Zeynep_adem58 BeyazHanim ben ilk oglumi normal yaptim evet biraz zor ama doganin kanunu kadin icin en saglilli olan sey normal dogumdur(istisnalar disinda zorunlu olanlarla farklo)2. Hamileligim ve bebegim ters dua ediyodum insallah duzelir diye illa normal dogim olsun diyenlerden degilim ama imkan varsa bnce normal olunmali ama herhangi bebege yada anneye zarari olan bi durum varsa bnce sezeryan olunmali yinede karar sizin
BeyazHanim Zeynep_adem58 Kaç saat sürmüştü normal dogumunuz ve en çok zorlanilan kısım , sancılar mi yoksa doğarken mi?
Zeynep_adem58 BeyazHanim dogum ani cok kolay igne vuruyolar zaten uyusuyor sohbet etmistik hatta herkez farklidir bn sanci aninda zorlandim daha dogrusu devlette dogum yaptim ilk zmnlar yuruyordum gayet dayanilirdi ama yataga bagladilar sonradan nst ye yanimada kimseyi almadilar yatarken sanci cekmek bnim icin zordu hep ayakta kalsaydim aslinda sancida cok dayanamilcak gibi degil inanin ama herkezin aci esigi farklidir tabi bnim dogumum doktoruma gore kolay bi dogumdu bebek kanala inmeyen suni sanci vermek zorunda kalinan yada baska sorunlar oldumi daha zorlanan bayanlarda var saat olarakta evde aksam sancim basladi ertesi gune kadar cektim hafifti ama ertesi gun aksam saat 5 bucukta dogumhaneye girdim 12 gibi aldim bebegimi kucagima dikisler felan derken 12 bucukta ciktim odama 1 gece evde cekmistim samcimi hemen gitmemistim hastaneye keske tekrat normal dogum yapabilsem bebegim donse ama donmezse mecburi sezeryan olucam herseyin hayirlisi 😊
Ecmelbeyza BeyazHanim Bana da dedi karar ver gel söyle dedi ben de çok çok korkuyorum normalden bebeğe bişey olmasından ama denemek istedim . Darda kalsam alacak mecbur acil sezeryana zaten e napcak öyle bırakmayacak ya . Sadece izinli olur da o doktor olmazsa o yönden tarih veririm dediyse tabi
BeyazHanim Ecmelbeyza Evet belirsiz güne kalırsam başka doktora kalabilirim. Ama epiduralli şekilde bir denemekte fayda var aslında bilmiyorum , bu hafta depresyondayım :(
edanuur BeyazHanim Şuan duygularıma tercüman oldun beyzacim 😶 bende aşırı korkuyorum normal doğuma çok müsait olsam bile hayali.bile ürkütüyor birde Instagramda felan izledim bağrışları kulaklarımda hala ama sen sakin izleme asla tavsiye etmiyorum :) 29 haftaligim ve bende sezaryen düşünüyorum napalim kafada bitirmişiz bikere normali o korku ah bide anlatabilsek..🌹
BeyazHanim edanuur Evet kafada karar verilmiş aslında . Ben hem normal doğum hem sezeryan videosu izledim İkisi de hoş değildi :) spinal hakkında ne düşünüyorsunuz peki korkutucu örnekler var mı cevrenizde
H-Tass edanuur 28 haftalık hamileyim benim de panik atağım var hamilelik için ilaçlarımı bıraktım aynı sizin düşüncenizdeyim normal doğumu kafamda bitirdim resmen çarpıntım var zaten sürekli ıkınma ya da panikten ıkınamamaktan panikten çarpıntımın çok olmasında nefes düzenli alamamaktan korkuyorum
Kayasbht BeyazHanim canım senin farklı bir durumun varmış ama olmayanlara da bunu yapıyorlar anneler olarak korkularımız oluyor maalesef hiç yaşamadığımız bir şeyle karşılaşıyoruz bir çoğumuz ama bence doktorların anneleri rahatlatmaları gerekir çünkü Emin’in onlar bir çok vaka ile karşılaştıkları icin deneyimliler eğer sorun olursa o anda alınabilir sezeryana yine de doktorlar hep bir bahaneye bakıyor sezeryana yönlendirmek için .
annesininpirensesi BeyazHanim ben virusun ilk ciktigi zamanlar dogum yaptim doktorum panik olfu sezeryan yapalim dedi sezeryan oldum ilkim normaldi ikinciye sezeryan olunca pisman oldum kesken normal olsaydim dedim ama tercih sizin kisiden kisiye degisir canim sen karar vermelisin bana cok zor geldi sezeryan bir hafta yattim dikisler cok acitti normalde hemen kalkmistim
BeyazHanim annesininpirensesi Belden aşağısı mi uyuşturdular sizi O konuda sorun yaşadınız mı ağrı, his kaybı falan
karanim24 BeyazHanim valla benimde ilk gebeliğim bende kendi isteğimle sezaryen olucam bence burda ki bi kaç arkadaş normal doğurmayı marifet sanıyorlar. Şaka gibi sanki normal doğum yapınca madalya takıyorlar. Sağlıklı olabilir ama herkesin kendi tercihi ayrıca tıp o kadar ilerledi tıbbın faydalarından yararlanmak varken niye sancı çekelim ? Yapana saygım var ama sezeryan olucam deyince bir sürü olumsuz şey sayan insanlara ayar oluyorum
BeyazHanim karanim24 Peki spinal hakkknda bir korkunuz var mı, yani spinalde kalıcı biir şey kalmaz herhalde.
karanim24 BeyazHanim benim korktuğum şey felç kalmak falan değil ben iğneden korkuyorum sadece o kadar 🤣🤣 onun dışında bi korkum yok
annesininpirensesi BeyazHanim belden uyusturuldu beni cok korkuttular bas agrisi felan oluyo cok kotu oluyo diye ama hic birsey olmuyo cok iyiydi ammma sonrasi suan hamileyim bel agrim cok normaldede vardi belden uyusturuldugu icin ama hamilelikde dahada artti zaten cogunda bel agrisi yapiyomus
Kayasbht Aybigen çok haklısınız doktorların acelesi ne eğer Sezeryan olacaksa bile çocuk gelme zamanında gelmeli sancı olduğunda belirti olduğunda sezeryana alınmalı ben bunu bebeklere haksızlık olarak görüyorum sonuçta daha orada ki günlerini tamamlamadan o hakkı elinden alıyorlar ve 2 hafta da da Emin’im çocuk anne karnında çok daha gelişir eğer anne karnına olan ihtiyacı bitmiş olsaydı zaten kendisi gelme sinyalleri verirdi . Doktorlar tamamen kendilerini düşünüyorlar çünkü programlarına göre gün saat veriyorlar size ama büyük bir vebal ve bencillik bu bence o yüzden çoğu kez de annelerin sütü geç gelebiliyor sonuçta herşeyin bir vakti zamanı vardır
BeyazHanim Kayasbht doğru ya herşeye biz karar verip , olayı kontrol etmeye çalışıyoruz Ama bebek ne kadar kalırsa o kadar iyi bencede . Valla normali bekleyip epiduralli normal mi denesem acaba. Doktora da normale karar verdim derim , olmazsa olmaz zaten. :(
Kayasbht BeyazHanim canım sen önce kendine güven yapan insanlar nasıl yapıyor zaten Allah yardım ediyor bize Doğum tamamen fıtri bir durum snelerde milyonlarca insan yaşamış bunu yaşamak büyümek hatta cinsel ilişki kadar normal ki biz bayanlar çoğu kez ondan bile korkarız evleneceğimiz zaman ve sonrasında gayet normal bir şey olduğunun korkularımızın yersiz olduğunu farkederiz bunlar gayet doğal hayatın bir parçası olan şeyler
gulin-35 BeyazHanim spınal oldum hıcbır sorun yasamadım yegenım anestezıcı spınal ol dedı onu dınledım turk kahvesı makınası al yanına bıseyler ıc dedıler mı az sekerlk kahve ıc once anestıyı atıyor uc dort saat sonra wc kaldırdılar daha da yatmadım oturduk annemle koltukta o kadar rahattım yanı
zeynepylmz Aysenturnaaa hay ağzınıza sağlık sezaryen yarım insan yapıyormuş ne alaka yahu!Ablam da normal diye diretti bekledi 40.haftasına kadar sonuç olarak bebeği kakasını yaptı boynuna kordon dolandı ve gece acil sezaryene alındı doktorun dediğine göre Allah korusun bi saat geç kalsaydık sonuç çok kötü olacaktı.Sezaryen de vajinal doğum da ikisi de bir doğum şeklidir.Psikolojik olarak kendinizi kötü hissedecekseniz sezaryeni tercih edin derim ben
Aysenturnaaa zeynepylmz inanin bende hayretle okuyorum yazılanları öneli olan sağlıkla dünyaya gelmesi geri kalan herşey teferruat ☺️
BeyazHanim zeynepylmz evet yapamam gibi kendimi de biliyorum az çok. Vajina dan çıkma kısmı beni çok geriyor. Aklım almıyor yani panik atak geçirirsem o sırada herşeyi berbat etmek istemiyorum
Kayasbht BeyazHanim aynen olmazsa da bebek gelmek istediğinde sezeryana alırlar acelemiz yok sonuçta hayırlı ve doğru zamanda gelsin yavrularımız inşallah . Çok korkmamak gerekiyor Allah’a dua edeceğiz herşey güzel olsun kolay olsun diye ve iyi düşüneceğiz ki güzel olsun iyi olsun
Kayasbht BeyazHanim canım bu arada hiç düşünme Epidurel şöyle böyle o an belki de herşey çok kolay ve rahat olacak hiç bunlara gerek kalmayacak Allah’ın izni ile sen olayları akışına bırak bence zaten o an yapılması gereken müdahale neyse ne gerekiyorsa doktorlar onu yapar dediğin gibi böyle şeylerin önceden planı olmaz sadece aksi durumlar icin alternatif yollar b planları olur ki doktorların görevi bu da bizim yapabileceğimiz dua edip beklemek
Bkorta BeyazHanim bir böbrek taşınız olduğunu düşünün doktor ameliyatla mı alalım kendi düşmesini mi bekleyelim dedi aynı şey kimse risk yokken ameliyat olmak istemez ayrıca ameliyattan sonra sizden bakım ve hizmet bekleyen bir can olacak risk yoksa sezaryen olmanız sizin için daha kötü olur