B_isik Merhaba kızlar 35+2 yim. Kaç haftadır tansiyon sıkıntım var tam sınırda çıkıyordu. Sağlıkocağındaki ebem tansiyonunu sürekli ölç demişti bi de yüzüm gözüm şişiyordu. Gebelik zehirlenmesi olabilir çok çok dikkatli ol demişti. 2-3 gündür ayaklarım balon gibi baş ağrım çok fazla sanki kafamı oynatınca beynim bi o yana bi diğer yana çarpıyo gibi. 2 aydır idrar yolu enfeksiyonu vardı o geçti. Eşim sürekli hastaneye gidelim diyor ama ben gitmek istemiyorum çünkü devlet hastanesinde insanı köpek yerine bile koymuyolar dalga geçer gibi konuşuyolar. E özele verecek para da yok utanmasalar tuvalet parası bile isteyecekler. Ne yapıcam? Acaba normal mi bu ödem baş ağrısı?
Ysmn029 B_isik canım olsun kalk git sen bi doktora riske atmaya değer mi kimse de sana öyle muamele edemez istemediğin şeyleri yapamaz isterse devlet olsun için rahat eder sağlık bu kendimiz için değil bebeklerimizin sağlığı daha önemli
Merkun B_isik devlette kötü davranıyorlar diye bebeğinizi riske atmaya gerek varmı sizce? Ben olsam hiç durmam giderim
momlove1 B_isik mutlaka gitmelisin canım ciddi bir konu bu davranısları ne olursa olsun sağlıgından önemli değil 20. Haftamdayım banada gebelik zehirlenmesi yasama durumum olabileceğini ayda nir değil her hafta kontrole gitmem gerektigini ve artık riskli gebelik bölümü perinatolojinin ilgilenmesi gerektigini belirtti doktor. Sende mutlaka git vakit kaybetme burdan kimse sana gitme diyemez cünkü kimse doktor degil gitme normal denir basına bise y gelir kendini affedemezsin en azından tahlil yaparlar kontrol ederler
Deletedmom23234 B_isik Gidin tabiki, burada durduğunuz hata. Yüksek tansiyon Berbat birşey aman size ve bebeğinize bir şey olmasın. Mecbur katlanacaksiniz hastanedeki insanlara. Hadi gidin ihmal etmeyin..🙏🏻
B_isik momlove1 ya haklısın da şuana kadar doğru düzgün düzenli doktora gitmedim gittiğimde de hep asistan doktor vardı dalga geçer gibi konuşuyolardı benimle hep bana da sağlıkocağındaki ebem söyledi riskli olduğumu gitsem ne diycem onu da bilmiyorum. Başım ağrıyo dersem gülüp geri gönderirlerse 😞
momlove1 B_isik basına gelenleri anlat sağlık ocagındaki doktorunun belirttiklerini belirt. Mutlaka yardımcı olacaklardır
Gigy B_isik acilen doktora gidin lütfen ,çok önemli ….tansiyon zaten yeşil ışık yakmış size üzerine ,baş ağrısı ve şişliğim var diyorsunuz ihmal etmeyin bebişi de kendinizi de ,sağlıklı haberler alın inşallah 🌸
Deletedmom23234 B_isik İnsanları da takmayın herkes kendi görevini yapmak zorunda :) güzel haberler ile gelin❣️
Mimhb B_isik kesinlikle gidin doktora doğum haftası tansiyon yüzünden bebeğini kaybeden bir arkadaşım var. Ona da sağlık ocağındaki hemşire ellerin ayakların çok şiş dikkat et demişti, özele gidiyordu doktoru da ilaç vermişti ama işin o noktaya geleceğini hiç düşünmemişti. Hem çocuğunu kaybetti hem gebelik zehirlenmesi yaşadı yoğun bakımda yattı. Biraz korkuttum belki ama kesinlikle gidin. Tansiyon gebelikte çok riskli ve sizde de tüm belirtiler var.
Mimhb B_isik hemen bugün git canım haftasonu yasak var. En kötü sağlık ocağına git oradaki ebelerde bazen bilgili oluyor.
SutlacimiYedimmiBen B_isik tansiyonunda bi sorun olabilir buda bebeği etkiler allh korusun git hastaneye devlette olsa doktor onlar işlerini yapıcaklar
Morvy B_isik ne duruyorsun hemen gitsene hastaneye ya gerçekten zehirlenmeyse şuan en çok bundan korkuyorum ben. Bebeğini ve kendini riske atıyorsun. Özele gücün olmayabilir ama sonuçta doğumunuda devlette yapıcaksn sonuçta evde yapmıcaksın ya. İhmal etme git lütfen