Merveaydin Kızlar multivitamin kullanıyorum dün doktorum kan hapı da vermiş ama nasıl kullanmam gerektiğine dair bir bilgim yok midemde çok yanıyor insanlarımız sormaya fırsat vermeden içeri hücum ediyor fikrilerinizi alabilir miyim
GizemmK33 Merveaydin bende kan ilacı kullanıyorum. Gynoferon isimli. Önce sabah aç karnına içiyordum ama aşırı bulantı yapıyordu direk lavaboya gidiyordum yanına ne yersem yiyimm. Daha sonra eczanede ki çalışan ise akşam yemekten önce içmemi söyledi aç karnına şimdi o şekil kullanıyorum. Tabi ki yine de farklılık olabilir
elisam1206 Merveaydin siz kaç haftalıksınız gebelere genelde vitamin ve kan ilacı veriyorlarmış ama ben 17 haftalık oldum bana hiç vermediler sadece ilk 3 ay folik asit kullandım
casminnss Merveaydin Eczacı ve doktorum bana süt ve süt ürünleri çay kahve ile birlikte tüketme diye ısrarla ikaz etti. Sanırım etkisi ile ilgili olumsuz bir durum oluyormuş. Kahvaltıdan yarım saat önce yada kahvaltıdan 2 saat sonra demişlerdi 🍀
Purpura26 GizemmK33 Bende sabah aç karnına kullanamadım. Mide krampı kusma ishal yaptı anında. Doktoruma danışıcam ya değiştir dicek ya da akşam içicem
GizemmK33 Purpura26 kesinlikle beni mahvetti desem yeri. Ki benim kan değerim çok düşğk biz erken başladık önce folik asit sonra bu kan ilacı içinde folik asit de var. Biz 16+4 üz.
Merveaydin elisam1206 banada daha dun verdiler hamile kalmadan önce ben folik asitte kullanmadım vitaminle başlattı direk kan değerlerime baktı benim çevremde kimse vitaminde içmiyo onu diğer meyve sebze bakliyatlardan alıyoruz dediler
serenty_123 20 haftadayım kan değerlerim çok düşük çıktı sabah akşam günde 2 kez e çıkardılar vitaminde kullaniyorum
Elifaltun Merveaydin ismini yazsaniz daha iyi olurdu tabi ama kan haplarinin geneli sabah ac karina alinir ama muthis bulanti yapar o yuzden yemekten 2 saat sonra alabilirsiniz
Merveaydin Elifaltun fertamir 100 mg ilac vermiş ama vitamin hapınıda sabah kahvaltıdan sona alıyordum kusma bulantı yapar kaldiramam diye çok korkuyorum
elisam1206 Merveaydin benimde çevremde bütün hamileler kullanıyor hatta sana niye vermediler falan diye soruyorlar 😂
Merveaydin elisam1206 o zaman sizede biraz daha bebiş büyüyünce verecektir ben çokta zayıfım daha yeni verdiler 😊
Dilaraksknclk Midenize dokunursa tok karnına da içebilirsiniz ilaç tümüyle emilsin diye aç deniliyor fakat yarısı bile emilse yeterli 👍🏻
Merveaydin Dilaraksknclk midem şu sıralar çok kötü ağrıyor ekşime gibi bir haller oluştu son bir haftadır sürekli çok teşekkür ederim tavsiyeniz için
Baloncuk41 Ben sabaha karsi alıyorum zaten tuvalete çok kalktigimiz icin, sabah ac karnına ictikten sonra 1 2 saat süt çay falan içilmiyo diye biliyorum ben çaysızp kahvalti yapamam 🙈
GizemmK33 Merveaydin elinden geldiğince tuzlu çubuk kraker ye. Bir çok ilaçtan daha etkili ☺️Ekşimesini alıyor
Busehnm Merveaydin ben ac karnına aksam yemeğinden bir saat önce içiyorum , sabah içersem mide bulantısı yapıyor