yelizyeliz Hem 33 haftalık prematüre doğum yaptım, şuan 33 günlük anneyim. Hemde 15 senelik yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim. Aklınıza takılan, merak ettiğiniz sorularınızı sorabilirsiniz…🙂
Fatma098 yelizyeliz 8 aylık bebeğim 1700 gram bana göre kilosu az doğum yaptığımda kilosu düşük olsa kuvete alırlarmı
Shyla91 yelizyeliz bende ikinci gebeliğim düşük doğum ağırlıklı rahim içi gelişim geriligiyle bu bebek dogurmustum şuan 3 cuye hamileyim bu bebekte de aynı sorunla karsioasabilirmiyim napmam lazım .ikinci gebeliğim de suyum da gidiyordu az az ve ben şuan 3 cuye hamileyim şuan yine sulu akıntım oluyo ve 16 haftaligim bebeğin suyu olabilirmi?
emineveminigi yelizyeliz bazen artan bazen azalan su sıkıntımız var ne yazıkki bugün doktor sınırda olduğunu söyledi ve yakın takibe aldı 33. Haftadayim 1900 gr dedi her an doğum olabilir korkusundayim ne yazikki.. Ne yapsam ne etsem hem suyu hem kilosunu arttirabilirim acaba?
yelizyeliz Fatma098 canım kilosuna göre alınmıyor aslında. Solunumuna ve beslenmesine göre. Daha erken prematüre doğanlar 1700 kg olunca taburcu edilebiliyor bazen. Tamamen bebeğin beslenmesine bağlı
Susaminannesiii Fatma098 35+0da 1730 gr dogurdum 2 kez celeston ypılmıstı dogumdan 10 gün önce. İlk gün nazal solunum verildi sonra direk kuvöz içi solunma gecti cok kısa sürede omuda kestiler. Beslenmeye gelirsek 3. gün biberonla kendisi beslenmeye baslamıstı. Ama kilo doldurmadan vermediler. 2 kg olana kadar bekledik tam 22 gün. Hergün aynı acıklamayı yaptı doktoru kilo bekliyoruz ve bu sürecte emmesi gelişcek denilmişti. Artık benide emebiliyodu bebegim cıktıgında
Hifaelif Fatma098 Yakın arkadaşım yakın zamanda doğum yaptı ve bebek ilk başta solunum cihazına bağlıydı sonra düzeldi şükür ama kilosu 1600 du 2 olana kadar izin vermiyorlarmış
iLkMom Maşallah 🥰 Erken haftalarda bebeğin toplanması olayı yaşadınız mı acaba bu konu aşırı derecede stres yaptığım konu 😥
yelizyeliz iLkMom ben zaten serklajlıydım 24.haftada atılmıştı dikişim. Zaten 24.haftadan beri kasılmalarım bebeğin bi yere toplanıp sertleşmesini yaşıyordum. Magnezyum, oksapar iğne ve progestanla 33 haftaya kadar erteleyebildik ancak doğumu
ayseozi40 En son 33+2de kontrolle gitmistim bebegim 1800 grdi suan 34+3deyiz 1 hafta 10 gün geriden geliyor bebegimin kilosu sizce doguma kadar kac kilo alir? Ve kasiklarimda agri ve kramp var erken dogum belirtisimi acaba ? Kramp girdiginde kasikdan asagi tutmuyormus gibi oluyo ayni.😣😒
yelizyeliz ayseozi40 kramplar için magnezyum kullanabilirsiniz dr tavsiyesi ile. Sancılar genelde bel ve kasık ağrısı şeklinde belirti veriyor. Ama sizin kasık ağrınız bebek aşağıya inmesinden kaynaklıda olabilir. Yinede doktorunuza bir danışın isterseniz
yelizyeliz ayseozi40 bebeğe kilo aldırmak için ise muz süt ve süt ürünleri kaşar peynir yumurta yiyin düzenli bi şekilde inşallah toparlar miniğiniz
2019z2021y ayseozi40 merhaba siz arkadasa sormussunuz ama görünce yanıtlamak istedim benimde 30. Haftadam 7-10 gün geri kalmıstı kilosu düşüktü 😔 33 de tekrar gel 3 hafta iyice sdinlen su iç dedi doktorum. Ben sabah kahvaltıda epey kaşar peynir süt yedim. Öğlen mutlaka sütle hurma muz yedim. Aksamda yatarken cevizle süt içtim diger öğünlerimi normal devam ettim bol bol dinlendim yürüsüye markete cıkmadım 33 de komrtole gittim bebegim 5 gün öne gecmis kilosu 2400 🤲🌼 korkmayın inşallah düzelir
yelizyeliz Shyla91 bebeğin suyu olup olmadığnı eczaneden turnusol kağıdı alıp bakabilirsiniz. Ama genelde sizin haftalarınızda su sızması çok karşılaşılan bir durum değil. Ama yinede dikkat etmekte fayda var. Havuç ve havuç suyu bebeğin suyuna iyi geliyor. Birde günde en az 4-5 litre su içmelisiniz
yelizyeliz emineveminigi kilo için yumurta muz kaşar peynir süt ürünleri tüketin. Suyu için ise havuç ve havuç suyu yemeli içmelisiniz. Birde mutlaka günde 4-5 litre arası su içmeniz gerekiyor. Ağır iş yapmayın çok uzun süre ayakta kalmayın.
Gizem957 yelizyeliz bebeginiz nasıl şuan ne kadar küvez de kaldı ve kilosu fln nasıl şuan bende de erken dogum riski var ve çok korkuyorum
Momandbabyy yelizyeliz merhaba benimde bebeğim gün içinde ara ara sertleşiyor ve çok olmasa da bi ağrı giriyor ama ilk gebeliğim olduğu için anlamıyorum ne olduğunu. Biraz daha bilgi verir misiniz sıklığı neydi sancı ve sertleşmenin. Korkuyorum bi yandan😥 Doktorumu değiştiriyorum yarın o yüzden arayıp soramadım eski doktoruma.
ayseozi40 yelizyeliz agri var tabi krampda giriyo iki gündür doktoruma söylerim birdahaki randevumda insallah
Msd26 yelizyeliz bende prematüre hemşiresiyim ama kontrole gittiğimde bi serviksin kısa dediler karından ölçüm yanlış oluyormus. Simdide alt ast yüksek kolestaziden şüpheleniyorlar yani nekdar korkuyosam okdr erken doğacak konusu gündeme geliyor :) siz neden erken doğum yaptınız kaç hafta kaç gr doğdu bebiş
yelizyeliz Msd26 canım meslektaşımm ❤️ Benim 24.haftada sancı ve açılma yüzünden serklaj atıldı. 33 haftada acil sezaryene alındım çünkü bebek kanala inmiş ve dikişimi yırtmak üzereydi. Haftasıda küçük olduğu için normal doğumu kaldıramaz dediler. 33 hafta 2490 gr 48 cm doğdu. 2 hafta nicuda yattı
Ftmklbk yelizyeliz merhaba, 31+1 de kontrolüm vardı. Karin çevresi bir hafta geriden geliyor dedi doktorum. Bu hafta ya kadar gelişimle ilgili herhangi bir sorun yoktu. Sizce toparlarmi bebeğim, beslenme ile düzelir mi. Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı
yelizyeliz Ftmklbk canım tabi toparlar sen içini ferah tut öncelikle. O haftalarda ileri veya geri gitmesi normal. 3 hafta gerilik doktorlar tarafından kabul ediliyor belki genetik olarak minyon tiplidir. Kilo aldırmak için muz kaşar yumurta vs yiyebilirsin. Eğer yine geriden geliyorsa korkma dışarıda daha çabuk toparlıyorlar doğumdan sonra çabuk toparlar❤️
Ilkannem yelizyeliz merhaba Allah evladinizi size bağışlasın. Ben de pazartesi acil.serklaj ile 33+6 da sezeryana alındım. 41 cm 2270 gram doğdu oğlum. Serklajliydim çocuk çok baskı yapıyordu gece sancım.cikinca apar topar aldılar bizi. Bebeğim yoğun bakımda makineye bağlı değil ama solunum desteği aliyor burundan migdesine hortum yerlestirdiker ordan besleniyor. Ve infeksiyon değeri sinirdaymis ama kontrol altında tedbirimizi aldık dediler… Ne kadar süre kalabilir çok korkuyorum kötü bir günler geçiriyorum daha dokunamadan koklayamqdan aldılar..
Ftmklbk yelizyeliz ah inşallah yaa ister istemez bi moralim bozuldu niye böyle oldu diye. Bende zaten çok kilolu biri değilim minyon tipliyim belki genetik de olabilir dediginiz gibi
yelizyeliz Ftmklbk aynen öyle genetiğe bağlı olabiliyor. Sağlıklı diyorsa doktorunuz gerisi önemli değil❤️