hmasahin Hiç açılmam ve sancım yok. Çarşamba sabah 9′da yatış verdi doktor. Suni sancı ile başlanacak. Deneyimi olanlar paylaşabilir mi? Ürküyorum biraz 🤦🏽♀️ Açılma varsa işe yarayabiliyormuş ama yoksa bebeğin kalbini yoruyormuş.
iremmm-96 hmasahin bir arkadaşım 10 gun once aynı şekilde 40+6 da doğum yaptı. Suni verdiler bebek daha kanala inmemiş desteklememiş sancıyı açılma da 5 cm de kalmış. Yapmadığı şey kalmamıştı hurma plates merdiven inme cıkma Meryem Ana otu herşeyi denedi ama olmadı. Hayatı da bebekte riske girdi 18 saat sancı sonucu sezeryana aldılar. Tabi psikolojik olarak o kadar sancı çekmesine rağmen başaramamış olması onu üzdü ama hayatı tehlikrdeydi. Yani sonuc olarak herkeste farklı olabilir. Burda herkes birşey yazar kafanız karışır. Kimisinde suni sancı olayı tutuyor bebekte destekliyor kimisinde tutmuyor olan sancı bol yere çekilmiş oluyor. O yuzden hakkınızda inşallah hayırlısı olsun. Ama açılma yoksa bence de sor olur suni ile riske atmamak gerek bence
iey hmasahin biz bu konunun aynısını annelerle daha yeni konuştuk. Aynı durum bende de var, aynı soruyu sordum. Çok güzel bilgilendirmeler geldi. Benim profilimden bir bakın başlığa isterseniz. Eminim sizde benim gibi faydasını göreceksiniz. Sevgiler🌷
momsboys hmasahin ürkütmek değil amacım ama bu tür gebelerde sezaryene dönüyorlar sonradan benim acılmam vardı 4cm sancım yoktu suni sancı ile yüksek dozda 16 saatte yapabildim dogumu cogu arkadasımda acılma yoktu suni deneyip sezaryene aldılar
[silindi] hmasahin bende bebekte sıkıntıya sebep oldu zorlandi yoruldu doğum aninda da cok sıkıntısını çektim acilmam cok zor oldu saatlerce ama kimisi de cabuk aciliyor bilemedim
hmasahin Melisa18 Sizde işe yarama ihtimali yüksek doktorumun demesine göre. Açılma olursa suni güzel destekleyebiliyormuş, sancı eksikliğini tamamlıyormuş 🥰
Melisa18 hmasahin İnşallah canım yarın gidicem doktora artık inşallah sende tez zamanda yavruna kavuşursun
hmasahin iremmm-96 Evet açılma olmadığında malesef suni pek başarılı olamıyormuş. Yine de denicez tabi ama öyle 18 saate gerek yok, 5-6 saat bir denemip bakılır, olmazsa da pes etmek gerekir bence. Yazık bebeğe de anneye de 🤦🏽♀️
simsek92 iremmm-96 benim de bebek kanala girmemiş sancım olduğu halde açılma olmuyor o yüzden doktorum sezeryan dedi bende riske atmak istemedim
iremmm-96 hmasahin arkadaşım devlette yaptığı için sonuna kadar denemişler o yüzden 18 saati bulmuş. En sonunda anne morarmış 18 saat açlıkta var tabi tansiyon düşmüş kalp ritmi yavaşlamoş acil alınmış sezeryana 2 gunde kalbinde kablolar la bağlı yaşadı arkadaşım. O yuzden devlette oldugunu yazmayı unutmuşum. 5 6 sat özelde tabi denenir sonuçta doktorunuz siz ne isterseniz onu yapar. Allahım gönlünüze göre versin inşallah
iey hmasahin Rica ederim inş faydasını görürsünüz. Benim yarın kontrolüm var fitil olayını doktoruma soracağım mesela mutlaka. Yatışım da bebek gelmezse cuma günü olarak belirlendi. Güzel haberlerinizi bekliyorum🤗
hmasahin iey Okudum hepsini 🌸 Ben de bir şekilde çarşamba günü sorucam fitil olayını. Umutlandım yine de, yüksek ihtimal sezeryana döner diyordum ama dönmeme durumu da var demekki. En hayırlı yoldan, sağlıkla ulaşalım bebeklerimize 🤲🏼
Snglmmmmmm hmasahin hayirli geceler.. sunu sanci yerine fitille yavas yavas başlatsalar daha iyi oluyomuş.. suni sanci anneyide yoruyo anne yorulunca doğru nefes alamayip bebeğe giden oksijen azaltiyo ve kalp atimi yavasliyo bebegin …. Fitil isteseniz sonuçta 42 43 haftalik gebelik deil … Suni sanciyi azar veriyoruz diyip artiradabilirler… Bu konuyu bi dr nuzla konusun derim… Fitil yavas yavas sancilari başlatiyo ama suni direk sanci olarak başliyo … Direk suni sanci alacaksanjzda her gelen dalgada kendinizi kasmayin derin uzun nefes alip derin yavaş uzun nefes verinki bebeğe giden oksijen kesilmesin skntiya girmesin… Sizde kendinizi kasmayin az kaldi biticek bebeğimi kucagima alacagim rahmim açılıyo her dalgada bebeğime kavuşmama çok az kaldi diye düşünün.. her dalgada çömelin … Duşa girin dalgalar sıklaştgnda.. açıklıgınız olmaya başladi diyelm snra durdu anlayinki kendinizi kasiyosunuz hemen gevşemeye çalişin nefesinizi kontrol edin sonuna kadar kendinize güvenin eve ben yapicam herkes gibi normal doğum yapcagim diye düsünün insallahh Rabbim kolaylik versin su gibi gelsin insallahh🤲🤲☺️
hmasahin Snglmmmmmm Ne güzel bilgilendirmişsiniz ya çok teşekkür ederim, Allah razı olsun, saydıklarınızı uygulamaya çalışıcam, inşAllah başarabilirim, sakin kalabilirim 🤲🏼🤲🏼