ZeynepP62 Merhaba ☀️ Tiroid varmış hasteneye gitmem gerekmiş bebekle zeka geriliği olabilirmiş başına gelen var mı Lütfen bana yardım edin kendimi çok kötü hissediyorum 😪
Mervecan ZeynepP62 canım öncelikle Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallah. Kendine sıkıntı yapma troidlaçla önlenebilecek bişey. Bende 24. Haftadayım başından beri troid ilacı kullanıyordum. Son bir ay oldu keseli kontrole yarın gidecem. Tekrar kullanmaya başlayabilirim. Eğer önlemini almazsan zeka geriliği yapar. Sen öncelikle stres yapma endokrin Dr una görün gerekli olanı o sana söyleyecektir. İlaç kullanmaktansa korkma. Allah ın izni ile sağ sağlam bebişlermizi kucağımıza alırız inşaallah
Uykucusirine ZeynepP62 bende hamileligimin başından itibaren kullanıyorum. Sen dahiliyeye muhakkak görün benim ilk başlarda cok yüksekti şuan düştü ama yinede ilaci birakmadim.
SevDin ZeynepP62 ayy kim korkutuyor sizi bu kadar allah aşkına millet felaket tellacisi gibi maşallah bende hamileliğimin ilk yapılan kan teslerinde öğrendim tiroidlerimin az çalıştığını 35 haftadayım her sabah bir ilacı var düzenlemesi için onu içiyorum ve ömür boyuda içicem ama doktorum hiç öyle kötü şeyler demedi hatta bütün teslerimide yaptı çok şükür bebeğimde sağlıklı içiniz rahat olsun doktor ilaç verir düzenli kullanın hiçbir şey olmaz
FatihNergisstnel ZeynepP62 bende de tiroit çıktı doktorum ikaca başlattı değerler düştü zaten korkulucak bişey yok doğuma kadar ilaca devam
SunaHakanKaraman Kim dedi sana bunu. Sakin bırakma kendini ne alaksı varmıs. Tedavisi mümkün bir durum korkma sakın. Sen dahiliye bir görün bakalım ne derece ne durumda diye.
ZeynepP62 SunaHakanKaraman Kadın Doğum doktorum bir gözükmeni isterim dedi. Eşimin akrabasıda böyle anlattı dengemi kaybettim araştırdım ama içimi rahatlatan bir yazı ile karşılaşmadım sizlere sormak istedim.
ZeynepP62 Mervecan Tşkr ederim Amin inşAllah sizinde sağ sağlim kucağınıza bir avazda versin Rabbim 🙏 Evet yarın gideceğim fakat bir anda hiç bir sorunum yoktu tabi kansızlık vitaminsizlik b12 falan hepsi düşüktü ama birde bu olunca dahada korkuyorum 😣 İnşAllah Rabbim sizede sağlık versin 🙏
Mervecan ZeynepP62 haklısın bende en ufak bi Ağrıda sızıda Dr umu arıyorum. İnsan ister istemez evham yapıyor. Ama çok düşünmemek daha doğru. İlaç kullanmayı takma kafana Dr lar zararlı olsa vermezler zaten. Troid hamilelikte karşılaşılabilecek sorunlar arasında zaten ama önlemi de var çok şükür. Çok geçmiş olsun tekrar hayırlı haberleri burdan vermek nasip olur inşaallah 🤗🤗
1234 ZeynepP62 benımde troitim düşük dahiliye gittim 25 mglık ilaç verdi Bu kadar kötü seyler düşünme cnm gebelikte düşüp yükselebilirmiş.
GamzeIkay ZeynepP62 sende olanların hepsi bende de cıktı hatta protein kaçağı bile cıktı ilaclarimi kullanıyorum sende kullan RABBIM şifa versin 🤗
ZeynepP62 SevDin Doktorum korkutmadı Eşimin akrabası anlattı benim ilk hamileliğim neyin ne olduğunu bile bilmiyorum kim ne derse kafamda kuruyorum internetten baktım tatmin olamayınca sizlerden bilgi almak istedim . Rabbim sizede şifa versin Tşkr ederim 🙏🙏
SunaHakanKaraman ZeynepP62 hayır rahat ol lütfen. Hemen hemen her kadında var, ki bu hamilelikte daha da yogunlasiyor. Sen kimseyi dinleme gül gec. Ama dahiliyeye gorun yeterli sıkma cAnını ve duyma kimseyi 😊
Kelebek29 ZeynepP62 ben hamile kalmadan da troid hastasıydım her ay kan ver doktor ilaçla düzenler zaten korkma... 28.haftama girdim 4 gün 75 3 gün 100 olarak ayarladı mesele doktor ve ölene kadarda içicem hiç korkma
ZeynepP62 1234 Şükür bende öğrenmiş oldum sayenizde Tşkr ederim 🙏 Sağlıklı ve bir avazda kucağınıza Almak nasip etsinler rabbimm🙏
Ceyduygu ZeynepP62 Kac cıktı canım değerin? Benim de öyle olmustu bende cok korktum hic dinleme kimseyi
SevDin ZeynepP62 benden size bir tavsiye doktorunuzdan başkasını dinlemeyin insanlara he deyin geçin herkes bir değil herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir kayde yok çok şükür artık herşeyin bir çaresi var rabbim dermansız dert vermesin 🙏
sudamlasi ZeynepP62 troid rahatsızlığı bebeğe geçerse bi takım şeyler oluyo ama onunda ilacı var yani korkma görümcemin eşinde vardı bebeklerine geçti Dr iki yaşına kadar kullancagı bi hap verdi çocuk iki yaşında senden benden zeki😃
Zhrnc ZeynepP62 canım boşuna korkutmuslar seni Normalde 4e kadar problem yok Sadece hamileyken 2.5 istiyorlar Düşün ki benim TSH 17ydi Hala 150m ilaç kullanıyorum ve kullandığım sürece bi sorun olmayacağını söyledi doktorum
Nursima ZeynepP62 canim cok yuksek deqil korkma doktorundan baska da kimseye kulak asma .Benimde ilk hamileliqim ben de de cikti ve senin deqerlerinden cok daha yuksek 36 haftalik oldum 5. Haftamdan beri ilac kullaniyorum baslarda ben de senin qibi cok panik oldum korktum aqladim bebeqime birsey olacak die ama sonradan korkulduqu qibi olmadiqini anladim icini ferah tut bastada yazdiqim qibi deqerlerin o kadar yuksekte deqil normala yakin
Sevdemine ZeynepP62 benim de 9. Haftada tsh değerim 4.12 ydi ve dr bir ay sonraki konrtolde yüksek çıkarsa endokrin uzmanına yönlendiririm gebelikte 2.5 un üstünde istemiyoruz dedi. Bir ay boyu her öğünde bir dal dereotu yedim.. çok değil ince bir dal.. teyzem troid hastası o önermişti. Ve bir ay sonra değerim 1.5 e düştü..
Esramine ZeynepP62 tsh ın 2.5 in altına düşmesi gerek, ben 9.ayımdayım hamileligimi öğrendiğimden beri ilaç kullanyorum 25 mg la başladım şuan 100 mg alıyorum. Bebekte zeka geriliği yaparmış hatta organ yetmezliğine kadar gider dedi sağlık ocagindaki hemşire önemli yani dikkat etmekte fayda var