hmasahin Snglmmmmmm Ne güzel bilgilendirmişsiniz ya çok teşekkür ederim, Allah razı olsun, saydıklarınızı uygulamaya çalışıcam, inşAllah başarabilirim, sakin kalabilirim 🤲🏼🤲🏼
Snglmmmmmm hmasahin baskanbiri daha yazmis bende stres yaparsiniz diye demedim ama … Bendede 2cm acklikla gittigim halde suni sanci verdilee birden alinca kastim kendimi dogru nefes alamadim hizli alip verdim sezeryan oldum.. 2. Doğumda seseryan snrasi normal doğum yaptim suan sezeryan snrasi 2. Normal doğum yapacagm insallahh Allah izin verirse.. size önerim bebeğinizin kilosu uygunsa çok kilolu deilse 1 hafta daha beklemeniz yönndedir .. bebek gelcegi zamani bilir sancilarnz kendilgnden başlayabilir.. ben artik o kadar tecrube edindmki bi ebe kadar bilgiye sahibim dyebilirm.. emin olun syledklermden… Eger kilosu fazla ise baş çevresi büyükse çatinizda darlik varsa bebek geçemcek kadar buyukse suni alip bebek daha fazla kilo almadan doğmu başlatiyosa bisey diyemem … 41. 42. Haftya kadar bekleyen dr lar var bebekte annede sknti yoksa… Herseynz normalse bekleyin derim yada fitil isteyin fitille baslattirin suni en sin yöntem olsun … Doğumunza sahip cikin her dr dogru yönlendirmiyo bilgilendirmiyo risk alma durumlarina göre kendileri yönlendjrip belirliyo ama siz ne kadar bilgili ve normal yanlisi oldgnuzu gosterirseniz kararli olursanjz. dr da ona göre hareket eder… Sunide alacaksaniz kendjnize bedeninjze güvenin herkes nasil doğuruyosa bende doğurcam diyin.. rahim ve beden dogum yapmayi biliyo bedeninjze güvenin acikliginizin oldugunu dusunun her sanciyla acikligim oluyo diye düsünün.. 1 den 4 e kadar sayarak nefes alip 1den 5 kadar sayip nefes verin yavas alip yavas verin .. nefes çok önemli unutmayin aldgnz her nefes bebege oksijen untmayin hizli alip verirseniz bebek kendini kasar kalp atimi yavaslar sezeryan sebebi.. kasarsaniz korkarsaniz rahim acilmayi durdurur ve aciklik olusmaz .. bunlar yerine dogru yavas derin nefes tekniği ile rahmide kasmadan nefes alip verin ve hep gevşek olup kasmamaya calisin kendinizi … (Bilgnz olsn dye acikca yaziyorm Ona göre kendinizi y9nlendirin doğumda yanlis anlamayin lütfenn) sanci sıklasirsa duşa girin 45 dk 30dk duşta kalin cömelin acikligi artirjr hizlandirir … Yaninizda esinz olsn odaya ebe harici girip cikmasn eşten baska kimse cnkü o sanci aninda bi tik sesi bile sinirinzi bozabiliyo nefes kesiliyo.. . odann perdesni kapatmak daha loş ortamda sanci çekmek sizi daha bi rahatlatir … Rabbim su gibi gelmesni nasip etsinn banada dua edersen doğum icin çok mutlu olurum🥰🥰
iremmm-96 hmasahin arkadaşım devlette yaptığı için sonuna kadar denemişler o yüzden 18 saati bulmuş. En sonunda anne morarmış 18 saat açlıkta var tabi tansiyon düşmüş kalp ritmi yavaşlamoş acil alınmış sezeryana 2 gunde kalbinde kablolar la bağlı yaşadı arkadaşım. O yuzden devlette oldugunu yazmayı unutmuşum. 5 6 sat özelde tabi denenir sonuçta doktorunuz siz ne isterseniz onu yapar. Allahım gönlünüze göre versin inşallah
hmasahin Snglmmmmmm 4 kiloyu geçtiği için bebeğim, doktor beklemek istemiyor. Kaka riski daha fazla artıyor diye. O yüzden yatırıp suni ile deneyecek. Kesinlikle aklımın en önemli yerine yazdım bu saydıklarınızı. İnşAllah halledicem ve sakin karşılamaya çalışıcam doğru nefeslerle 🤲🏼🤲🏼 Allah razı olsun sizden 🤲🏼🤲🏼 Mevla’m en doğal şekliyle en sağlıklı şekilde kavuştursun sizi de bebeğinize 🤲🏼🤲🏼🤲🏼
Snglmmmmmm hmasahin aminn insallahh Allah razi olsunn Rabbim gönlünüze göre hayirli olan doğumu nasip eylesinn insallahh aminn aminn aminnn 🤲🤲🤲🤲☺️
Yagmur331 hmasahin aynı durumu yaşadım. Sıfır sancı ve açılmaya 40+4 de suni sancı verildi. 6 saat sonunda yine hiç açılma olmamıştı ve bebeğin kalp atışları zayıfladı acil sezeryana alındım. Ama herkeste aynı durum yaşanmıyor tabi ki. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin herkese 🤲
simsek92 iremmm-96 benim de bebek kanala girmemiş sancım olduğu halde açılma olmuyor o yüzden doktorum sezeryan dedi bende riske atmak istemedim
iremmm-96 simsek92 hakkınızda hayırlısı olsun inşallah Doktorunuza güvenin bence derim. Benm çevremde kim inat edip doktorunu dinlemediydise hepsinin başına bişey geldi. Birinin bebeği kaka yaptı oksijensiz kalıp zor doğdu yogun bakımda yattı 10 gun. Biri 18 saat boşa sancı çekti. Biri 9 saat boşa çekti. Onemli olan sağlıklı şekilde bebeğe kavuşmak bence. Cunku kanala girmeyen bebek de strese giriyo doğum anında. Allah korusun herşey olabilir. İçinizi rahat tutun ve doktorunuza güvenin derim. Allah yardımcınız olsun inşallah 🤲
hmasahin iremmm-96 Sonradan kendimi suçlayıp vicdan azabı çekmemek için ben de o şekilde düşünüp kendimi teslim ettim doktoruma, hayırla sonuçlansın 🤲🏼🤲🏼
Arse89 hmasahin Aklımdan geçiyordun tamda ne yaptın diye burda denk geldim ☺️ Allah yardımcım olsun canım tek avazda hayırlısıyla doğurursun inşallah güzel haberlerini bekliyorum 🙏
hazal544 hmasahin hmasahin canım bende 40+3 de sıfır sancı, sıfır açıklıkla gittim, iki gün suni çektim bebeğim 40+5 de doğdu, bence bebeğin iyiyse 41 haftaya kadar bekle, ben beklemediğime pişman oldum
Buse_124 hmasahin benim hiç sancım yoktu suyum geldi suni sancı verdiler ama şükür normal doğum yaptım
hmasahin Buse_124 Ben de gelen giden hiçbişi yok hala 😀 MaşAllah güzel sonuçlanmış sizinkisi, sağlıklı ömürleri olsun tüm bebeklerin 🤲🏼
Melekgulten hmasahin ilk dogumum normal sancim vardi ama suni sanciyla hizlandirdilar dogumu ama oldum oldum dirildim ruhum cekildi resmen cunku suni sanci nefes aldirmiyir ust uste cok kotu gecti o yüzden simdiki hamileligimde insallah iki uc hFta icinde kendiliginden sancimin gelip evde cekmek istiyirum ama bazi kadinlarda suni sanci o kadar berbat gecmiyor
hmasahin Melekgulten Umarım onlardan olurum, kolay atlatırım ve tabiki çektğime değer de işe yarar 🤲🏼🤲🏼🤲🏼