Herkese merhaba, şükürler olsun doğum hikayemi anlatmak bana da nasip oldu 🌼 öncelikle doktorumla normal doğuma karar verdik ve 40. Haftada hala doğuramadığım için doktorumla 40+4te suni sancıyla doğumu başlatma kararı aldık. Herşey stabil ilerlerken doğumdan 1 gün önce nişanım geldi fakat sancı yoktu doktorum beklememizi zaten yarın yatışımın yapılacağını söyledi bizde hastaneye gitmedik beklemeye başladık, sabah 7.30da yatışım yapıldı ve benimle ilgilenecek olan ebe geldi suni takıldı, ebe ciddi anlamda şans, olgun ve tecrübeli bir ebeydi ve devamlı motive etti. Sancılar ufak ufak başlamıştı aradan 1 saat geçti ebe açıklık kontrol etmeye geldi ve en zorlandığım kısım buydu çok zorladı çatımı ve 2 cm açıklık olduğunu doğumun başladığını söyledi 🌼 suni dozunu arttırdı ve 4 cm olduğunda epidural takılacaktı. Doz arttı ve sancılarda çoğaldı devamlı yürüdüm. Suni sancı çok zor evet ama asla dayanılmayacak kadar değil. Ebe tekrar muayene etti ve 4 cm oldu, epiduralden sonra öyle bir rahatladımki gerçekten epidural velinimetmiş. Epiduralden sonra yatıp dinlenmek istedim yarım saat sonra ebe gelip suyu patlatacaklarını söyledi doktorumu çağırdı doğumhanede suyum patlatıldı ve doktorum çatı muayenesi yaptı veee şok açılma yarım saat içinde 7 cm olmuştu, ebe odama götürdü çok midem bulandı ve baya kustum. Aradan yarım saat daha geçti ebe odama geldi altta baskı hissediyorum sanırım kakam var dedim, ben tekrar Bi muayene edeyim dedi ve baktıktan sonra kapıda bekleyen eşime koşş hemen tekerlekli sandalye getirin diye bağırdı koridor resmen ana baba günü olmuştu 😀 hemen doğumhaneye alındım doktorum geldi koşa koşa, eşimde yanımdaydı iyi ki yanımdaydı inanılmaz destek oldu. Doktorum ve ebemin komutlarıyla ıkınmaya başladım, epiduralden dolayı sancı hissetmiyorsunuz ama alt tarafta aşırı baskı oluyor sancı geldiğinde. Tüm gücümle ıkındım veee 13.26da kızımı kucağıma aldım 💕 51 cm 3600gr doğdu, kızım çıktıktan sonra öyle bir rahatladımki sanki yeniden doğmuşum, tüm organlarım yenilenmiş gibiydi. Suni sancıyla 5 saatte doğurdum ve inanın korkulacak hiçbir şey yok ve yine söylüyorum iyi ki normal doğum yapmışım, iyi ki abartanlara kulak asmamışım, doğumhaneden kızımla beraber çıktım ve odama gelir gelmez ayağa kalktım, sıfır acı, kızımla çok rahat ilgilenebildim. Korkmayın ve yapabileceğinize inanın 🌼 sormak istediğiniz birşey olursa cevaplayabilirim 💕