Tes merhaba, benim yüklemede gebelik şekerim çıkmadı. Doktorum değerlerime tamam normal biraz dikkatli ol dedi. 21.haftamdan beri suyum biraz fazla çıkıyordu bebek haftasıyla uyumluydu. 29.haftada da kilo boy haftasıyla uyumlu başı 2 hafta önden çıktı.
31+6 da memleketime geldim. Doğum yapacağım doktora başladım. bebeğin kilosu 2100 gr, başı yine önde, suyum yine fazla çıktı. Doktorum da bebek biraz büyük, böyle giderse normal doğum olmaz, erken doğabilir vs dedi. Ama bir sonraki kontrol için seni 3 hafta sonra göreyim dedi.
Doktor il merkezinde, benden açlık tokluk şekeri ve nst istedi, ben de ilçedeyim, devlet hastanesinde yaptırayım dedim. Devletteki doktor da baktı, suyun fazla, böyle devam ederse kordon dolanabilir, aniden suyun boşalabilir, erken doğum olabilir vs diye tüm riskleri konuştu. Beni her hafta kontrole çağırdı. Açıkçası son iki doktor kontrolümden sonra tedirgin olmaya başladım. Bir anda bu kadar ciddi riskleri duymak korkuttu. Şu an ben de ne yapacağımı şaşırdım.
Su fazlalığı karnın daha gergin olmasına, kasılmanın sertleşmenin artmasına neden oluyormuş. Siz de bu sıkıntıları yaşıyor musunuz