Sermec27 Biliyorsunuz şeker gebe arkadaslarım dün itibariyle şekerimi öğrenmiş bulunmaktayım 1 aydır zaten diyetteydim diyete devam 25+6 olduk su an bakalım güzel bir sekılde dogum yaparız inşallah 🤲 burdan her sabah öğlen ve akşam yediklerimizi yazıp ölçümlerimizi de yazıp birbirimizi takip edelim yardımcı olalım 🌸Acılışı yapıyorum 🥰 Açlık kan ş: 95 cıktı (bu arada yüksek mi bilmiyorum)
Eceee7 Sermec27 benimde sabah aclik 86 tokluk 120 cikti kahvaltım 2 h.yumurta tere salatalik domates 2 dilim cavdarli ekmek 5 zeytin çeyrek avokado 1 ceviz
Kimkibu Sermec27 benim 3 hafta oldu öğreneli😔 diyetisyenle ilerledik olmadı 2 gğn önce endokrine gittim liste değişti bakalım nasık olacak ama açlık düştğ gibi 110 lardaydı hem bugun 92 çıktı😊 umarım dahada düşer bakalım tokluk kac cıkacak
Sermec27 Gkcgkc valla öyle bakalım şimdi kahvaltı yapcam 2 yumurta kırdım üstüne cok az maydonoz cok az kaşar koydum 1 dilim tam bugday ekmeği ile yiycem kaç cıkacak 🥰
Sermec27 Gkcgkc BirMuallime Eceee7 Kimkibu Pambix tinymom Suzii-90 damlaaltinay kadriye25 Hanımlar blraz önce doktordan cıktım durumu anlattım genetikte troid şeker var mı diye sordu sonra ultrasonla boğazıma karaciğere böbreklere baktı bir ara böbrek genişlemesi vardı cok şükür büyüme yok cok minik bir genişleme varmış kan aldı 1 hafta boyunca yasaklı seyler yemiycekmişim yani ekmek makarna tatlı hamur işi pirinç patates havuç vs sabah yumurta peynir zeytin salatalık domates biber tsm bugday ekmeği serbest dedi öğlen baklagil sebze et yiyebilirsin ara öğünde yogurt yulaf ezmesi yiyebilirsin akşam da yine sebze yemeği et balık baklagil yiyebilirsin dedi her öğün 1 dilim tam bugday ekmeği yiyebilirsin dedi 1 hafta boyunca sabah aclık sabah tokluk 1. Saat tokluk 2. Saat öğlen tokluk 1 saat Tokluk 2. Saat akşam da tokluk 1. Saat tokluk 2. Saat 1 hafta sonra diyete ragmen düzelmezse insülin başlarız ama düzelirse böyle devam ederiz dedi 🥰
Sld-kocbay Gkcgkc benim geçen gün 102 cıktı cok yüksek oldıgunh soyledi doktor bu hafta takip vericek galiab
Sermec27 BirMuallime bilmiyorum ben bugun endokrine gitcem ne verir bilmiyorum ben normalde 1 aydır diyet yapıyordum zaten gebelik şekeri cıkar diye içime doğmuş sanki 1 aydır açıklarım 75 88 arası cıkıyordu tokluklar ise 85 138 arası cıkıyordu ama tokluklar genelde 100 120 arası cıkıyordu ama şekerim cıktı bakalım belki bana ilk diyet verir diyetle düzelmezse insülin verir Allah yardımcımız olsun inşallah 🤲
Mutlu_anne55 BirMuallime Benim ilk gebelikte çıkmıştı birden çok kilo aldığım için şuan yine hamileyim 73 hamile kaldım 4 kilo aldım dördüncü ayıma girecem.acaba sadece kiloyla mi ilgili bu gebelik şekeri yoksa başka şeylerde bağlı bu gebeligimde daha rahatım daha rahat geçiyor dikkat etmeye çalışıyorum tatlı çok yememeye calisiyrm ama korkuyrm yine de .siz kaç kiloyla kaldınız acaba hızlı kilo falan mı aldiniz oyuzden mi başladı merak ettim açıkçası kendimde ilkinde yaşadım ozaman biraz yaşım küçüktü nasıl oldu ne oldu anlamadım bile.ama insülin vermemislerdi bana sadece dikkat et demişlerdi.
Ftma_645_ogur BirMuallime geçmiş olsun doktorum bna aclik şekerinin yediklerim ile ilgili olmadığını söylemişti yürüyüş yapmak gerekirmus
BirMuallime Sermec27 amin canım benim de 20. Haftada su fazlalığı çıktı bebek kiloluydu öndeydi.ben de 20 de diyete başladım 24 de yükleme yaptık sonra diyetisyenle ilerlerledim yine olmadı 27 de insülin başladık yine düşmedi nasıl düşecek anlamadım ben
sumeyye8aslan Sermec27 normal sizinki açlık 70n100 arası olması lazım tokluk 140 altı normal yani sizin
Busebse Sermec27 merhaba bende şeker yüklemesi yaptirdim açlık 83 çıktı ama doktorum tokluk orcmedi sizinde açlık o kadar çok değil bide bana şekerin yok dedi ya tokluk şekerim varsa o kadar şekerli yiyorum sonucta şekerim yok diye
Nurgul54 Sermec27 benimde açlık 83 şeker yüklemesinde 1. Saat 185 2. Saat 163 çıktı doktorum diyetisyene yönlendirildi bugün itibariyle başladık bakalım 😊🤷♀️
Sermec27 BirMuallime benim 22 de su fazlalıgı cıktı ben de yaptım diyet ama cok şükür suyum düzelmişti dün ve bebeğim haftasıyla uyumlu gidiyor cok şükür iri değil bakalım endokrin ne önerecek benim için stres yapma kuzum bak o da cok etkiliyor şekeri ben dünden beri kendimi sakin tutmaya üzülmemeye calışıyorum şekerim cıkmasın diye Allah yardımcımız olsun inşallah 🤲
Senseye BirMuallime Bebeğiniz haftasına göre ne kadar öndeydi. Benim de önde aclık şekerim normal çıktı. Doktorum tokluk şekerine bakalım dedi
Gulems BirMuallime ya ben 25 haftalık gebeyım tokluk sekerım 96 cıktıı doktor seker yuklemesı yapmana grk yk dedı sızce yapmalımıyım
Minigim-ben BirMuallime canim 20. Haftadan beri söylediklerinin aynisini yaşıyorum ama seker çıkmıyor. Ailemde genetik seker hastalığı var ama çok şükür bende çıkmadı.Cuma günü 3. Kez seker tahlili yaptirdim bebeğimin neden önde gittiğini, suyumun neden fazla olduğunu bulamıyoruz. Ama soyle bir şey var çok hızlı cok kilo aldım acaba ondan mi?
BirMuallime Sermec27 yapmamaya çalışıyorum canım da düşmedikçe insanın aklına takılyor 3 hafta önde az da değil Rabbim sağlık sıhhat versin hepimize inşallah 🤲
medineninannesi Sermec27 benimde bugun muanede su fazlaligim cikti bebegimin.gelisimi.bi hafta gerilemis neden olabilir acaba yarın şeker yüklemesi yapilacak
Farrida Sermec27 merheba, ben 27 haftadayım benim ıdrarımda şeker çıktı, suyumda bıraz çoxalmış, şekerden ola bılırmı? Ama bende idrarda çıktı şeker doktor ilaç, iyne yazdı cavaplarsanız çok sevınırım
Sermec27 Eceee7 güzel cıkmış bence hep böyle devam eder inşallah ben 25 dk sonra ölçücem valla cok heyecanlıyım şimdiden inşallah düşük cıkar 🥰 ben sabah cok az yağa 2 yumurta kırdım üstüne az maydonoz cok az kaşar koydum ve yarım dilim tam bugday ekmeği yedim bakalım kaç cıkacak
Eceee7 Sermec27 benim diyet listem var 5.haftadayim😔 hep ayni şeyleri yemekte sıkıyor ptrsi kontrolum var yulaf isteyecem yulaf lapasidir yulafli omlettir. Bakliyat hic yok hep et tavuk balık oda bıktırdı 😔 sizlerde nohut fasulye var mı 29.haftadyz cok şükür bebisimiz iyi haftasında ama ben biraz bunaldim ruh halim gergin ağlamakli oldu
anne091 Sermec27 ben 28+5 haftalık hamileyim ama bugün ultrasyonda 31+3 görünüdü iri bebek dedi doktor *yarın sabah şeker yükleme yapılacak 100gr birşy olurmu korkuyorum 3 hafta önden gidiyor bebek
Sermec27 Eceee7 doktorunla konuş canım belki ekler listene bak ben yulaf ezmesiyle yogurt yiyorum o da cıkarmıyo şekeri valla bilmiyorum canım ben daha bugun gitcem endokrine ne liste verecek bilmiyorum
Bsmlh Eceee7 1 yumurta içine 2 yk yulafı Çek robotta içine koy peynır içine yeşillik arkalı önlü pişir yanına 5 zeytın 1 dilim peynır 2 bütün cevız ve 1 ince dilim tam bugday benım geçen H listemde vardı
Fatmaklnc Eceee7 Aynen o kadar sıkıldım ki 1 aydır hep aynı şeyler sırf bebeğim için sabrediyorum herşeye sinirleniyorum şeker sinir yaptı.
Eceee7 Sermec27 diyetisyene yönlendirir canim bakalım oda ne verecek liste saglikla gelseler bebisler gebelikte seker zormuş hem anne için hem.bebek için bide sürekli parmak delmekten morariyorlar. İnşallah çabucak dogum gelir süreci güzel atlatırız cinsiyeti ne bebisin😊 bizim ki kiz💕
Sermec27 Kimkibu ben daha dün öğrendim şekerim oldugunu ama ben her ihtimale karşı 1 aydır diyet yapıyordum iyiki de yapmışım bugun gitcem endokrine ne yapar bilmiyorum bakalım 10 dk sonra tokluk ölçücem kaç çıkar bilmiyorum Allah yardımcımız olsun inşallah 🤲 🥰
alyagulce Kimkibu nasıl çıktı sonuç şeker yükleme testiyle mi . Ben şeker yükleme testi yaptırdım çok normaldi şimdi 28 . Haftadayım bişey yedisinde uykum geliyor gibi , halsizlik oluyor , şakaklarındaki ağrıyor ama şeker çıkmamıştı bilemedim
Sermec27 BirMuallime Allah yardımcımız olsun canım benim su an ultrasonda hersey yolunda haftasıyla aynı gidiyor suyu da normal ama ben zaten 1 aydır diyet yapıyordum bakalım bugun endokrine gitcem ne yapacak Allah yardımcımız olsun inşallah 🤲
Corty BirMuallime benimkide 3 hafta önde korkuyorum. Diyete başlasım günde yedi kere ölçüyorum şekerimi 150 yi geçmiyor 100 ün altına inmiyor bakalım sekizinde endokrne gidicem doktor ne dicek.
Kimkibu Sermec27 umarım biran önce düzene girer şekerler:/ çok kilo almadım aslında allaha şükür bebektede bir sıkıntı görünmüyor şuan ama işte:/ genellikle tedavi ile hamile kalan kişilerde oluyormus yüzde 80 90 gibi bir oran verdi doktor
Sermec27 BirMuallime inşallah canım elimden geldiğince stres yapmamaya calışıyorum valla doguma kadar sabredeceğiz inşallah sağ salim kucagımıza da alırız 🥰🤲
BirMuallime Sermec27 Ay inşallah canım bazen bir an önce zamanı gelse de doğsa diyorum sonra da bugünleri de özlerim diye düşünüyorum 😆
Sermec27 Kimkibu ben tedavi ile hamile kalmadım ama kayıplarım var uzun süredir stres var bende sanırım bende üzüntü stres şekere sebeb oldu inşallah sağ salim kucagımıza da alırız bir an önce 🤲
BirMuallime Sermec27 ya ama karnındaki hareketler çok hoş değil mi 😍ben akşama kadar onu izliyorum bu yönünü çok özliycem😆