Ozgun Bu kadınları ve adet gibi mucizevi bir süreci aşağılamak gibi bişey. Bazı özellikle gelişmemiş toplumlarda adetli kadınları bir pislikmiş gibi görüp onlardan uzak durma düşüncesinden geliyor. Yapmayın hanımlar bizler Allahın bize bahşettiği bu mucizeyi aşağılamayalım kendimizi aşağılatmayalım. Erkekler bile bize bu gözle bakmıyorlar. Ne yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz.
Maliefem Ozgun ne alakası var canım adetliyken oruç tutaniliyor musun namaz kılabiliyor Muş’un kuran okuyabiliyor Musun o bebek daha melek adetlikten güsul abdestsixmiz bozulduğu için cünüp oluyoruz haliyle kadınları aşşağılamaya olayı nasıl bağladınız anlamadım gerçekten
Glitter Ozgun evet evet hatta bu direk Tevrat'ta vardir. Regli kadinlarla neredeyse ayni eve bile girilmeyecek, sacmalik iste. Resmen kadinlari asagilamak icin. Bazi toplumlarda regl oln kadinin yaptigi yemekleri bile yemiyorlar.
MistarShiki Evet canım doğru oğlumda olmuştu adetli bi kadın geldi bebeği görmek için oğlumun yüzü kırmızı kırmızı oldu sivilce gibi her ay aynı günlerde yani kadının adet tarihinde oluyordu sivilceler 6 ay sonra geçti doktora da gittik hiç birşey fayda yapmadı 😔
Akin59 ggzmkrcc Mervesim SerapTadelenTtnc Zeze03 tugcemre Knber Kibarbaby Mrvbdk MistarShiki Crktnmltm Zeykem Edaaaaa Lemanyusuf Gamzeli Deletedmom19 SyhnHtp Maliefem Yusufveannesi ElifKarata deletedmom24 939918 MbsN deletedmom24 Tubad CansuDemir Eylul2018 Ilkannelik Zeze03 Obsesifk Duygu123 bu kdar insan inanıyor arada sıyrıklarda var iste bilmeden konuşanlar yorum yapmak için yazanlar yanimda olduğunuz için tesekurler kızlar iyi bayramlar
DahIia Akin59 o halde Hristiyan , Yahudi , Budist , ateist vb. İnsanların çocuklarının yüzü yara bere içindedir. Biraz mantıklı olun. Birazcık düşünün
Akin59 DahIia biz hristhristiyan budur ateiz değiliz canim müslümanız sen diğer irklarla muslumanligi karıştırma bizim dinimiz farklı sen o saydiklarini temiz mi görüyorsun onlarda ne abdest alma var ne iman
Crktnmltm Akin59 Evet duydum ve doğru da . Batıl inanç Falanda değil. Bebeğin rahatsızlanmasına ve yüzünde yaralar olmasına sebeptir
EdaKnayenkartal Akin59 daha neler 🤭 ya bunların hepsi batıl şeyler kafanızı böyle seylere takıp yormayın 🤫🤫
gulistanm Akin59 bnce batil cunku ablam benim kinamdan 2 gun once dogum yapti adetliydim gittim gordum bebisini optum kucagima da aldm simdi cok guzel bi kiz cocugu hicbi sorunu yok yani😀
Akin59 Burcu59 ne guzel guldurmusum seni iste mubarek günlerde sen lohusayken istediğini yaparsın ister cunup gezerdi ister adetliyken bebeğinin yanına yaklastirsin görürüz senide
Zeykem Akin59 yok hayır adetlı degıl o. Şöyle soylıyım hastanedede bır suru dogum yapmıs kadın bar hepsının kanaması var ıllakı bırbırımızın bebeklerını goruyoruz bizde şey derler öbür türlü pis gelmesın bakmasın cocuga yanı boy abdestı almayanlar
Nihalee Allahım akıl fikir ver yarabbim. kendi doğasını kendi mucizesini pis kötü zararlı bi şeymiş gibi gören kadınlar kadınlarımız...
Minigininannesi Akin59 hastanede doğumu yapıp odaya geçince lohusa oluyosunuz orda çalışan hemşire ebe doktor hangi birinin adetli olmadığı kesin ki yanınıza kaç kez girip çıkıyorlar böyle bişey olsa bebekler hep yara olur 😊
Arasinannesi Adet olmak ayıp mı günah mı .s milletin içinde akan kan neden başka bebeği etkilesin tövbe yarabbim. İnanmayın böyle şeyleri neye inanırsanız onu çekerseniz o olur. Güzel düşünün duanızı edin olsun bitsin. Gelene gidene adetsen gelme mi dicez 😅 kimse de gelip çocuğuma annen gibiyim diyemez sen kimsin de annesisin yani bu da ayrı bi saçma.
Akin59 Arasinannesi valla gelene gidene adeta en gelen denmez ama gelmesin kimsede gerek yok 40 çıkınca mevlüt yapılıyor zaten görmek isteyen o zaman gelsin millet lazim değil ama bebeğim lazim
Akin59 Var ya dogum hikayeme bile bu kdar yorum gelmedi millet kavga peşinde olmuş bende inanıyorum demedim zaten nerenizden okuyorsunuz oyle bisey duydum sizde duydunuzmu diyorum olay oldu gerçekten baştan düzgün okuyun oyle yorum yapın oyle birşey varmış dedim inanıyorum demedim zaten
SyhnHtp Akin59 bizde de var o olay hatta büyükler çok kızar ve cidden öyle gelen kadınlardan yara çıkan bebekler gördüm maalesef :( nasıl bi etkisi var neden olur bilmiyorum ama bebişlere yazık, benim başıma gelmesini istemem gitmem bana da gelinmesini istemem.