• Doğum
  • Doktorun doğum kafası 🤔

Selam kızlar, size birşey danışacaktım, doktorunuzun normal doğum mu yada sezaryen doğumu mu desteklediğini nasıl öğrendiniz? Yada sordunuz mu direk, bazıları sezaryen kafasında olduğu için sizede sormak istedim açıkçası, bazı soru işaretleri var kafamda inşallah sizin yorumlarınızla birşeyler netleşecek

Neseli5 doktorunla konuştun mu hiç mesela hocam nasıl doğum görünüyor sezeryan mı normal mi diye hangisini tavsiye edersiniz diye ben sordum kendisine bizimki normal doğumcu hep mecbur kalırsa sezeryancı

Neseli5 canım ben kilolu biriyim mesela genelde kilolu olunca doğuramazsın sezaryen mantığı oluyor bende sordum kilom engel olur mu rahim arkada kalıyor engel olur mu diye hiç biri normal doğuma engel değil dedi. O zaman dedim herhalde benim doktor normalci 🤣 şuan 36+5deyim 1 haftadır 3 cm açılmam var hala bekliyoruz normale çok müsaitsin bekleyelim dedi

Neseli5 valla benim gittiğim doktor buradaki eski kıdemli doktorlardan yani yıllardır aksarayda görev yapıyor suan özel hastane başhekimi sezeryan yanlısi olduğunu biliyodum ama o yüzden gitmedim tabiki sonuç bende sezeryan olucam bebeğimin kordon bağında damar eksikliği varmış normal doğum yapamazsın dedi cuma sezeryana girecem

paradiseeeeee yok canım sormadım, 26. Haftadayım şuan için bir problem yok normal. Doğum için zamanı geldiğinde çatı muayenesi yapılıyor onun içinde erken, napsam ki nasıl sorsam?

Neseli5 ben sormadım bekledim kendinin söylemesini vıcut tipimin sezaryan doğuma uygun olduğunu söyledi normal doğurcam diye bir ısrarın varsa onada tamam derim ama önermem zorlanırsın kahramanlığa gerek yok bence dedi
            bende zaten istegim oydu kabul ettim

Gizoos maşallah Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲 kilo açısından plesenta açısından şimdilik sıkntı yok, bu zamandan sonrada plesenta yerini korur dedi, tamma sıkıntı yok ama ben sordum da cevap verdi

Neseli5 Ben özele gidiyordum daha 18. Haftalıgım doktorum devlete gitmemi önerdi riskli oldugum için. Normal dogumdan korkuyorum sezaryan istediğim için özele geldim dediğim de. Vücudun yapması gereken normal dogum burda devam etmiş olsaydın da eger gerek kalmadığı sürece sezaryana almazdım ben dedi ve özellikle normali olabiliyorsan ol suan için cok erken tabi ama benim hep tercihim normal demişti. 🤷 Medipol Esenler hastanesindeki doktorum

derinsart oda başka bir bakış açısı kaç haftalıksınız? Buna kendisi böyle bir yorum yaptı, ben 26.haftamdayım 2 haftaya randevum var konuşmadık doğumla ilgill hiç, sadece ben sorunca plesentayı rahimi.kapatmıyor sıkıntı yok dedi o kadar, son ana kadar da beklemek istemiyorum açıkçası

Neseli5 bende bu hafta gidicem ve 28 haftalık olucam doktora sorsam bilir mi ki ben son aylar belli oluyor diye biliyordum bunj

zeytinkiz ne güzel kendisi belli etmiş keşke benim kide söylese de bilsek şimdiden 26 haftalığım bende

Neseli5 Asistan bana ebe desteği alıcak mısınız dedi doktorumda ne gerek var çat çat doğurur o dedi buradan 😂

Neseli5 devlete mi özele mi gidiyorsunuz bilmiyorum ama ben üstün körü konuştuğum da ne Sezeryan ne de normal doğum yanlısı biri olduğunu gördüm. Birlikte sağlık durumuna göre karar vereceğiz tabiki ama öncelik benim hangi doğum şeklini istediğim bir sıkıntı yaşamazsak Sezeryan ya da normal doğuma bağlı sana bırakıyorum senin istediğin doğum şeklin ne sen nasıl olmak istiyorsun dedi

Neseli5 benim doktorum normal doğum önceliği beraber normal doğuma kadar bekledik 40+1 de doğumu başlatalım sancılarımı çektim fakat koltukta kendimi çok kastığım için mecbur sezeryana alındım. Kızım 40+2 de doğdu 😍

Neseli5 doktorum doktor olmasının gerektırdıgı kulfetı sagolsun yerıne getırıp normal yda sezaryen kafasında degıl cunku olması gereken bu
                            saglıklı olan ne ıse onu onerır doktorların bu sekılde tarf tutmasıda cok ılgınc cıdden

Neseli5 ben çok daha erken haftadayken sormuştum . Normal doğum yapabilir miyim diye yapabilirsin neden olmasın ki dedi şuan 31+4 haftalığım doktorum böyle devam ederse doğumun 1-2 saat sürede olup biteceğini düşünüyorum hatta sancılarını ne kadar çok evde çekersen o kadar iyi olur hastanede olunca 7-8 saat boyunca doktor ve ebeler olarak gebeyi çok sık boğaz ediyoruz stresi minimum tutmak için evde sancı çekmek daha iyi filan dedi . Umarım bir aksilik olmadan normal doğuma gireriz 💐

Neseli5 benim bebegim normal doğum pozsiyonunda oldugu için böyle devam ederse normal doğurtalım seni dedi orda gözüme girdi. 1 haftadır nst de sancım cıkıyo resmen üzülüyo adam delircem elinden gelen cabayı gösteriyo