Tgcycl
@afrasil
öncelikle çok uzun olacak şimdiden kusura bakmayın. bana bebek düşüncesini kafandan at diyenlere aşırı sinir oluyordum çünkü zaten 16.haftamda her şey güzel ve sağlıklıyken aniden düşük yapmışım bunun şokunu üzüntüsünü atlatmam zor oldu. Her ay bir sağlık problemim çıktı doktor doktor gezdim sonra dedim ki bir dur artık. Geçen ay yani şubat ayından çok ümitliydim, ara dönemde kanamam oldu sonra yine çok taktım sonra yine olmadı. Yine olmayınca artık tüplerimin kürtajdan sonra tıkandığını düşündüm 3 ayrı doktor olmaz böyle bir şey dediği halde ramazan bitince rahim filmi çektirmeye odaklandım. Bitkisel hiçbir şey yapmıcam dedim ama youtube’da sarışın bir ebenin videosuna denk geldim belki görmüşsünüzdür, o da benimle aynı şeyleri yaşamış ben izlediğimde ikizlere hamileydi. Hatta ona doktorlar tedavisiz doğal yoldan hamile kalamazsın demişler ama kalmış, bana her şeyin güzel dedikleri halde niye olmuyor diye kafayı yiyordum. Neyse kadın videoda dedi ki ben elimden geleni yapayım gerisini Allaha bırakayım olmazsa zaten tüp bebeğe başlanacak, ben de onun birkaç tavsiyesini dinledim ve uyguladım. Hem şubatta hem martta bal-çörekotu-tarçın karışımı yaptım arı sütü poleni de yumurtalar için çok iyi diye onu da ekledim, adetin 3.ya da 4.günü sabah akşam aç karnına yemeye başladım, yaklaşık 1 hafta belki 10 gün falan yedim. Benim yumurtalarımda bir sıkıntı olmadığı halde yaptım bunu. Bu ay adetim bitince yürüyüşe başladım günlük 30-40 dk yürüdüm, kan dolaşımını hızlandırdığı için bu da rahme ve bebeğin tutunmasına yardımcı oluyormuş. Yürürken bebek düşünmemek için hep müzik dinledim hareketli ve yabancı dinledim ki odaklanmaya çalışayım aklım bebek fikrine kaymasın diye. Bunun dışında en önemlilerinden biri yabancı komedi dizi izledim çünkü aklımı meşgul etmem ve eğlenmem gerekiyordu, altyazı takip edicem diye zaten başka şeye odaklanılmıyor, dizi izleyemeyeceğim zaman türk komedi şeyleri izledim. Buna inanmayabilirsiniz ama sahte bile gülseniz beyin mutlu olduğunuza inanıp hormon salgılıyor, yanlış değilse hatırladığım kadarıyla seretonin hormonu hipofiz bezini çalıştırıyor bu da önemli bir durum bu süreçte. bir doktorun videosunu izlemiştim youtube’da, eğer bebek fikrine aşırı bağlanırsanız vücut henüz tam olarak bilinmeyen kimyasallar salgılıyormuş ve bu da bebeğin oluşumuna yani döllenmeye vs en baştan engel oluyormuş. Bunu adetimden sonra 1 hafta 10 gün süreyle yaptım sonrasında bir arkadaşımla konuştum hamileymiş benim başıma gelenleri bilmeden Allah size de nasip etsin vs dedi aşırı moralim bozuldu. Sonra biraz onun etkisinde kaldım ve dedim ki ben bu ay da istemeden stres yaptım yine olmayacak en iyisi bir test yapayım negatifi görüp rahatlayım, ama şükürler olsun böyle olmadı silik de olsa çizgi çıktı şimdilik iyi gidiyor. Bana bebek fikrini aklından çıkar o zaman olur diyenlere kızıyordum ama yukarıda da yazdığım gibi mutluluk hormonu çok önemli, aklınızı güldüğünüz şeylerle doldurun inanın iyi sonuçlar alacaksınız. @afrasil sizle daha önceki hesabımdan konuşmuştuk, forumda kendimle beraber dua ettiğim birkaç kişi var onlardan birisiniz, Allah hayırla sağlıkla nasip edecek inşallah ben inanıyorum :)