fethiyeli48-48 kesin sorun olacak diye bir şey yok ancak folik asit yetersizliği yüzünden burda bebeği ölen bile gördüm ben. Folik asit içseydim bebeğim yaşayacakmış diyordu. Bir sürü omurilik sorununa yol açabiliyor, nöral tüp defekti denen çok ciddi bir hastalığa yol açabiliyor. Bizim annelerimiz dediğiniz gibi sağlıklı besleniyorlardı. Şu an yetişen sebze meyveler besin değeri açısından asla eskisi gibi değil. Bizlerin muhakkak takviye alması gerekiyor. Ve folik asit alınması gereken en önemli takviye. Otizme yol açtığına dair kesin bir kanıt yok. Bununla ilgili çalışmalar var evet ama sonuç bu değil. Tahmin niteliği taşıyor. Ve bunun olabilmesi için annenin aldığı folik asiti işe yarayacak hale getirmesi gereken sistemde sorun varsa, yani annenin folik asit dönüştürücü sistemi bozuksa ancak folik asit depolanabiliyor. Bu da çok çok düşük bir ihtimal. Bunun dışındada vücut asla depo yapmıyor. Gereksiz fazla olan folik asit atılıyor. Bu kadar hassas bir konuda bence daha temkinli konuşmalısınız.