yesimby Benimde tiroidim var, gebelikte ortaya çıktı. Öğrendiğimden beri düzenli takiple beraber ilaç kullanıyorum. Hatta doz arttırımına bile gittik. 38.haftamdayım, bebekte bende gayet sağlıklıyız. Bu süreçte bilen bilmeyen herkes birşey söyleyecek, kulaklarınızı tıkayıp gebeliğinizin keyfini çıkarın. Tıbbi bütün sorularınızı sadece doktorunuza sorun ki kafa karışıklığı ve kaygı yaşamayın. 🙏
ZeynepP62 yesimby Haklısınız yanımda kendisinde olduğundan bir anda düştüm bir girdabın içine korkularım saç ucumdan ayak turnağıma kadar işledi bir anda araştırdım ama tatmin olmadım sizlere sordum Tşkr ederim ☺️ Sizede geçmiş olsun Rabbim sağlık versin 🙏
SevDin ZeynepP62 benden size bir tavsiye doktorunuzdan başkasını dinlemeyin insanlara he deyin geçin herkes bir değil herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir kayde yok çok şükür artık herşeyin bir çaresi var rabbim dermansız dert vermesin 🙏
Zeynepsa ZeynepP62 Panik yapma. Bana doktor tsh yuksek bazi igneleri var hamilr kalmadan onu yaptir demisti. Yaptirmadim 8 aylik hamileyim. 7. Ayda doktorum tsh ile ilgili bir ilac yazdi sadece.
ZeynepP62 Zeynepsa Tşkr ederim bende yarın görünücem inşAllah sizede sağlıklı ve bir avazda kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim 🙏
Zhrnc ZeynepP62 canım boşuna korkutmuslar seni Normalde 4e kadar problem yok Sadece hamileyken 2.5 istiyorlar Düşün ki benim TSH 17ydi Hala 150m ilaç kullanıyorum ve kullandığım sürece bi sorun olmayacağını söyledi doktorum
Nefertiti ZeynepP62 hamileliğimin başından beri bende de tiroid var. Şu anda 17. Haftadayım. Her ay kontrole gidiyorum. Gebelerde 2,5 ve altında olması gerekiyor. Bir çok insan gebelikte ilaç kullanıyor. Hiç dert etme lütfen. Tiroid hormonunun belli bir seviyenin üstünde olması bebeğin gelişimini engelliyor, gelişimi baskılıyor. Ama tedavisi mümkün ilaçla kısa zamanda düşüyor. Düşmesine rağmen gebelik boyunca hatta bazen gebelikten sonra bile ilaç kullananlar oluyor. Endokrin veya dahiliye bölümüyle görüşmen en doğrusu. Hepimiz ilk duyduğumuzda tedirgin olmuşuzdur emin ol. Ama hiç dert etme. Tedavisi çözümü çok kolay kendini hiç üzme. Allah’a emanet evlatlarımız inşallah. Allah esirgesin hepimizin çocuklarını.
ZeynepP62 Nefertiti Tşkr ederim evet burda ögrendim . Ama telaşımı mazur görün lütfen 22 yaşında 30 haftalık hamileyim ve daha evliliğe bile alışamadan hamile olan anne adayıyım hiç bir bilgim Yok bir anda kötü oldum . Amin cümlemizin inşAllah Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun 🙏
Aytulengin ZeynepP62 merhaba, bende en başından beri var. Ölçtürdünüz mü Tsh değeri kaç ? Endişe etmeyin kolaylıkla kontrol altına alınabiliyor ilaç kullanarak
ZeynepP62 Aytulengin En başında ölçtürmedim yani kimse birşey demedi bende hiç birşey bilmiyordum son 30 haftamda ögrendim bugün bi anda başımdan aşşa kaynar sular döküldü ama şükür korkulacak birşey yokmuş öğrenmiş oldum Tşkr ederim 🙏
Sevcansevcan ZeynepP62 aynı şeyi bana da yaptılar yok erken doğum yok şu bu Allah'ım akıl fikir versin bende çok kokrmustm sonuçlarımi doktoruma gösterdim evet var hicbisey olmaz dedi tedavi de vermemişti snra ki kan testinde kendiliğinden geçmişti tiroid
ZeynepP62 Sevcansevcan Bende bir anda öğrenince şok oldum işte ne yapacağımı bilemedim Tşkr ederim Rabbim bir avazda kucağımıza almamızı nasip etsin 🙏
Ipekyuksel ZeynepP62 merhaba benimde troid sorunum var. Öncelikle bebek düşünmeden önce aile hekiminde tahlil yaptırdım kan değerlerime ve troidlerime Baktılar. Kan değerlerm düşük çıktı ve troidlerim çok yüksek çıktı. Bununda gebeliğe engel olacagını söylediler. Kansızlıgım için ilaç kullandım folik asit ile beraber. Sonra günlerdir aklımı kurcaladı agladım üzüldüm troidim varmıs gebe kalmama ihtimalim az diye eşim destek oldu ara. Sonra hastaneye gittim dahiliyeye tahlil sonuclarını gösterdim. Onlarda Tekrar tahlil yapmak istediler. Sonuclarım hastanede normal çıktı. Bende nasıl olur yüksek Çıkmıştı ama dedim. Troid için yapılan kan tahlilleri bazen farklılık gösteriyor Dediler. Evet biraz çıktı troidim ama iyi huylu oldugundan korkmadım ve her zamanda ilacımı kullanıyorum. Size demek istediğim kesinlikle sadece bi yerde yaptırmakla kalmayın. Aile hekiminde yaptırdıysanız hastanede veya diğer hastanelerde telrar yaptırın çünkü troid için yapılan tahliller her zaman aynı sonucu vermiyolarmış ebe doktorum söylemişti laboratuar sonucları farklılık gösteriyor dedi.
ZeynepP62 Ipekyuksel Tşkr ederim yarın hastanede yaptırıcam . Sizede çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin hepimize .
Havvasirin Ben öğrendiğimde tsh 16 idi hem dahiliye hem kadın Doğum doktorum bebeğin tiroid gereksinimini benden karşıladığını söyledi yani sıkıntı yapma dedi ikisi de. Tablet ilaç ile tedavi oluyorsun.2 haftada normale döndü. Şuan 32.haftadayım sıkıntı yok çok şükür. Sadece ilaç alırken sabah aç karnına yemekten en az 40 dk önce al. Başka hiçbir sorunla karşılaşmazsın. Emin ol👍
Eymenensari Benimde troidlerimde kabarma var ve eutrox kullanıyorum zeka geriliği değil çocuğa giden besin damarlarını tıkayabiliyomuş ilk defa duydum zeka geriliğini şuan 30 haftalıpım nereeyse ve taama testlerm iyi çıktı bir şey olsa zaten önceden belli olurıd testlerde her gün ilacını içtikten sonra hiç bişi olma elyimde guatr olduğu halde üç tane evlat getirdi şükür onlardafa öle bişi yok kafana takam