Meryemie21 Merhaba 2021 yılında doğum yapan asgari ücretli anneler ne kadar ödeme aldınız ? Tam olarak hangi tarihte izne ayrıldınız ben 31+2yim de bilgilendirir misiniz ?
Busehnm Meryemie21 dogumdan önceki son 3 hafta zorunlu izin, önceki 5 hafta tercihe ve durumunuza bağlı.
drn05 Meryemie21 bende 30+5 im. Haftaya çalışabilir alıp 37 de izine ayrılmayı düşünüyorum. Çalıştığım kurum 1 senedir kısa çalışma ödeneğinden faydalandığı için az daha dogum parasını alamıyordum. Geçen ay iptal edildi sigortam ödenmeye başladı. Bakalım ne kadar alınıyormuş bende burda bekleyim 😊
Serifeisitmir Meryemie21 2 parca halinde toplam 12 bin lira para aldim ama asgari ucretin ustunde aliyorum ilk olarak dogum oncesi rapor parasi yatti sonra dogum sonrasi yatti
Meryemie21 Siz aldınız mı doğum paranızı ? Ne kadar yatıyor ve erken doğum olursa ücret kesintisi yapılıyor mu ?
anneadayi-34 drn05 benim iş yerimde 2020 de 3 ay boyunca kısa calışma ödeneginden yararlandı bu benm izin paramı etkilermi acaba
tatlissannee drn05 canım aynı durum bendede var şimdi Ocak ayı sgk primini yaptı iş yerim Şubat Mart ayınıda öderse 90 günü tamamlıyorum doğumda mayısta nasipse. Bugün gittim 32. Haftamda çalışabilir raporu aldım 37ye kadar çalışacağım 5 haftada günlerime eklenicek o zaman alırım inşallah rapor paramı
aselmila17 Kızlar peki rapor parası rapor aldıktan ne kadar sonra yatıyor bileniniz varmı sağlıkla gelsin bebişlerimiz RABBİMİZİN izniyle AMİN İNŞALLAH RABBİM 🤲🤲🤲
Gulcin2201 aselmila17 raporlar raporlar bitiş tarihinden itibaren 5 gün içinde onaylanması gerekir işveren tarafından. Doğum raporlarinda bir istisna vardir çalışan isterse rapor parasını aylik olarak ta alabilir. Bunun için işverenine rapor parasini aylik olarak almak istediğini bildirmesi gerekir. Isveren bunun üzerine raporu her ay onaylar. Onaylandıktan sonra e devlet üzerinden banka bilginizi sgkya tanimlarsaniz ilgili hesaba yatar.
mervegnr Serifeisitmir aldığınız bu tutar işe gitmediğiniz zaman yatmayan maaşların toplu ödemesi değil mi ? yoksa ekstra bir ödememi ?
Fasulye-87 Serifeisitmir canım ben de 32 de çalışır raporu aldım.. Ne zaman para alırım yatar e7 de çalışamaz alıcam
Hilalinnnn Serifeisitmir Serifeisitmir dogum öncesi rapor parasını nasıl aldınız ? Ben özelde Öğretmenlik yapıyordum 32. Haftada izne ayrıldım. Dogum parasını çocuk doğunca alabileceğimi söylediler okuldan
Angels-35 Serifeisitmir brüt maaşınız ne kadar dı acaba bende asgari ücretten fazla alıyorum maaş doğum ücreti ne kadar olur acaba?
drn05 symaa43 1 sene değil canım izine ayrıldığın tarih Nisan 2021 diyelim 2021 Nisan ile 2020 Nisan arası 90 gün sigorta şartı var
BrcnTc1506 Pandemiden dolayı benimde sigortam yok çalışma ödeneği alıyorum yararlanamam mı kızlar tam bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
Damlabal BrcnTc1506 kçö alanlar 90 gün prim ödemesi yapılmış olması gerekiyor. Eğer hiç prim ödemesi yapılmasıysa alamıyorsunuz ne yazıkki bende yeni öğrendim 170 i arayıp öğrenebilirsiniz😬
BrcnTc1506 Damlabal hiç bir şey yatırmamışki kaç defa konuştum anlattım durumu. Sırf maddi anlamda sıkıntı yaşamamak adına devam ettim
drn05 BrcnTc1506 tam rapor tarihinizi bilmiyorum ama 26 mart diyelim 26 mart 2021-2020 arasında 90 gün sigortanız varsa alabilirsiniz
Tugbaomerfaruk BrcnTc1506 doğum ücreti ne zaman yatıyor peki iş yeri raporu alır almaz bildirirse yatıyor mu bi kaç güne acaba
Flower3 Kızlar doktor kontrolüm 31+5 de o zaman diyelim ki doktora gittim , doktor iki gün sonraya rapor yazar mı acaba 32.hafta izne çıkmam icin tekrar tekrar hastaneye gitmeyeyim
D_Canblt Flower3 canım bende senin gibi olmuştum kontrolüm daha erken olduğu için 31+5te gitmek zorunda kaldım raporu aldım bir sorun olmadı sistem izin verirse alabilirsin demişti doktorum zaten 32. Haftanın içinde oluyorsun demişti
Mervuras26 Flower3 yazar. Bende 32 hafta çalışabilir raporumu 31+3 te aldım söyleyin doktorunuza mutlaka*
Ebrukk drn05 merhaba izne ayrılmadan önce raporumuzu çalıştığımız yere verdikten sonra başka yapmamız gereken bir şey var mı doğum parasını almak için
BrcnTc1506 drn05 aynen 25 martta alıyorum raporu ancak bu süreç içinde 2020 nisan 2021 Mart arası hiç sigortayı yatırmadığı için alamıyorum sanırım 😔