Ebrukk drn05 merhaba izne ayrılmadan önce raporumuzu çalıştığımız yere verdikten sonra başka yapmamız gereken bir şey var mı doğum parasını almak için
drn05 Ebrukk bende daha ayrılmadım ama rapor 2 kere veriliyormuş sanırım. Dogumdan önce alcağımız 8 haftalık raporu veriyoruz zaten çalıştığınız kurumda sistemden görebiliyor sisteme düşüyor. Dogumdan sonra alınca yine gidip vermek gerekiyor. Gerisini muhasebe hallediyor sanırım ama siz yinede konusun çünkü isteyen 4 ayın sonunda toplu alıyor isteyen aylara böldürebiliyor onu önceden belirtmek gerekiyormuş
Wonderwoman BrcnTc1506 cimere şikayet yazın lütfen biz şansız annelerin sanırım lütfen herkez şikayet yazsın .sonuçta elimizde olmayan durumdan dolayı mağdur olduk .ben yazdım sigortadan aradılar cvp daha gelmedi dediler sanirimbu konu ile ilgili ilgileniyorlar dedi .. nekadar çok sesimiz çıkar cogalirsak okadar ilgilenirler .
aaysegulll BrcnTc1506 ödenek alınca da ayda 10-12 gün yatması lazım.e-devletten 4-A sigorta dökümüne bakın?
BrcnTc1506 drn05 aynen 25 martta alıyorum raporu ancak bu süreç içinde 2020 nisan 2021 Mart arası hiç sigortayı yatırmadığı için alamıyorum sanırım 😔
drn05 BrcnTc1506 üzüldüm şimdi :( bende çalıştığım kurumla konustum şubatta kısa çalışma ödeneğin iptal ettiler şubat martı ödücekler o şekilde alabiliyorum
BrcnTc1506 drn05 çok sevindim ne güzel ☺️ Ben defalarca konuştum anlattım durumu oralı bile olmadı. İşten çıkmayı bile düşündüm ama maddi anlamda sıkıntı çekmemek için devam ettim
BrcnTc1506 Damlabal hiç bir şey yatırmamışki kaç defa konuştum anlattım durumu. Sırf maddi anlamda sıkıntı yaşamamak adına devam ettim
drn05 Mutlumandalina bende öğretmenim özel sektördeyim sigortanız 90 gün günü buluyorsa yararlanırsınız niye olmasın :)
anneadayi-34 drn05 benim iş yerimde 2020 de 3 ay boyunca kısa calışma ödeneginden yararlandı bu benm izin paramı etkilermi acaba
drn05 anneadayi-34 3 ay sonunda normal sigortanız yattıysa engellemez herhalde hesap yapabilirsiniz e develtten ya da 170 ten bilgi alabilirsiniz
Melekaksuu Kizlar ben net anlatayım isterseniz. Arastirmalarim sonucu. Benim doğumdan itibaren 1 yil icerisinden 230 gün primim yatmış geri kalani pandemi ücretsiz iznine ciktim buna rağmen 32 haftada Yani sali günü gidip doktordan çalışamaz raporu aldığım da raporum başlıyor Yani pandemi izninde olmanız etkilemiyor soyle etkilemiyor 1 yılda 90 gün kadar prim yatmissa son güne kadar pandemi izninde olsaniz dahi etkilemez.
Flower3 Melekaksuu son 1 yılda 90 gün prim var benim ama mesela Haziran 11 günlük sigorta yatmış Temmuz 11 günlük Mayıs 11 günlük gibi e devlette görünen bu. Hesapladıgımda 90 gün prim oluyor bir yılda tam. Ama rakam olarak az mı alırım yoksa normal 30 günlük brüt maaşın üzerinden mi hesaplanır ?
Psa77 Melekaksuu evet bende sizinle aynı durumdayım. Kasımın ilk haftasından beri pandemi ücretsiz iznindeyim, öncesinde zaten o firmada 1.5 yıllık çalışandım, sigortayı aradığımda aynısını söylediler, yararlababiliyormusuz😙
Melekaksuu Flower3 calistigin gün kadarına bakmıyorlar ben 1 yil icerisinde 230 gün sen 90 gün hadi ben yüksek alayim sen düşük değil eger asgari ücret üzerindense ayni ücret alıyoruz tek kaide 1 yılda 90 gün tamam mi tamam
Flower3 Melekaksuu AA çok sevindim eğer öyleyse . Cünkü benim son 1 yıldır 90 günüm var , ama hep eksik yattı 1500-1600 TL gibi rakamlar yazıyor e devlet 4A dökümüm de.
Tugbaomerfaruk BrcnTc1506 doğum ücreti ne zaman yatıyor peki iş yeri raporu alır almaz bildirirse yatıyor mu bi kaç güne acaba
Melekaksuu Tugbaomerfaruk aylık mi yoksa toplu mu bunu muhasebeyle konusun ona göre bildirim yapiyor her ay yatan da var toplu alan da