BabyYoda Mavi87 Aslında dalga geçmemiş çok güç durumlarda yan yatarak kılınabiliyor 😕 yatalak hasta bile çoğu mezhepte göz ile ima ederek de olsa kılmalı deniyor
Mavi87 BabyYoda ama arkadaşın sorusu gayet açık canım ya. Oturarakmı kılayım olur mu demiş? Bilemedim ama sanki dalga geçmiş gibi geldi 😠
BabyYoda Mavi87 haklısın ne diyebilirim ki ben bir şey yazarken acayip çekiniyorum karşımdaki yanlış anlar mı acaba diye…belki de dalga geçti haklısın 🤷🏻♀️
Mavi87 BabyYoda evet bende öyle. Yanlış anlaşılır mı acaba diye birde açıklama yazıyorum. Ne diyim tuhafıma gitti açıkçası
Omerhatice momkubra oturarak kılıyorum canm bende 7 ayligim ayaktayken eğil kalk eğil kalk yapınca kasigima sanci giriyor oturuyorum o yüzden otururkende bacaklarımı göbeğimin hizasında acıyorum baya anca öyle kilabiliyorum yoksa eğilirken nefesim kesiliyor bi an Rabbım kabul eylesin inşallah 🙏
Gulizarsahinguler momkubra 29 haftalık gebeyim ben de oturarak kılıyorum . Hocaya sordum bir sakıncası yok mecburi bir durum
Esin25 momkubra bende son ayıma kdr aykta yavaş yvş kılıyodum artk oturark kılıyorum allah hepimiizn namazını duasını kabul etsn inşallahh
derya_tatli BabyYoda evet benimde çok canım yanıyor morardı ama karından cesaret edemiyorum. Hem şimdi karnın küçükse vurabilirsin ama ilerleyen zamanlarda kola alışman gerekecek 😕
BabyYoda derya_tatli arkadaşım son haftalarında ve hala karından vuruyor doktoru da böylesi daha iyi demiş aslında sonuçta 45 derece eğiyoruz iğneyi ben gittiği yere kadar karından devam edeceğim 😌
20082020 Ben 5.aydan beri oturarak kılıyorum şuan 8 aylığım otururken bile çok zorlanıyorum sandalyede oturarak kılıyorum
bircivcivannesi Kayasbht büyük ihtimal kan hacmi arttığı için basınç yapıyor bende yenice burun ve diş eti kanamaları başladı kılcal damarlar da hassaslastigi için olabilir dedi sağlık ocağındaki doktor takip edelim dedi tansiyon falan da olabilir tuzu kesmek lazım
Kayasbht bircivcivannesi tansiyon sorunum yok cok şükür ben zaman ölçülse normal çıkıyor dediğiniz gibi kan basıncından olma ihtimali yüksek 🌹
Zynp41 BabyYoda bende kan sulandırıcı vuruluyorum ne acı var nede morarma hiç vurulmamış gibiyim 6,5 aylık hamileyim bacaklarımı açarak secdeye gidiyorum deneyebilirsiniz :)
derya_tatli Zynp41 yüksek dozlu kullanmıyorsanız acımayabilir. Ben oksapar 6000 lik kullanıyorum yakıyor
Kalbimm55 momkubra önemli olan Kişinin niyeti Tabiki sağlık Açısından Sana Ağrı sızı ediyorsa zorlanıp Konsantre bile olamıyorsan oturarak kılman Da bir sakınca Yok , Benim de ayaklarım ağrıdığı için Konsantre olamıyorum Oturarak kılıyorum İyi hissedersem de ayakta normal kılıyorum :)
Yusra17 Mavi87 dalga geçtiğimi nerden çıkardınız yatarak da kılınabiliypr gayet ciddiyim hadis i şerif var bunla ilgili rica edicem araştırıp sonra cırlayınn terbyeslik yapmayın
Mervenzeee Yusra17 tamam ama hanım efendi yan yatarak kılmak ameliyat Savaş’tan büyük bir yara almak gibi şeylerden mübah olur hamileyiz altı üstü bende oturarak kılıyorum gayette oluyor yani yatmaya gerek yok Allah korusun kalkamayacak veya oturamayacak kadar ağır olması lazım 😌
Yusra17 Askiletotomsu Hz. Peygamber (s.a.s.), “Namazı ayakta kıl, güç yetiremezsen oturarak kıl, buna da güç yetiremezsen yan üzere yaslanarak kıl.” (Buhârî, Taksîru’s-salât, 19) buyurmuşlardır.
Yusra17 Mavi87 Hz. Peygamber (s.a.s.), “Namazı ayakta kıl, güç yetiremezsen oturarak kıl, buna da güç yetiremezsen yan üzere yaslanarak kıl.” (Buhârî, Taksîru’s-salât, 19) buyurmuşlardır.
Mavi87 Yusra17 vallahi dünden beri cevabınızı bekledim. Biran dalga geçtiniz sandım. Namazlada dalga geçiyorsunuzya pes dedim. Ama hakkını helal et dalga değilmiş. 💕