ggizem0110 Urasveli28 Canım benim diyetisyenim gunde 1 meyve yeme hakki verdi yemedende olmuyo araögün olarak 2 adet kepekli grissini 1 dilim az yagli peynir 1 porsiyon meyve aksam yatmadan 2 saat once ki ara ögnümde 1 bardak kefir veya süt 3 adet ceviz 7-8 adet fındık ve badem .
Taze_gebe Urasveli28 kahvaltı sonrası ara öğün : 1 porsiyon meyve+2 tam ceviz veya 12 adet fındık ya da badem öğle yemeği sonrası ara öğün: 1 pors meyve+2 kalın galeta+1 dilim peynir yatmadan önce ara öğün: 1 au bardağı süt veya ayran ya da bir kase yoğurt
Taze_gebe Urasveli28 ve size tavsiyem lütfen çeşitleri de porsiyonları da doktorunuz ne diyorsa öyle yapın şunu sakın yeme bunu mutlaka ye demek doğru değil yorumlarda görüyorum herkesin listesi kendine özeldir 🤗 eşiniz neye göre meyve yemeyin diyor bağışıklık vitamin vs için meyvenin önemini bilmiyor mu yanlış anlamayın lütfen kendisi doktor değilse dinlemeyin 🤷♀️
NAZ2333 Urasveli28 hemmen paylasim canm kahvaltidan sonraki ara ögunum 1 bardak süt bi kucuk meyve kivi armut elma nandalina portakal farketmiyo muz haric meyvelerden tabak yapabilirsin mesela 1 dilim elma 1 dilim armut yarim kiwi bu tarz yanina 10 badem findik fistik olabilir ogle yemeginden sonraki ara öğjn 4 yemek kasiği yoğurt icine meyve dograyabilirsin ölcülü yine ben bazen yaninda yiyorm bazende icine dogruyorm her meyveyi dogruyorm icine Son ara ögunum yatmadan once bir kucuk muz bir bardak süt
NAZ2333 Urasveli28 meyve yeme olur mu benim diyetisyen dediki tabikii yiyebilirsin ama ölculu ayarlarsin ben yogurdun icinee dogruyorm gayet tok tutuyo ve sekerimi yukseltmiyo hic yememek olmaz seker ihtiyacini nasil karsilican
NAZ2333 Urasveli28 mesela yogurdun yanina 2 kuru incir yiyebilirsin ya da 3 4 tane kuru kayisi degisik ayarlarsin kendine gore
SeymaK Urasveli28 kahvaltıdan 3 saat sonra yulaf lapası yiyorum bi meyveyle ya yarım ayva ya yeşil ekşi elmayla yatmadan da bi bardak süt yanında çiğ badem ceviz bikaç parça kaşar peyniri kaşar peyniri atıştırmalık gibi ara ara yerim 🤣
Mandalina91 Sermec27 banada cuma günü şeker yüklemesi yapılacak. Normalde zayıf bir insanım kilo almam ama hamilelikte tatlıdan çikolatadan başka birşey gözüm görmedi. Detaylı da doktorum biraz su fazla ama sorun edilecek kadar değil dedi. 3 haftadır biraz dikkat ediyordum ama bugün yaş pasta yedim tutamadım kendimi. Cuma günü olacak sonucu etkiler değil mi 😞
Sermec27 Mandalina91 benim 22 de su fazlalıgı cıkmıştı ben 1 ay diyet yaptım bugun gittiğimde normale dönmüştü suyum ben 46 kıloyla hamile kaldım 25+5 im 5 bucuk kılo almışım son 1 aydır hiç kılo almamışım bebeğim de haftasıyla uyumlu cıktı iri de cıkmadı ama seker cıktı
Urasveli28 Mandalina91 bana arkadaşım 1 hafta önce tatlıyı kes demişti yüklemeden önce keşke dinledeydim bende 45 kilo ile hamile kaldım hamilelğim boyunca hep tatlı yedim hatta muz yiyip o içeceği içip şeker ölçtürdüm tabiki yüksek çıktı dikkat edin bikaçgün çok farkettiriyor
Mandalina91 Sermec27 sizinle çok yakınız hafta olarak, hatta benim de hamilelik kilom 48-49 idi. Şuan 55 olmuşum, bundan sonra hem şeker için hemde kilo için dikkat etmem gerekecek.
Sermec27 Mandalina91 canım aclık 93 tokluk 1 saat 196 ikinci saat 188 cıktı bugun eve geldim cok actım 2 bucuk lahmacun yedim 1 saat sonra 110 cıktı 3 saat sonra 5 6 kaşık yogurt içine yulaf ezmesi attım 1 saat sonra 104 cıktı şekerim 3 saat sonra 2 yumurta kırdım içine az maydonoz az kaşar yanında 1 dilim tam bugday ekmeği yedim o da 1 saat sonra 94 cıktı
Sermec27 Urasveli28 ben 1 ay önce kestim de noldu canım 1 aydır diyet yapıyordum ne ekmek ne makarna ne tatlı ne meyve ne hamur işi ne patates ama yine yüksek cıktı şekerim ilk oğlumda bir gün önceden tatlı yediğim halde aclık 75 1 saat 135 ikinci saat 122 cıktı öncesinde dikkat etmekle hiç ilgisi yokmuş şekerin
SeymaK Urasveli28 evet diyetisyenin verdiği listeye uymuyorum şuan kendime göre böyle 2 ana 2 ara öğün yapıyorum şekerim normal oluyo hep ona göre bi düzen belirledim artık
Kayasbht Urasveli28 şekeriniz düşüyorsa karbonhidratı biraz çoğaltın öyle deneyin çok çıkmıyorsa kahvaltıda tam buğday ekmek diliminizi artırın mesela