bir şey yok ya ayrıca daha kuvvetlileri var hastaneden kiralıyorsunuz burada şimdi 2. El mi oluyor işimi görsün yeter diyorsun daha doğumuna var zaten bakarsın fiyatlara ama ikinci el bu tür şeyleri kullanmada da bir sakınca yok
Çalışan bi anne değilseniz zaten ona gerek yok ve 2000 TL değil ben lansinoh oldum ve 420 TL herşeyin en Yükseğine bakarsanız böyle düşünürsünüz bende öyle oluyorum ara ara normal yani 😊
Edali87 daha çok yolun başındasınız bebeğiniz biraz büyüsün, hamileliğin tadını çıkarın. Alınacaklar bi günde bile alınır. Göğüs pompası aventin en pahalı olanlardan daha uyguna olan mamajoo kullanıyorum memnunum. Teklisi 200-300 lira bi şey. Bence kullanılmış çok Güvenli değil. Ha göğüs pompası çok gerekli mi? Bence şu an sizin için değil. Ben doğumdan sonra sütüm gelsin açılsın diye aldım. Başlarda hormonlar çok dalgalanıyor, ben de saçma saçma bi sürü şeye takılmıştım. Bi kaç haftaya kendinizi daha iyi hissedeceksin ❤️
Canım bende aynı düşünceye girdim Allah’ın izniyle Ağustos da olacak doğumum süt sağma makinasını kuzenimden alacak oluyorum. Tabi insan hevesleniyor ilk çocuğum kıyafetleriymış bakım ürünleri zaten fazlasıyla para harcayacağız o yüzden makinaya para vermeyelim dedik bir süre idare edip doğumdan sonra da alınabilir ama dediğin gibi bende kararsız kaldım ilk
isimsizbiranne yani şey mi demek istiyorsunuz belki çok güzel emicek gerek kalmicak? Ama sey ilk zaman xok az geliyor sagdikca çoğalıyor diyorlar oyuzden sagmak gerek diye anladım ben bu Manuel olanlar çok mu zor yada kotu
Bence kaliteli bir şeyse yıka kullan derim. Ama ucuz yollu bir şeyse kendinde alabilirsin. Ona harcayacağın paraya başka bir şey alırsın öyle düşün. Bende bebek arabamı başkasından alıcam başta senin gibi düşünmüştüm ama sonra başka bi eksik alırım dedim eski yırtık falan olsaydı tabi bende rahat etmezdim ama gayet temiz.
Edali87 bence bu şekilde düşünmeyin bende ilk bebeğime hamileyim şuan daha hiç bişey al almadım fakat herşeyi de sıfır almak zorunda değilim. Bebek eşyası kullanılmış olsa bile ne kadar kullanılmış olabilir ki kıyafetler 3.ye giydirilmiyor. Küçük geliyor herşey yada temiz kullanılmış herşey yakın çevreden edinilinebilir diye düşünüyorum tabiki her şeyi ordan burdan toplayın demiyorum özenciniz olur ihtiyaç olur muhakkak ki alınır ama sıfırdan bir insan hayata getiriyorsunuz durumunuzun el verdiği kadar kendinizi zorlamayacak kadar masraf yapmak en güzeli zaten hamilelik lahusalık derken psikolojik olarak farklı bi duruma evrileceksiniz bide maddiyat düşünmeyin derim. Tabiki en doğrusunu ve iyisini siz bilirsiniz naçizane fikrimi belirttim 🙈
Edali87 2000 TL lik ürüne gerek yok. Manuel alın maddi durumunuz yoksa. Ya da tekli alın ben 250 ye almıştım lansinohun teklisini. Anlamadım nasıl öyle bı fiyat buldunuz 🤷 ben bu tarz ürünlerin kişisel olması taraftarıyım. Ayrıca çocuk emse de emmese de lazım zaten. Başta çok cekemiyolar göğsü boşaltmak gerekiyo
Edali87 benimde ilk bebeğim olacak 34 haftalık gebeyim ilk torun olacak bide kimse birşey almadı eşim bile bende onun bunun eşyalarını aldım güzelce yıkadım ütüledim yeni gibi duruyor bebeğim nereden bilecek ki eski olduğunu çıplak kalmasından iyidir😊
rukiyeeefeee sandıkça sut artar diyorlar ilk zaman az gelir bebek doymaz diyorlar
Edali87 2000 tl vermenize gerek yok daha uygunları vardır elbet fakat bende nasipse görümcemin 7-8 sene önce kullandığı makineyi kullanacağım çünkü ne kadar kullanacağım bilmiyorum. Belki kullanmam pek gerekmeyecek, belki işime pek yaramayacak bilemiyorum yaşayıp göreceğiz. Bende kimsenin eskisini kullanmak istemezdim ama onca masrafın yanında bir de pompaya 500-600 TL vermek istemedim açıkçası ama olsun ikinci el de olsa bence sorun olmaz. Pompaya vereceğiniz o parayla daha faydalı birşey alabilirsiniz bebeğinize bu açıdan düşünün 😌🙏🏼