FatoRamo dinimiz kolaylıklar dini. Fitremiz var, kaza oruçlarımız var. Bence hamileyken oruç tutulmamalı. Birşey olmaz diyorlar. Zaten herhangi bir hamile bir şişe içki içse o an kolay kolay birşey olmaz. O an zarar vermiyor diye yapmak mı gerekiyor? Veya sigara içtim birşey olmadı, işte ağır kaldırdım hiçbirşey olmadı vs bana göre bunların hepsi çok yanlış. Anlık zararlar vermiyor diye o yavrunun vebaline girmek sizce sevap mı? Aç kalıyor susuz kalıyor.. belki kısa süreli değil ama uzun vadede bir hastalığı çıkacak. Kesinlikle karşıyım. Abimin hanımına doktor oruç tutmamasını söylemiş. dedim yenge neden tutuyorsun? Of doktorun sözünü mü dinleyeceğim, ilk aylarda sürekli kusup birşey yemiyorum dediğimde bir şey olmaz dedi, şimdi oruç tutunca mı bir şey olacakmış dedi.. şok oldum 😳 doktorlar neden dinimize engel olmak istesinler ki diyorum..ya işte işine geldikleri gibi konuşuyorlarmış, o kendini iyi hissediyormuş, dini görevlerini yerine getirmek için engel değilmiş.. ne bileyim bana sevap işliyeyim derken günaha girmek gibi geliyor. Oruç tutamazsan, namazını kıl, Kur’an oku, çocuk sevindir.. Dinimiz çok güzel bir din.. hayır ısrarla oruç tutmak niye?