Bebek3444 Rabbim güç kuvvet verdiği müddetçe tutacağım oruçla hem bedenimiz hem bebeğimiz sıhhatli olur inşaallah 🌸
_dgdm Bu konu bence tamamen kişinin direnci ve vicdanıyla alakalı bi durum. Çevremde hamilelik süreci boyunca oruç tutmayan kimseyi görmedim ben ve şunu da asla duymadım; oruç tuttum da bebeğimin gelişimi durdu ve düşük yaptım. Bu bence çok yersiz bi korku. Çoğunun zaten oruç tutmaya gönlü olmadığı için bu şekilde vicdanını rahatlatıo. Son aylar için söylemiorum bunu tabii ki zor gebelik geçirenlere de bi sözüm yok. Ama gayet iyi olupta oruç tutmayan insanlarda bana bi tuhaf gelio. 6+6 haftalık hamileyim oruç tutsam bebeğimin gelişiminde bi sıkıntı olur mu diye doktoruma danıştım kendini iyi hissediosan tabii ki tutabilirsin bi kaç gün dene dayanabiliosan tut dedi bende öyle yapıcam Allah’ın izniyle.. Dediğim gibi bu durum tamamen insanın vicdanıyla alakalı. Oruç tutup çocuğumu aç susuz bırakamam düşüncesi bana son derece yersiz gelio. Tekrar söylüorum son aylar için konuşmuorum..
Betll_72 _dgdm Ne alaka herşeyim düzgün ama tutmayacagim sonradan tutmak daha zor tutmamamk istememekle alakası yok bana da direnenler tuhaf geliyo
Gul76 _dgdm bende katilmiyorum size eğer sizin dediginiz gibi tutmamak icin bahane olsa ozaman hamilelikte degil hic tutmayanlar bunu bahane eder bu yaşıma kadar hep tuttum hic orucumu yemedim ama şuan 27 haftaliğim cocuga bisey olurmu yada ac durabilirmiyim onu dusunuyorum normal zamanda bir öğün yiyosak suan 3 e çikmis kendi adima konusuyorum ha su var yeni olanlar ragatsizliklari yoksa tutabikir ama 6 ayi geçenler bebek büyüdüğü icin binevi kemiriyo seni acikiyosun.ben deniycem tutabilirsem tutcam ama hic sanmiyorum 8de yemek yememe rağmen suan midem kaziliyo yemek olmasa dahi bisey yeme istegi oluyo valla bakalim nasip nolcak hayirlisi olsun
Kubra_nur21 Bende 6 haftalık hamileyim tutmak istiyorum kayınvalidem sürekli tutma diyor beni dinle diyor neyapayim 😐
nursheenn Kubra_nur21 genelde ilk üç ay ve son üç ay önerilmiyor ama istersen dene baktın olmuyor tutmazsın. Bende 13+2 yim deneyeceğim kötü olursam diğer günler tutmayacağım Allah kolaylık versin hepimize🥰
ozdcnblt Kubra_nur21 bende 6 haftalık gebeyim. Çok şükür şu an hiç bi sıkıntım yok. O yüzden oruç tutmayı düşünüyorum.
yusufalpmom Kubra_nur21 canım bende 5+2 tim doktora gitmedim ama bı arkadasıma doktor tutma demıs tutmuş düşük yaptı biz tedbirimizi alalım kolay cocuk sahıbı olunmuyor sonuçta kaza orucu tutarız inşallah Rabbım gönlümüzü biliyor bende tutmayı düşünmüyorum
Betl Kubra_nur21 Doktora sordun mu bende aynı şekilde endişe ediyorum daha kalp atışınida duymadım 6 haftalık gebeyim
Thysn23 Ben 1 buçuk aylık hamileydim tuttum gayette güzel bünye kaldırıyorsa ve bi sıkıntı teşkil etmiyorsa hiçbirşey olmaz çocuk ac kalır diyenler cocuk ac kalmıyor iftar sahur var ve seni senden daha çok düşünen rabbin var tercih meselesi bence
prensimibeklerkenn Burcu4135 bünyeye ve bebeğin gelişimiyle alakalı olduğunu biliyorum sizin sıkıntınız varsa dediğim gibi tutmayabilirsiniz burada ki problem tutan insanları bencil olarak görmeniz
Livanur_65 Elf3333 4 aylık hamileydim bir sıkıntıda olmadi sadece 3 gün iftardan sonra rahatsız oldum dahada olmadi
bebisim-_00 Fatosef benimde henüz kan hapini yazmadı bu hafta yazacak kansızlık bende de var zaten ilaçları almam gerekiyor aynen çok zor olur yani
Livanur_65 Madinanin-Annesi zaten sonlarda tutmayın canım önemlidir eğer bebek tehlikeye girerse o zaman tutmayın sonra emzirme var zaten bebek 6 aylık olunca ek gıdada tutarsın
Buss12 HappyMom benim Madinanin-Annesi benimde son haftalarım benım doktorum tutmama izin vermedi 4saatte bi bişiler yememi söyledi eşimde istemiyor tutmamı bişey olur dıye korkuyor bebegim ek gıdaya başladıgı zaman ara ara tutup tamamlamayı düşünüyorum 🙏
Madinanin-Annesi Buss12 aynen en dogrusu bu larninda can varken ne getek var eziyyet etmeye.Allah o orucu kabul edermi?Verdiyi cani uzuyorsak.InsAllah dogurlarim sag salim sonra ayda 3kere tutsak gelen oruca kadar tamamlayacagiz insAllah
Tuba575757 HappyMom 21+3 olduk doktora sordum 2 yasında ki çocuğu aç bırakır mısın dedi bnde bırakmam dedim senin içindeki daha küçük o senden besleniyor oruç tutma dedi cinsiyet için bile çikolata yiyin gelin diyoruz dedi nasıl etkiliyor senin yediklerin dedi o yüzden tutmıcam imkanım varken çocuğu riske atmak istemem
Hiraelif bebisim-_00 benim de gebelikte tiroidim çıktı ve ilaç kullanıyorum sahurda alsam sıkıntı olurmu aceba 31+4 haftalığım
bebisim-_00 Hiraelif doktora sorun bence ben 6 senedir öyle yapıyorum ama şuan hamileyim bu sene yapmayı düşünmüyorum tiroit önemli bir hormon düzenimi bozmak istemiyorum
Afrartis Ben ikiz gebeyim, doktorum ikizlerde hiç önermiyoruz dedi, çok istiyodum ama nasip, artık iki sene sonra tutarım :)