Merhaba arkadaşlar
Bende doğum hikayemi yazayım diye en başından beri sabırsızlanıyordum. Sanırım biraz fazla sabırsızlandım ki erkenden geldi oğluşum. Şimdi geçelim doğum hikayeme 🥰
aslında doğumum tahmini olarak 28 Nisan dı. Ama 19 Mart gece saat 1 gibi yattım sonra yine her zamanki gibi uyuyamadım kalktım tuvalete girdim. Afedersiniz idrarımı yaptım bitti ama hala akıyor gibi hissettim sıkıyorum kendimi tutmaya çalışıyorum ama hala akıyor ☺️ Eyvahh dedim doğuruyorum kesin. Ayağa kalktım banyoda yerler sırf su oldu o kadar çok geldi ki suyum bu şekilde olacağını hiç düşünmüyordum.Bu arada son 3-4 gün önceden karnım baya aşşağı doğru düşmüştü beni görenler doğurcan sen çok yakındır diyorlardı. Neyse eşime seslendim kalk doğuruyorum diye tabi oda şoka girdi ☺️ Sonra duş aldım ve hemen hastaneye gittik bu arada hastaneyle evim karşı karşıya aramızda 10 metre anca var. Hastanede doğum servisine aldılar hemen muayene ettiler açılmam 1 parmakmış nst ye bağladılar sancı yok doktorumu aradılar suyum tamamen boşaldığı için mecbur doğum yapıcak dedi. Ciğer geliştirici iğne yaptılar doğum yapacağım kesinleşince anneme haber verdim saat 4 falandı annem geldi. Sonra 4 buçukta ilk sancı geldi. Ama bana hep derlerdi ve okuduklarımında çoğu öyle 10 dakikada bir gelir sonra arası kısalır diye. Yok anacım benim sancılarımın hepsinin arasında 3-4 dakika vardı ☺️ Sonra sabah 8 de doktorum geldi muayene etti açılmam 2 cm olmuş. Hıhh dedim içimden 5-6 saatte 1 cm açıldıysa yandın sen. Neyse sonra aradan 1 saat geçti doktorum tekrardan ultrasonla baktı alttan açılmama baktı 4 cm olmuş dedi epidurali yapalım dedi o an dünyalar benim oldu. Doğumhaneye girdik epidural için. Benim hamileliğimin başından beri bel ağrısı şikayetim çok fazlaydı orada ödem yapmış anestezi uzmanı bile zorlandı epidurali takarken. Neyse ilk dozu verdiler 5-10 dakikaya uyuşursun dediler. Odama geldim hala sancı çekiyorum yarım saat falan geçti dancım hafifledi birazcık ama geçmiyor. Ebeme söyledim bir doz daha verdiler ondan sonra rahatladım. Saat 11 falandı tekrardan alttan baktılar 9 cm olmuş bebek geliyor zaten küçük hemen doğumhaneye gidelim yoksa burda çıkıverir dedi ebe ☺️ Hemen doktoru aradılar benide içeri aldılar. Ebem perina masajına başladı ıkın dedi bi kere uzunca ıkındım dur dedi bebeğin kafasını görüyorum dedi. Doktor geldi başladım ıkınmaya onlar ıkın diyor ben ıkınıyorum 4 üncü ıkınmamda bebişim dünyaya geldi. Doktor bebeğide senide yormamak adına ufak bi kesi attım dedi 3 adet dikişim vardı. Neyse bebeğimi alıp giydirmek ve ölçümlerini yapmak için yan odaya götürdüler ama resmen o doğumhaneyi sesiyle inletti 🥰 babamız dışarıdan duymuş sesini o derece 😂 sonra bit getirdiler kokladım öptüm ama burnunun ucu soğuktu. Doktora üşümüş dedim yenidoğana ısıtmaya götürdüler sonra bende odama geçtim. Sonra getirdiler emzirdim ama çenesi kuvvetli olmadığı için uzun süreli ememedi.2 saat kadar yanımda kaldı sonra bi hemşire geldi bebek inliyor biraz yenidoğan yoğun bakıma alalım dedi bişey diyemedim şoka girdim 🥺 annesi kokla götüreyim dedi kucağımdan aldı götürdü bende bu arada ağlama krizlerindeydim ne yapacağımı bilemedim birden kucağım bomboş kaldı Allah kimseye yaşatmasın çok zordu. Tam 11 gün küvözde kaldı. Gece gündüz her 3 saatte bir süt sağıp götürdüm. Sonra hastaneden aradılar gelin yatış yapıcaksınız 1 gece bebeğinizle burda kalıcaksınız anne bebek uyumu için eğer 1 gecede kilo alırsa taburcu edicez dediler gittim kaldım ve oğlumu aldım geldim 🥰♥️🥰 Şimdi 24 günlük olduk ve melekler gibi yanımda uyuyor 🥰 Çok güzel bir duyguymuş anne olmak Sabretmekmiş Koşulsuz birini canından gerçek anlamda çok sevmekmiş. Anne olunca anladım.🥰 Allah isteyen herkeze nasip etsin inşallah. Hakkınızı helal edin çok uzun oldu. Herkeze hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum☺️🙏☺️