noktaninannesi Deletedmom737382 anladım ama anlık ölçmüyorum yani bir hafta diyeti uygulayıp haftaya kontrole gideceğim teşekkür ederim 🙏🏻
mervegnr Eceee7 ayy bugun benimde canım simit istedi öglen az yemek yemiştim tokluk 84dü. ara öğün niyetine ayranla yarım simit yiyeyim dedim cok acıkmıştım, şeker çıktı 110🤫 hemen bi yürüyüş, düştü 80e 😀 bu nasıl bir ızdırap 😁
2prenses Deletedmom737382 bende aksine bol su içiyorum nedense 😬diğer açlıklarımda aynı yüksek, sınır 0,95 benim 0,96- 0,97 en iyi ihtimal bu insülin kullanmaya başladığım halde. İlkimde yoktu ikinci ve şimdi diyabetli oldum
Deletedmom737382 2prenses yani gebelikten sonra gecmedimi sekerin? yoksa buda yine gebelik sekeri mi?
2prenses Deletedmom737382 yok geçti suni sancıyla doğum yapmıştım o esnada ölçtüler hatta şekerim iyiydi doğum yaptığım ilk dakikalar tekrar bakıldı plesenta ayrılır ayrılmaz değerlerim güzeldi diyabetin bitti denildi. Hatta doğum sonrası reçel ekmek vs yiyecek verdiler gece 11 gibi
2prenses Türkiye’deki değerlerle buradaki değerler farklı sanırım Fransa da en yüksek açlık sınır 0,95 tokluk 120 olmalı daha doğrusu bu sınırlara bile gelinmemeli
Dilara1903 2prenses burdada aynı aslında. Açlık 95 altı , 1.saat tokluk 140 altı, 2. saat tokluk 120 altı olmalı
2prenses mervegnr diyetine dikkat etmen lazım, olmuyosa senin hatan değil pankreasla alakalı bi durum diyerek insülin başlattı zaten ama yeterli gelmedi şuan için 20sinde tekrar randevum var
Deletedmom737382 2prenses yani simdi seker hastasi degilsin dimi? Sadece gebelik seker yani gecici bir durum? Ilkinde de Insülin kullandin mi? Nekadar doz vuruyordun?
2prenses Deletedmom737382 hayır geçmişti şuan 8 ünite kullanıyorum. Ben buradaki arkadaşlardan öneri istiyorum hangi yiyecek içecek düşürür dediğim gibi burda hiç bir öneri yok ben maden suyunun iyi geldiğini söyledim mesela o zaman dene bakalım dedi sadece. Yoğurt ve maden suyunu araştırarak öğrendim. Tarçını biliyorum yalnız hamilelikte zararlı olabilir diye yazıyo bazı sayfalarda.
Deletedmom737382 2prenses ben tarcin az kullaniyorum doktor izniyle. Herkezin vucudu farkli, bende yükselten sende yükseltmez. Bol yürüyüs yap oda düsürüyor sekeri. Corba iciyorsan ekmek yeme misalen.
Suzii-90 2prenses hareketli olmak düşürüyo canim yemeklerden sonra yürüyüş yap bazı oginlerinde ceviz ye 1 2 tane mesela sabahları zeytin yerine ceviz ye Fındık da düşürüyo ben günlük 5 6 tane de Fındık yiyorum ama en önemlisi yürüyüş yapıp yakmak başka da bisey bilmiyorum ben bide fazlaca yememek tabi arada olur ama yine fazlaca yememeliyiz ogunleri dengelemek lazım mesela sabah fazla yedim öğlen az yedim aksam da biraz daha fazla yedim kendime göre dengeliyorum ben canim
Suzii-90 Dilara1903 arttırdım canim zaten o yüzden bu hafta sınırı geçtim 2 kere 🤦♀️ ama sanırım ekmekten oluyo benim fark edip bırakmıştım yine birakicam artık napalim çavdar yiyip deniyim bikacgun
2prenses Deletedmom737382 Deletedmom737382 tokluk şekerim hiç yükselmiyo ki bende bunu anlamıyorum dikkat ederek yiyorum tabiki ama hiç yükselmedi sınıra bile yaklaşmadı ama açlıklar yüksek sabah açken 0,97 olan şekerim kahvaltıyla 0,94e falan düşüyo tokken yani tokluklarım açlığın az üzeri değerde oluyo
Suzii-90 Dilara1903 sadece ekmek yapıyorlar bide galeta lavaş bulmuştum ben tam buğday unundan arada değişiklik oluyo döner alıp evde dürüm yapıyoruz güzel oluyo sekerimi de etkilemiyo sınırı geçmiyorum 130 larda cikiyo ama
mervegnr Suzii-90 bende marketten tam buğday lavaş alıyorum. tavuk tantuni yapıyorum tavsiye ederim canım 😋
Deletedmom737382 2prenses zaten insülin kullaniyorsun. doktoruna söyle dozunu yükseltsin. ve aksam belirli bir saaten sonra birsey yeme. bende avusturyada kaliyorum ve burda aclik siniri 95 ve tokluk 140. türkiyedede öyle. ama eger bebekte asiri derecede irilik varsa sekerden dolayi, ozaman dahada düsük sinir koyuyorlar. misalen arkadasimin acliklari 85 i gecemezdi bebek iriydi diye.