Bestofatma Neslihnss mustafa nuri 💙 mustafa kayınbabamın ismi nuri de eşimin dedesi küçüklükten beri böyle bir hayali varmış bende uygun gördüm sağlıkla gelsin inşallah ❤️
HMEC yamacin_annesi Batın arapçada karın demek. Bâtın Allahın isimlerinden. Allah’ın isimlerini koymak caiz değil sizin de dediğiniz gibi başına el koyulursa ancak koyulabiliyor.
AdakAybike Neslihnss kız olursa Asel ya da Aselhan düşünüyoruz Erkek olursa da Mehmet Han veya Mehmet Emir 🧿
Deniz2136 Kızım olacak Allahın izniyle ismi Gökçe ama ne ara nerden aklıma geldi nasıl karar verdim hatırlamıyorum 😅
Busracikkkk İpek deren koyduk🦋 yüzlerce isim bulduk babası bi anda ipek çok güzel çok içim ısındı dedi ben Melis istiyordum ama caizliği konusunda riske girmek istemedim, dereni de bi arkadaşımızın kızının adı öyle tatlıydı ki yanına koyduk 🥰
bademsekeri42 Neslihnss Kız olursa iki seçeneğimiz var Eylül. : Eylül ayında evlendik doğumum eylülde olacak . Esila : rüyamda görmüştüm bir bebek vardı ve bunun adı esila diyodu biri bana hayırlısı bakalım erkek olursa daha fikrimiz yok 🤭
Socialmoms Reyhnn bende kızıma bade ismini cok istiyordum çevremdeki herkes ay anlamı kötü falan dedi. Bende bir edebiyatçıyım aslında anlamı asla alkol ve şarap demek değil halk ozanları ozan olabilmek için pirlerin elinden içtiği şeye bade denir ama bunu alkole yoruyorlar. Kurandada bade anlam olarak '‘ sonra’' diye geçiyor
Didi6 Socialmoms Tdk sözlüğünde şarap, içki olarak geçiyor Bade. Edebiyatta daha farklı anlamlarda kullanılıyor.
Makbule_ Didi6 anlamını araştırmıştım ama pek bişey bulamamıştım Buse de ikinci plandaydı artık kararımı değiştirdim teşekkürler