S_bel geçmiş olsun öncelikle
ben de 21. Haftada öğrenmiştim. Tga ve vsd vardı bizde. Ankara başkent veya İstanbul koşuyolunda ameliyat olmasını önerdiler. Biz Kayseri’de oturuyoruz. Başkente gittik. Takiplerimi orada yaptırdık ve orada doğum yaptım. Bebeğim ameliyat oldu. Çok şükür şuan iyi. Siz nerede oturuyorsunuz. Başka bir yerinde anomali saptandı mı. Ne önerdiler?

Ankaradayım ankara tıpta devam ediyordum yarın kurul toplantısıyla olasılıklar konusulcak ekokardıyolojı raporu cıktı tga oldugu saptandı baska bı tetkık yapılmadı sunu cok merak edıyorum damarların yerı değişti oldu bitti diyecek miyiz

S_bel bizim vsd de olduğundan onu kapatırlarken kapakçıkların birinde yetmezlik oluştu. Takibe alındı. Bu olmasa bile ilerleyen zamanlarda bazı damar darlıkları meydana gelebiliyor. Siz Ankara tıpta mi devam edeceksiniz ?

@Fstkcshp yarın kurulu dınlıcez sehır hastanesinde bı doktorla goruscez sonra salı baskent var su an evınızde misiniz

S_bel biz taburcu olduk. Kayserideydik 4 haftadır. Yarın kontrol için ankaraya geliyoruz

S_bel sonlandırmaksa eğer sormak istediğiniz hiç düşünmedim. Başka bir anomalisi yoktu çünkü ve ameliyat olursa yaşam şansı vardı. Ameliyat büyük bir ameliyat. Oluşabilecek komplikasyonları fazla. Her şeyi göze aldık. Çok zor bir dönemdi. Karar vermek çok zor bazı şeylere. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Fstkcshp karar vermekte cok zorlanıyoruz hasta surecı cok korkuyoruz acı cekmesı benı bıtırıyor bıde tek amelıyat yada 3 5 amelıyat sonrası normal olarak hayatına devam edecek diye bilsem göze almalıyım dıye dusunuyorum ama ekokardıyolojı 30 yıl öngörüyoruz bu hastalarda dedı en basıtı

S_bel evet zor bir karar. Sizi çok iyi anlıyorum. İlk 15 günde anatomik düzeltme ameliyatı yapılıyor. Eskiden yapılan düzeltme ameliyatı daha farklıymış ve yaşam süreleri daha kısaymış. Fakat günümüzde tercih edilen yöntem yaklaşık 20-25 yıllıkmış ve yapılan hastalar en fazla 25 yaşlarındalar sonrası için birşey öngöremeyşz demişti bize Murat hoca başkentte. Bence karar vermeden onlarla da görüşün sonra karar verin. Amniyosentez yaptıracak mısınız. Detaylıda başka anomali var mı ?

@Fstkcshp# detaylıda baska bısey gorulmedı sadece damarların yerının değişikliğinden bahsedildi galıba yarın yollar cizilcek

@Fstkcshp size telefonla ulaşma imkanım var mı kısa bi zamanınızı ayırma ımkanınız varmı acaba

S_bel hakkınızda hayırlısı olsun. Çok zor bir süreç her bakımdan. Psikolojik yükü fazla. Sizi, ikilemlerinizi çok iyi anlıyorum. Başkentle kesinlikle görüşün derim. Alacağınız her türlü karar en doğru karar olacaktır. Her zaman yazabilirsiniz. İnsanı en iyi benzer durumda olanlar anlıyor bu süreçte. İyi akşamlar.

Fstkcshp aradım ama yanlıs dedı numara 5071735643 caldırırsanız arayım sızı