Akin59 Adet li olan bayan lohusa evine bebek görmeye gidilmez diye birşey varmış dogru mu eğer geliyorsada bebegin kulağına 3 kez bende annen gibiyim demesi gerekiyormuş yoksa bebegin yuzunde yada kafasında yaralar oluyormuş oyle bisey duydunuzmu sizde kızlar
Vuslaaatt Akin59 böyle batıl şeylere inanmayın lütfen lohusanın anneyle alakası vardır bebekle alakası yoktur kesinlikle ve böyle postlar da açmayın artık ne kadar saçma seyler
Akin59 Vuslaaatt sanami soracaktım post açarken ben sadece sizde böyle bisey duydunuzmu gerçekten böyle bisey varmi diye merak ettim
Akin59 ggzmkrcc Mervesim SerapTadelenTtnc Zeze03 tugcemre Knber Kibarbaby Mrvbdk MistarShiki Crktnmltm Zeykem Edaaaaa Lemanyusuf Gamzeli Deletedmom19 SyhnHtp Maliefem Yusufveannesi ElifKarata deletedmom24 939918 MbsN deletedmom24 Tubad CansuDemir Eylul2018 Ilkannelik Zeze03 Obsesifk Duygu123 bu kdar insan inanıyor arada sıyrıklarda var iste bilmeden konuşanlar yorum yapmak için yazanlar yanimda olduğunuz için tesekurler kızlar iyi bayramlar
SerapTadelenTtnc Akin59 evet ben ilk kızıma doğum yapınca annemler banada söylemişti Ablam falan annen gibiyim diyerek girdi bebeğin yanına kayınvalidemde hastayken mesela bakmadı yüzüne gerçekten yara çıkanlar varmış biz ne olur ne olmaz diye önlem aldık herkes tabi inanmıyor o ayrı bi mesele ne kadar doğru bende bilemiyorum canım
Akin59 SerapTadelenTtnc bende bilmiyordum akşam bize bebek görmeye geldiler yeni evli akrabamiz vardı bebek istiyormuslar laf arasında bende adet oldum dedi annemde giderken kulağına şöyle bebegin dedi o yüzden bunu bilen varmi doğruluk payı nedir diye yazmak istedim bende
Zeze03 Gelebilir bi sakınca Yok bnce siz bebekten duanızı eksik etmeyin kim gelirse ama adetli biri bebeği öpmesin bence bi arkadaşım bahsetmişti böyle banada yeğeni adetli ilken öpmüş bebeğin yüzü çil çil olmuş bi ay kırmızı kızarık oldu yüzünde sonra geçti ama belki ondandır her ihtimali düşünmek lazım ama derli olan da gelmez bence bilinçli
Eylul2018 Zeze03 ayıptır söylemesi bende yeğenimi öpmüştüm regl iken çocuğun yüzü sonra kırmızı kırmızı döktü ne kadar doğru bilmiyorum ama çocuk öyle olduktan sonra regl biri bunu öpmüş dediler
tugcemre bızdede gırmez adetlı insan bebek gelışmez derler bızdede buyumez hatta ölüm le bıle sonuclanır derler
Alinmavi tugcemre eski anadolu kavimlerinde adet kani topraga akitilirmis ki bereket dolsum topraklar diye. Kutsal sayilirmis adet kani. Adetli kadinlar da o gunlerde hem bedensel hem ruhsal yenilenme yasarlarmis. Sanirim bizden cok daha pozitif ve iyi insanlarmis atalarimiz. Bir seycik olmaz bunlar ortadogu masallari. Ne dinimizde yeri var ne de mantikla tutulur bir yani. Iyi aksamlar.
Elanaz Akin59 Ne kadar batıl inanç varsa iki ayda burada öğrendim. Hepsi ayrı korkunç. Batıl inancın iyisi, insana faydalısı Yok mudur acaba?
Gamzeli Akin59 😂😂 bende duydum onu ve çok gülmüştüm 😂 adetli gidilmez doğru ama kulagına annen gibiyim demek nedir yaa 🤣🤣
DahIia Gamzeli adetli neden gidilmez? Bunun için doğru demişsiniz de merak ettim. Bilimsel bir açıklaması var mı?
Dilekaraslan2018 Gamzeli onu anneden başka bebeğe bakan kişi veya bakmak zorunda olan söyler anneanne veya teyze hala gibi. Herkes söylemiyor.
Gamzeli DahIia bebeğin yüzünde isilik tarzında şeyler çıkıyomuş tabi bu bebeğin 40 ı çıkana kadar. Kuranı kerim nasıl adetliuken dokunamıyoruz, bebekte saf temiz olduğu için 40ı çokana kadar adetliuken yaklaşılmaz sevilmez derler diye biliyorum 😌
gulistanm Akin59 bnce batil cunku ablam benim kinamdan 2 gun once dogum yapti adetliydim gittim gordum bebisini optum kucagima da aldm simdi cok guzel bi kiz cocugu hicbi sorunu yok yani😀
DahIia Akin59 o halde Hristiyan , Yahudi , Budist , ateist vb. İnsanların çocuklarının yüzü yara bere içindedir. Biraz mantıklı olun. Birazcık düşünün
Mrvbdk Akin59 hiç bi şeklde gitmemesi lazım bu sürekli söyleniyor zaten. Öyle kulağına falanda söylendiğini duymadım öyle birr şey sanmıyorum olduğunu . O an o kadın abdestsiz özel gününde olduğı için bebekte kırklı kötü şeylern gelip bebeği hasta etmesinden dolayı gidilmez derler