EdanrAy Kripto para bitcoin gibi al sat şeyleri haram mı ? Esimin yeni oynadığını gördüm araştırıyorum ,?
Duygu4444 EdanrAy kesin haram denilmiyor caiz değil diyorlar. Caiz değilse şüpheli yine oynamamak gerek
Pamugunannesi1 EdanrAy Faize girdiği için haram diye biliyorum. Eşimin akrabası yüksek mebla para yatırıp bütün parasını kayıp etti o yüzden kısa yoldan para kazanmak diye bişey yok malesef yoksa herkes oynayıp zengin olurdu onun yerine ona vereceği parayı kenara koysun daha bereketli olur en azından olan para haram olmaz ☺️
Morvy Pamugunannesi1 ozaman altın dolar euro alıp satmakta haram çünkü aynı şey. Hem bu ülke faizle dönüyor şuanda ülke olarak 7. sıradayız.
Rabis01 EdanrAy caiz olup olmadigini bilmiyorum ama eşim ordan kazandigi para ile bebegimize besik ve bebek arabasi aldi yanlismi yaptik acaba
KkubraOz EdanrAy benim eşimde bende yapıyorum. Altını 50 tlden alıp 100 lira olunca satıyorsunuz. Kripto para bitcoinde de paranızı verip ucuzundan alıp fiyatı yükselince satıyorsunuz aynı şey. Haram olması için içinde hile olması gerekiyor. Kaybetmeme gibi bi durumun olcak . Ama bunda paranı kaybededebilirsin aldığın mal değersizleşirse zarar edersin.Burda hile yok bişey yok alım satım yapılıyor. Yüzlerce insan borsayla uğraşıyor. Borsadan para kazanıyor iş kuruyor. Ben haram olduğunu dğşünmüyorum haramsa altınıda yükselince satmak faizle aynı şeye giriyor oda haram o zaman.
EdanrAy KkubraOz bende size katılıyorm. Ama heryerden bi baska fikir çıkıyor kafalar karışıyor. Altina da yatirim yapılmicak bankayada faizli para yatirilmicak
Sehribannnn KkubraOz ne kadar saçma bir açıklama millet yaptı diye bizde mi yapıcaz aynısını niye örnek veriyorsunuz caiz değil haram para bunu bilipte yapmak o kişinin kendi günahı
fethiyeli48-48 KkubraOz altın elle tutulur gözle görülür bir şey . Kripto pars sanal asla altınla kıyaslayamazsınız . Kripto para takip edilemeyen devlet tarafından resmî olmadıgı için ve kötü amaçlarla kara para aklama gibi amaçlarla da kullanıldığı için diyanet caiz değildir diyor .
KkubraOz EdanrAy aynen öyle çnkğ hepsi aynı mantıkla çalışıyor. Paranı yatırıp değerlenince çekiyorsun. Altın borsa banka.
[silindi] Canım bitcoin ile altın aynı şey altın elde tutulan yatırım aracı bitcoin sanal para faiz ile alakası yok faizde zararın olmaz haksız gelir bunda zarar da edebilirsin
mmavi EdanrAy Haramdi gunahti dusunen kesim varken, diger tarafta herkes parayi kazanip bi guzel hayatini yasiyor. Niye haram olsun? Kendi paranizla yapilan bir yatirim. Calma yok cirpma yok.
baby_mama mmavi aynen katılıyorum size. Millet aya çıkıyor biz helal haram tartışıyoruz. Müslüman olarak günümüz şartlarına, teknolojiye ayak uydurup gelişmek farz asıl.
baby_mama EdanrAy kumar değil bu, değerlenen nir para birimi. İleride tüm dünyada sadece bu paranın geçerli olacağı bile söyleniyor. Altına dolara yatırım yapmakla aynı. Günümüz şartlarına ayak uydurmak gerekir, haram olacağını hiç sanmıyorum.
hhanay1 baby_mama müslüman olarak haramı helâli bilmemiz şart canım benim teknolojiye ayak uydurmak farz demişsiniz din kültürü öğretmeniyim farz ;Allah tarafından yapilmasi kesin olarak emredilen fiil ve davranışlara denir.. bizler dini konular da genel bir yargıyla farz, haram deme yetkimiz yok. 💜
Sehribannnn baby_mama harama gitmekte mi farz Yapmayın arkadaşlar evinize haram sokmayın allah muhakkak bir yerden çıkarır bile bile girmeyin günaha Ben sadece uyardım çünkü bunları görüp geçemezdim
Polats baby_mama Kuran i kerimi de size verelim guncellenmis versiyonunu da yazıp yayınlayın. Boyle bisey olabilir mi inanilmaz herkes yanlış yapıyor haram para kazanıyor diye kazanmanın neresi mantikli . Doğruyu seçme aklini Allah vermiş herkes yanlış yapıyor haram paraları götürüyor diye herkes yapsin mantığı cok duz alti doldurulamaz bir mantik
gulsahaliarya EdanrAy haram olduğunu düşünmüyorum kendimce. Zaten kesin haramda denemiyor. Eşim 10 gündür bulaştı bu işlere. Başta kızdım güvenemedim ama şuan bende o işin içindeyim 🙈 çünkü araştırdım. Bilgim olmadan yorum yapmıştım. Eşim son 10 günde 15 bin yatırıp 45 bin kazandı. Bende 5 bin yatırıp 7 bin kazandım. Ama iyi takip etmek lazım. Memnunum yani. İyi ki öğrenmişiz
Ezgisn gulsahaliarya Ya ne kadar güzel bende duydukça araştıryorum ama güvenemiyorum çünkü bilmeyen kaybediyor diyolar çevrede kaybeden birileri olmuş eşim sıcak bakmıyor acaba var mı püf noktası neye göre davranmak gerekiyor
gulsahaliarya mmavi ne kadar yüksek yatırılırsa kar o kadar çok oluyo. Bide düşüşteyken almak lazım grafiğini takip edip. Ben ilk 1000 TL yatırdım o gün içinde 1200 oldu. Ama çok hareketli bi para birimi. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor o yüzden uzun vadeli düşünüp almak lazım. Ama mesela benim o yatırdığım 1000 TL en fazla 994 TL ye düşmüştü.
gulsahaliarya mmavi YouTube videoları var. Adını bile duymamıştım daha önceleri bu kripto paraların. Ama şuan onlardan kazanıyorum 🙈 keşke daha önceden öğrenseydim diyorum. Sonra çevreme bi lafını açtım baktım herkes zaten bu paralardan alıyormuş benim haberim yokmuş. Kazananda çok çevremde.
KkubraOz gulsahaliarya evet buna katılıyorum ne kadar yüksek yatırırsan kar oranı o kdar fazla oluyo. Benim eşimde sıkı takipçisi bende merak salıp yatırdım bu hafta . O ilk 1 ay önce 200 tl yatırdı bişeye 6 bin tl olmuş şu an.. iyi takip edersen ne zaman alıp satacağını bilirsen çok güzel kar yapılıyo