BeyazHanim eğer normal doğum sırasında çok kötü olursanız sezeryana alınmayı isteyebilirsiniz. Bence deneyin en azından. Şöyle birşey de var. Sezeryan da panik atak açısından mükemmel rahat değil. Bende de bipolar var. Açıkçası ben sağlık açısından normal istedim hep ama bebek çok iri olduğu için sezeryan oldu mecburen. Ama mesela ilk doğumun genel anestezi oldu. Doğum sonrası narkoz beni çok kötü etkiledi, şoka girdim uyandığımda. İkinci doğumumda ise spinal istedim. Onda da çok panik yaptım bu sefer de. Yine bayılttılar. Yani diyeceğim o ki, tek bir doğru yok. Durumlarımız benzer. Sezeryan sonrası toparlanma çok daha zor oluyor ve açıkçası bu durum lohusa depresyonunu da tetikliyor bizim için. Siz doğum şeklinden çok kendinizi psikolojik olarak hazırlamaya çalışın. İkisinin de zorlukları var. Normal doğumla ilgili hazırlık çalışmaları yapın, eğitimleri falan izleyin. Bence en azından deneyin normali. Eğer sancılar başladığında baktınız ki kötüleşmeye başladınız o zaman sezeryana alınırsınız zaten. Bir anda olmuyor ki doğum. İlk doğum saatler sürüyor zaten. Hem doğum kendisi başlamış olur bebek için de daha faydalı. Bir de bebek anne karnında ne kadar verimli ve fazla zaman geçirirse doğum sonrası sorunlar daha az oluyor. Sarılık, akciğer gelişimi kilo alımı vs. Doğum sonrasında da rahat olmanız için bence normal doğumu bekleyip o anki duruma göre kendinizi değerlendirin. Asla amacım size kötü hissettirmek korkutmak değil. Ben 3.doğumumu yapacağım Allahın izniyle. Bu durum malesef her zaman bizimle. Ben de şuan kendimi spinale hazırlamaya çalışıyorum psikolojik olarak. Mücadele etmekten başka bir yol çaremiz yok. İnşallah sağ salim kucağınıza alırsınız 💕🌺