Öğretmen arkadaşlarım son çıkan karara göre hamile öğretmenlere haftasına bakılmaksızın izin verilmesi gerekmiyor mu ama bizim okul beni yine okula çağırıyor bu durumla karşılaşan var mı acaba? Anakara valiliğinin son genelgesine göre hamilelere kolaylık sağlanması gerektiği söylenmiş bu durumda ne yapabiliriz? Bilgisi olan aynı durumu yaşayan var mı? 18+1 deyim 24. haftama daha var okula iki dolmuşla gitmek durumundayım bu durumda rapor mu alsam bilemedim sonuçta verilen bir hak var niye onu kullanamıyoruz?
Ankara’daki Öğretmenler
fatmakolay
Bahsettiğiniz genelge 30.08.2020de yayınlanan sanırım. Ben o zaman yeni hamileydim 8 10 haftalık falan ve buna rağmen izne ayrıldım gebeliğimin başından beri hiç çalışmadım. Ama okulumda öğretmen fazlalığı vardı zaten eğerki öğretmene ihtiyaç olsaydı belki direk izne ayırmayabilirdi okul. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam kurum ihtiyaç durumunda idari izin vermeyebilir yazıyordu sanırım genelgede
ysfali06 https://resimyukle.link/i/zGxaw yok sen genelgeden bahsediyorum hani en son yarı kapanma kararı alındı ya
Kızlar genelgede 24 haftalık ile 32 hafta arasında olanlar diye geçiyor o yüzden benimde olmuyor 😞
Normalde 24hafta ama burda hafta belirtilmemiş yalnız idari izin die geçtiği için sanırım idarenin takdirinde uzaktan eğitim değil mi zaten ? En kötü il veya ilçeyle görüşün baktınız olmuyor o günler rapor alın 🙈
fatmakolay hamileler için hafta belirtilmemiş ama idari izinlilere kolaylık sağlanması diyor. Ne kolaylığı bu sonuçta izinliyseniz daha neye kolaylık sağlayacaklar. İdari izin kurumun isteğine bağlı demek mi oluyor bu acaba 🤷♀️ çünkü benim idari izne ayrıldığım genelge direk idari izinliler yazıyordu. Bilemedim ilçe milli eğitimi vs arayıp Bi sorun isterseniz genelgenin işleyişi nasıl olacak diye
Bilgebiri 12. Sınıflar devam ediyor ondan bir gün okula gitmemiz istemiyor ben de o güne rapor alacağım o kadar vaka varken riski göze alamam bu kararlar ne olursa olsun idare kendi kafasına göre hareket ediyor
fatmakolay kesinlikle gitme derim canım öğretmen arkadaşlarım bu süreçte hep covid oldu 12ler yüzünden normalde hasta olmadan rapor almaya çok karşıyım ama bu şekilde bi durumda yapacak bişi yok risk çok fazla anlayış yok 🙄
24-32 arasi izin kullanabilirsiniz. Bazen milli egitimin inisiyatifi olabiliyor ama genelgede her sey cok acik izin vermeme gibi durumlari yok. Ben 26. Haftadayim ama canli ders oldugu icin calismaya devam ediyorum.