ozlemak42 Durunbigeldim Allah Allah ben ilk 2018 de hamileydim o zaman doktora girmeden gebe izlem odasinda önce bilgilendirme yapiyorlar işte bebek nasıl tutulur nasıl emzirilir süt nasıl sagilir gibi bilginin ardindan ilk gidişte boyunuda ölcüyorlar sonraki gideslerde sürekli bilgilendirme tansiyon kilo ölçülüp bebek izlem kartına yazıp doktorunuza gidebirsiniz diyor doktor bakıyor olculenlere sonra muayene gerekliyse tahlil falan bu kadar di şimdi 9 haftalık hamileyim randevu yüzünden daha gidemedim degistiyse bilemiyorum ama ölçmeleri gerekiyor sağlık ocağında sürekli ölçüyor bunları izleme gittiginiz de
Durunbigeldim ozlemak42 anlamadım ki istanbuldan geldim bu şehre yabancısıyım bu şehirin malesef çok fazla hastane seçimi yok özel diye gdiyoruz işte bidahakine söylicem
ozlemak42 Durunbigeldim hangi sehirdesin canım nereye gidersen git özel devlet olcmeleri sart ya senin tansiyon hastalığın varsa ya tansiyonun yukselir de farklı sonuclara sebep olursa nasıl işmiş o öyle ya
Merve50 Durunbigeldim özele mi gidiyorsun yoksa devlete mi canım ? Ben devlete gidiyorum her gittiğimde ilk önce gebe izlem odasına geçip kilo tansiyon bakılıyor sonra doktor kontrolüne geçiyorum
fatmacos Merve50 evet ilk hamileşğim de bende öyleydi haseki de ama Bayrampaşa da yapmadılar gerçi şimdi özele gidiyorum özel de de öyle bişi yok sadece bebeğe bakılıyo o kadar
kucuktosbik27 Durunbigeldim tansiyon ileriki haftalarda oluyor canım ben ilk defa 33+0 da tansiyonumu ölçtürdüm ultrasonda böbreklerime kadar baktı doktor şişme vs olmuşmu diye bundan önce sadece bebeği kontrol ediyorlardı şikayetin varsa onlara bakıyor birde kilonu tartıyor normalde
Feyza-nur Durunbigeldim özel Muayanane ye gidiyorum o yüzden mi yoksa doktor dan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama her ay gittiğimde yarım saat bebeğe bakıyor bize gösteriyor kilo ölçümü her gittiğimde yapıyor tansiyon bir yada iki kere ölçmüştür suan 20 haftalığız sorularımız varsa onu konuşuyoruz 35 40 dakika sürüyor
Animes Durunbigeldim benim önce kilo tansiyon takibim yapılıyor, sonra ultrason muayenesi ama neredeyse 15-20 dakika doyana kadar ☺️ ben Almanya’da yaşıyorum bu şekilde oluyor. Haftası gelince kan verdim, 20.hafta da detaylı ultrason olacak kısmetse
ozlemak42 Durunbigeldim 😄 yakinmisiz bende konyadayim devlet hastanesine gidiyorum özelde buna daha çok dikkat etmeleri gerekmiyor mu para almayı biliyorlar ama
fatmacos Durunbigeldim bende o da yok sadece ultrason da bebeğe bakılıyo ne tansiyon ne kilo bişey yok
ozlemak42 Durunbigeldim keşke kontrollere devlete gidip doguma ozele gitseydin gerçekten hiç acimiyorlar gerekli gereksiz testlere bile o parayı odetiyorlar ben sirf cinsiyetini devlette soylemediler diye özele gittim cinsiyetini soyledi 180 lira para aldi 🤷🏻♀️
Durunbigeldim ozlemak42 ya eşimin mesleği nedeniyle ne zaman giditoruz geliyoruz belli değil hastanede uzak zaten merkeze uzağız yani. Randevü almıyoruz eşim ne zaman müsait olursa gidiyoruz haliyle devlette randevüsüz almaz
Gamzeozbek-1 Durunbigeldim bizim ilk kilo tansiyon ölçümü yapılıyo sonra muayne ultrason eşim de hep yanimda oluyo hatta video çekiyo eşim