Merhaba sevgili anneler 🌸
Burdaki hep normal doğum hikayelerini okuyup kendimi gebelik süresince hep normal doğuma odaklamıştım. Bir yandan iş hayatım bir yandan gebeliğim gayet rahat geçiyordu, ne kusma ne bulantı ne de halsizlik(ilk 2 ay hariç). Herşey yolunda giderken 25. Haftada normal rutin kontrolüme gittiğimde doktorum karnın çok sert erken doğum olabilir istersen rapor vereyim işe gitme dedi ama ben kendimi iyi hissediyordum ve o gün gaz olabilir, şişlik olabilir diye doktorumun bu teklifini reddettim ve işe devam ettim. 31. Haftaya geldiğimde eşim birden bağırsak kanaması geçirdi ve 4 gün yoğun bakımda yattı. Çok şükür atlattık evimize döndük fakat benim 2 hafta sonra yani 33.haftada lekelenmem oldu ve hemen doktora gittiğimde bebek normal birde Nst’ye alalım dedi Nst’de 50yi bulan 2 sancım çıktı fakat ben hissetmiyordum. Çatı muayenesi yaptı açılmam olmadığını fakat stres ve yorgunluktan doğum her an tetiklenebilir tuvalet ve yemek harici yataktan kalkma dedi, Nidicard ve Magnezyum kullandım. Nidicardı 1 kutu bitirdikten sonra bir daha kullanmadım fakat Magnezyuma devam ettim. Gelelim doğumdan bir gün öncesine hafif hafif belim ağrıyordu. Kayınvalidem bize geldi, bir güzel temizlik yaptı, camları sildi perdeleri yıkadı,mutfak halısını makineye attı,meğer doğumu hissetmiş kadıncağız. Kayınvalidem kayınpederim eşim yemeğimizi yedik sonra onlar gitti, eşimle Netflix’te dizi izledikten sonra saat 2 gibi uyuduk. Yatarken de vajinama bir baskı hissettim ama yine hafif bir baskıydı. Uyuduktan sonra 02.30 gibi sanki altıma işemiş gibi bir su geldi. Eşime dedim kalk suyum geldi lavaboya gittim hala geliyor, bacaklarımdan sızıyor. Doğumun başladığını anladım ve ilk gebeliğim olduğu için korku heyecan ve panik oldum, sıtma gibi titreme geldi, yorganın altına tekrar girdim eşim de napacağını bilemedi beni sarar mısın hayatım çok üşüyorum dedim sardı, gitti kombinin derecesini arttırdı, napcaz bekeleyecek miyiz dedi ben de bi kendime geleyim hastaneye gideriz dedim. Daha hastane çantam bile hazır değildi ama Allahtan ütüleyip şifonyerine yerleştirmiştim. Kendi annem Ankara’daydı. Eşim kayınvalidemi aradı kayınpederimle tekrar geldiler kadın zaten panik onun da beti benzi atmıştı. Hemen ne bulduysak attık çantamıza. Çanakkale’nin Biga ilçesinde oturuyoruz. Doktor eğer 37, haftadan den önce sancın gelirse direk Çanakkale’ ye gitmem gerektiğini söylemişti. Çünkü yenidoğan yoğun bakımının burda olmadığını söyledi. Bu yüzden direk Çanakkale Araştırma Hastanesi’ne doğru yola çıktık, yol boyunca altımdaki havluya azar azar su gelmeye devam ediyordu.Bu sırada da hafiften belim ağrıyordu ama çok değil. 1 saat yol gittikten sonra nöbetçi asistan doktor beni muayene etti ve emin olamadı yanındaki ebeye de muayene etmesini söyledi. Ağzından çıkacak kelimeleri duymak için sabırsızlanıyordum. Hiç sancın yok mu dedi ben de var ama az dedim. 6 cm açıklığın var doğum başlamış dedi. O an çok mutlu oldum çünkü sancım ciddi anlamda yoktu ve minnoşuma kavuşmaya azcık kalmıştı. Muayeneden çıktıktan sonra eşim annem kapıda bekliyorlardı, doğumun başladığını bebeğin eşyalarını getirmelerini söyledi hemşire. Eşimle sarıldık gözlerimiz dolu dolu. Eşim nasıl haber alacağız dedi, sağolsun hemşire telefonunu yanına alabilir dedi. Sonra beni Nst ye bağladılar lavman yaptılar. Sancım düzensizdi. Ebe sancıların düzenli olmasını bekliyoruz dedi. Saat 6 ‘da yatışım yapılmış oldu ve 7buçuğa kadar eşimle mesajlaştık. Ara ara belime bıçak saplanır gibi sancılar giriyordu, gelen asistanlar muayene ettiklerinde 8 cm açılma olduğunu söyledi. 07.45’ten sonra eşime artık mesajlaşamayacağımı söyledim çünkü artık sancılar çok sık girmeye başlamıştı. Elimle belime masaj yapmak biraz olsun rahatlatıyordu. Ebe ıkınma gibi birşey olduğunda hemen haber ver dedi. 08.00’da baş asistan muayenesinde bebeğin gayet iyi geldiğini sancı geldiğinde söyle dedi ve eliyle sanki kafayı tutar gibi elini koymuştu. Ve o sırada artık ben de ıkınma ihtiyacı doğmuştu geliyoor dedim doktor tamam ıkın burası doğumhane dedi bende ama gerçekten geliyor dedim o an doktor da başı gözüktü hemen ameliyathaneyi hazırlayın dedi sandalye getirdiler otur hemen dediler herkeste bi panik havası ve koşturma, ben oturamam geliyor dedim bacaklarımın arasında hissediyordum çünkü yanlamasına oturdum. Hemen kollarımdan tutup çatala oturttular ben hala geliyooor diye bağırıyorum doktor ıkınma dedi ben tutun dayanamıyorum dedim ve 08.18’de içimden balık gibi kaydı oğlum ve ardından sapsarı suyum geldi. O kadar kolay bir doğum yaşadım ki kesisiz, suni sancısız, 2 saatte doğurdum. Ağlama sesini duydum oh be dedim Allahım sana şükürler olsun. 2280 gr 48 cm doğmuştu bebeğim. Prematüre doğduğu için küveze gireceğini biliyordum. Ama akciğerinde de enfeksiyon varmış 6 gün nazal solunum desteği alıp, toplamda 16 gün yoğun bakım yolu bekledik. Şuan koynumda herşeyi normal kuzumun. Bu süreçte moralimi hep yüksek tutup sütümün gelmesi için hep olumlu düşündüm ve şükür ki herşey yoluna girdi.🙏🏼Evimizdeyiz sağlıkla, mutlulukla..
Allahım burdaki tüm gebe arkadaşlarımın yardımcısı olsun, çok hassas çok özel bir dönem.. Oğluşum yanımda ama hamileliğimi düşününce ağlayasım geliyor aynı bedende tek olmak bambaşka bir duygu..Doya doya tadını çıkarın, karnınızı sevin, dokunun, konuşun o sizi hissediyor ve duyuyor. Nerden mi biliyorum oğlumu ilk doğumdan sonra küvezdeyken görmeye gittiğimde seslendim ve bana hareketleriyle tepki verdi heyecanlandı elleri ayakları oynamaya başladı..
Annesine dokunmadan tanıdı..
Bu yüzden bolca sevgi..🤍
Herkese selamlar ve sağlıklı mutlu günler.
Tavsiyelerim;
🤲🏻Doğum sancısı çekerken “Sümmessebiyle Yesserah” dedim manası doğumu kolaylaştırmak olan bir ayet.
🤲🏻Gebeliğim boyunca tesbihat olarak Er Rakip, El Mübdi, El Musavvir çektim anlamları bebeğin eli yüzü düzgün sağlıklı ve koruma altında olması için Allah’ın isimleri.
👍🏻Göğüs pompası muhakkak alın sütüm onun sayesinde arttı.
👍🏻Normal doğumda kanamalar oluyor iç çamaşırdan pijamaya çok geçti depend kurtarıcım oldu.