Fatma4495 ilk gebeliğimde kalp atışını hiç duymadık, 8. Haftada kese bozulmaya da başlayında kürtaj oldum. Normalde ilk gebelik kayıplarında incelenmiyor ama biz fetüsü genetiğe yolladık. Kromozomal bir bozukluk vardı. Daha sonra eşim ve bana genetik test yapıldı. Bende bir kromozomda bir bozukluk çıktı. Ama bilinen bir hastalığa veya bende herhangi bir soruna neden olmuyor. Çok şükür sağlıklı bir bireyim. Daha sonra birkaç genetikçi ile görüştük hemen tüp bebek yapmaya gerek yok, yaşınız genç. Zaten bir problem olursa fetüs kendi yaşam döngüsünü erken dönemde sonlandırıyor dediler. Bizde eşimle tekrar denemeye karar versik. Kürtajdan 3 ay sonra hamile kaldım. O zaman nifty yaptırdık birşey çıkmadı ve çok şükür kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Şimdi yine hamileyim ama bu sefer kesinlikle cvs yapılıp bebeğin kromozomlara bakılması geeektiğini söylediler. Aslında ilk gebelikte de yapılmalıymış ama sanırım biz tam anlayamadık durumu. Bendeki bozukluk beneğe geçerken farklı mutasyonlara uğrayabilirmiş. 12. Haftada cvs yaptırdık. Çok şükür sonuçları güzel geldi. Bendeki bozukluğun aynısı bebekte de varmış ama ben sağlıklı olduğum için bu bozukluğu problem olarak görmüyorlar. Ama bendekinden farklı birşey olasaydı o zaman farklı yorumlanacaktı. Sizdeki bozuklık nasıl birşey bilemiyorum ama benimki gibi bir durumsa belki düşüklerin medeni kromozomlar değil başka birşeydir.