Dilek0809 YagmurAnnesi starbucks kurabiye koyuyorum ben happyfoodss YouTube kanalında dilimleyip pişiriyorum çok güzel oluyor. Nohut haşlayıp atabilirsiniz. Lahmacun içli köfte normal anne köftesi hepsini atabilirsiniz. İçli köfte ve anne köftesini önce tepside donduruyorum sonra buzdolabı poşetine alıyorum çözülmesi çok kolay oluyor
Dilek0809 mlkkk fasulye pek iyi olmuyor parçalanıyor ama ben her daim nohutu atıyorum buzluğa tüm çorbalara biraz ekliyorum tarhana çorbası yoğurt çorbası çok yakışıyor hem baklagil faydalı yani. Nohutun yemeği de çok güzel oluyor nohut atmanızı tavsiye ederim ama fasulye dağılıyor pişerken barbunya atabilirsiniz o da nohut gibi güzel oluyor
Sevil2204 Dilek0809 canım buzluktaki haşladığın fasulyen dağlıyorsa ilk önce soğanlı salçalı suyunu yap kaynat 15.20 dakika daha sonra fasulyeyi dök tuzunu falan ekle öyle de 10dakika falan kaynat benim de bazen dağlıyordu annem öyle yap demişti bende her seferinde öyle yapıyorum artık fasulyem biraz diriyse ona göre pişirme süresini uzatıyorum pişince anlarsın zaten
mlkkk Dilek0809 nohutu bende haşlayıp attım pilavla çorbaya koydum dağıldı ve lezzetsiz oldu tabi ben galiba çok haşladım 😅daha dikkatli haşlayıp atayım bence de çok yakışıyor bazı yemeklere teşekkür ederim 🙏🏻😊
Taze_gebe gulin-35 anladım hafif diri iken pirinçler kapatıp altını sonra çözdürüp biraz daha tıngırdatıcam inşallah başarıya ulaşırım hiç biri gelir ona ne koyucam diye dertlenmiyorum kendimi düşünüyorum valla gelene bimden yaş paşta 😂ayrıca ne geliyor koronada 😂
gulin-35 Taze_gebe ewet ayn oyle yap az pısır cıkarınca az suyla tekrar koy hem ısıncak hem pırıncler pısmıs olucak ama suyunu fazla koyma buzun suyuda cıkıyor
mothers_baby2021 Gulce5038 ` Taze_gebe bende çiğden koyuyorum. Çıkarınca pişiriyorum . Zeytinyağı ve su koyup üzerine tabak kapatıyorum . O şekilde pişiriyorum çok güzel oluyor :)`
cemreninannesi67 Taze_gebe cnm ben yaprak sarmanın içini hazırlarken iyice kavuruyorum sadece su koyup pişirmiyorum o şekilde sarıyorum atıyorum buzluğa gayet güzel oluyo içi ezilmiyor maalesef benim annemde kayınvalidemde olmayınca yanımda bütün herşey bana bağlı 6 yaşında bi kızım var bide eşim ve kızımın yemek konusunda çok düşkünler özellikle eşim o yüZden yapıp atıyorum buzluğa güzel oluyo beğenmediğim buzluk yiyecekleride oluyo mesela taze fasülye kesinlikle sevmiyorum tadı değişik oluyo eşimde sevmiyo herkesin yemek anlayışı farklı bende kayınvalidemin yaptığı yemekleri sevmem pek bana uymuyo eşimde der annemden daha güzel yapıyosun annemde yapıyo ama böyle olmuyo der hep yemek konusunda
Taze_gebe cemreninannesi67 evet onların değişmeyecek alışkanlıkları var her şeye sağlıklı sağlıklı diye sarımsak soğan basılmaz neye yakışıyorsa öyle konur ama kötü niyetli olmadıklarından bişe demiyorum da çok yararlı çok yararlı diye her şeye konmaz diye düşünüyorum acı ve sarımsak neye yakışıyorsa ona koymalı kanun gibi davranmamalı🌝 ben mesela 1-1,5 kepçe çorba alıyorum listem öyle çorba yararlı diye diye kova gibi kase ile içmeye gerek yok az içince de sen çok içmelisin 😂 iyi niyetten olduğundan bişe demiyorum da bazen darlanma oluyor🤣
Taze_gebe Gulce5038 hımm en korktuğum şey sonuçta yorucu bi hazırlık güzel sarıyorum ama jet gibi değilim öyle yorulup kötü sonuç alsam ağlarım😂 peki iç harcı da mı tamamen çiğden yoksa pirinci biraz döndürüyomusunuz soğanı vs ile 🙄
Hypatia YagmurAnnesi Ben de sigara böreği ile kurabiye yapıp attım biraz.kemik suyu da koycam, çorbalarda pratik oluyor
surass Bende bolca börek sardım. Peynirli, patatesli, ıspanaklı muska, parmak börek, gül böreği çeşit olsun dedim. Sarma sarıp atıcam. Köfte yapıcam normal köfte, sulu köfte. Mantı alıp atıcam buzluğa. Kek, poğaça bana hoş gelmiyo buzlukta tadı🙈
cemreninannesi67 Taze_gebe evet bende hiç sevmem yakışan var yakışmayan var herşey kararında güzel bazen abartıyorlar ben kayınvalidemlere gittiğimde hep yemekleri ben yapıyorum o yaparsa yiyemiyorum aç kalıyorum onada bişey diyemeyince bırak ben yaparım diyorum bu seferde 3 öğün yemek bana kalıyo 8 kişiye 🙈🤯
Dilek0809 Sevil2204 canım tavsiye için sağol aynen öyle yaptığım halde dağıldı ve kokusu bi tuhaf oldu bi daha da yapmadım
Dilek0809 mlkkk önden ıslanmış nohut düdüklüde 12 dk maksimum haşlıyorum 13 değil yani😂 ben de başlarda ayar tutturamadım şimdi tam dağılmamış ama pişmiş şekilde oluyor aşırı pratik benim buzluğun vazgeçilmezi
mlkkk Kestanesekeri evet öyle diyorlarda işte ben bi nohut haşlayıp atmıştım pilava çorbaya koyayım diye o da çok haşlanmış heralde hiç sevmemiştim pilavda da çorbada da daha dikkatli yapıp atayım bu sefer
Prenseslerannesi34 Bende bol bol sigara böreği sarıcam puf börek saricam firinlik.1-2 pişirimlik ıspanaklı gül böreği koydum. 1 tepsi poca da atmayı düşünüyorum bazlama atacağım. Fellah köfte yapıp atacağım. Kurabiye de denemk istiyorum mozaik pasta parfe falan dolduracam bende iyi olur gelene yada bize. Zatten derin dondurucum var onu da baya doldururum o zamana. Haşlanmış nohut yeşil mercimek buğday kuru fasulye salatalara çorbalara çok iyi oluyorlar. Hep atarım zaten doğumdan önce baya doldurayyim da yazın rahat ederim inşallah. Derin dondurucu da insana velinimet bezelye barbunya semizotu bamya karnıyarık kemer patlıcan köz biber patlıcan herşey atıyorum mis gibi pratik oluyor herşey .