TubaNurKarasu merhaba güzel anne. Aynı yollardan geçen biri olarak sizin için dua ediyorum. Lütfen sakin olun ve bebeğinizi düşünün onun sizin mutlu ve güçlü olmanıza ihtiyacı var🤗 benim hikayeme gelicek olursak benim ikili taramam çok yüksek riskli çıktı. Daha sonra nifty yaptırdım ondan fetal dna bulunamadı. Ben doktorları dinlemedim ikinci kez başka yere nifty yaptırdım onda trisomi 16 çıktı. Dünyalar başımıza yıkıldı. Ben o zamana kadar hep sağlıklı olduğunu düşünmüştüm. Ayrıca ulstrasonda herşeyi normaldi ve doktorlar hareketli bir bebek herşeyi çok sağlıklı görünüyor,mozaik form olabilir ya da plesantanda trisomi 16 vardır dediler. Daha sonra cvs yapıldı cvs iki kere denenmesine rağmen yeterli parça alınamadı yine sonuçsuz çıktı. En son çare amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım ki ben asla istemiyordum ama eşim istediği için yaptırdım çünkü eşim yemek yemez hale gelmişti çok üzülüyordu. Daha sonra amniyosentez sonucu fişleme ve array yapıldı. Arrayle 300tane hastalık bakıldı ve hepsi çok temiz geldi çok şükür🙏🧿 çok çok zor bir süreçti ancak bu sürecin bize artısı şu oldu plesantamda sorun olduğu farkedildi ve bana erken haftalarda kan sulandırıcı başlattılar. İyi bir perinataloğa gidip bu süreci onunla takip edin size en çokyardımcı olaca kişi perinatalogdur. O yüzden çok fazla yazı okumayın insanları dinlemeyin kalbinizden geçeni yapın. Başka sorunuz varsa seve seve yardımcı olurum