Balyedi29- Arkadaşlar merhaba 22+4 günlük gebeyim dün renkli ultrasona girdim bebeğimin beyninde sıvı birikintisi olduğunu söyledi 11mm civarında bu konu da bilgi edinmek istiyorum benim gibi bu durumu yaşayan var mı?
Tb81 Balyedi29- bana da öyle dedi Farklı 3 doktora daha gözüktük öyle birley olmadığını söyledi ve bebeğimde sağlıklı doğdu
cimrym Balyedi29- Önemli olan sonraki kontrollerde büyümemesi. Çoğunlukla sonraki kontrolde düzelmiş oluyor.
melegimablaoluyo34 Balyedi29- hemde nasil bende 2li falan yapmadm icin bilemeyz dedu down olandada cikiyo falan dedi halbuki burdaki cogu kisi doktorlarinn sadece bir bulgu kotu anlama gelmiyo ve gecici bisey olduğu söylüyor
Esekoldurengunes haftada girdiğim detaylı ultrasonda bizim de beyindeki ventriküllerin teki 8.6 mm olarak ölçüldü ve sınırda denildi. O haftadan beri perinatolojide takipli gebeyim. En sonki kontrolde ise 12 mm olarak ölçüldü. Bu durumu takipte olmakta fayda var. O mm ilerleyebilir de gerileyebilir de. İlerlerse bebekte hidrosefali gelişmesi durumu var.
Balyedi29- Esekoldurengunes merhaba yorumlara girip sürekli okuduğum için soruyorum hamileliğinizin son haftaları sanırsam en son beyinde genişleme 12 mm görüşmüş şuan ki durumunuz nedir. Çünkü şuan bende 23+5 deyim benim de beyin genişleme 11.1 mm
Esekoldurengunes Balyedi29- 2 Nisandaki kontrole gitmedim. Kendi kadın doğum doktorum normal aralıklarda ölçüyor. Artık üzerinde durmuyoruz bu konunun, doğumu bekliyoruz bakalım hayırlısıyla
yildirimsfamily Daha erken bi çok kişide olabiliyor ve çoğu ilerleyen zamanda kayboluyormuş ferah ol iyi ol inşallah
Balyedi29- yildirimsfamily sizde de bu durum oldu mu? Ya da bu konuda bilginiz var mı? Ben perinelog değil de kendi doktorumda takipte olmayı tercih ediyorum çünkü başka bir bulgu görülmedi bebeğim de
melegimablaoluyo34 Balyedi29- bu sivi ya kist mi deniliyo acaba bende perinatoloji bakti kist var dedi
yildirimsfamily Balyedi29- yok olmadı ama bi yakınımda oldu hep bebeğin kendisi zaten su dediler. Doğuma yakın geçiyormuş bende başka problem oldu beyinle ilgili şuan Allahtan bişey olmazsawnormal karşılanıyor. İçimizi ferah tutalım
Balyedi29- melegimablaoluyo34 melegimablaoluyo34 Ventrikül Genişleme yazıyordu 11.8 iki gün sonra düzenli gittim doktoruma gittim o da 11.1 ölçtü
melegimablaoluyo34 Balyedi29- anladm cnm inşallah düzelir bndede kist var bebegin beynndd insallah geçer
Balyedi29- melegimablaoluyo34 dualarımız bütün bebişlerimizle. Siz kaç haftalık hamilesiniz ve kaç mm ölçüldü?
melegimablaoluyo34 Balyedi29- benim rapor boyle cnm ölçümleri ne falan baktim netten normal cikmis ama ustteki kist görüldü yazının altındaki anlayamadm ne demek istiyo orda