Merhaba, uzun yıllar önce vardı. Hayatımda belli değişiklikler olup, odağım ve düzenim değişince yavaş yavaş kendiliğinden bitti. O yüzden tam çaresi şu diyemesem de sonradan geçmişi değerlendirdiğimde, çok stresli olmak, her şeyin beni tetiklemesi, üzmesi, negatif bakış açısı, kendime fazla yüklenmem gibi durumların stres seviyemi sabit şekilde yüksek tutması bir sebep. 2. sebep de beslenme ve bağırsaklarla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Özellikle stres dolaylı yoldan bağırsakları etkilediği için, bağırsaklar geçirgenleşebiliyor ve immün sistem alerji tepkileri veriyor. Gluten bağırsağın kendini iyileştirmesinde olumsuz etki ettiğinden, gluteni yani beyaz un, buğday ürünleri içeren şeyleri hayatınızda azaltın. Yemeklerinizi kızartmadan, yağda sotelemeden, buharda pişirme, yağsız su ile soteleme, fırında pişirme şeklinde yapmaya tüketmeye çalışın. Çünkü yüksek ısıda yanmayan yap yok ve yağ ile pişirme yemekleri toksik hale getiriyor. İllaki yağ gerekiyorsa piştikten sonra soğumaya yakın iken zeytinyağı eklemek çözüm. Bir de bitkisel ve alkali beslenin. Bunlar vücudunuzdaki toksiditeyi azaltacak stresin yarattığı fiziksel etkiyi tölere edebilecek öneriler. Stresinizi azaltmak için de bakış açınızı değiştirmek, beni hangi düşüncem, duygum zorluyor. Ben bu konuda daha iyi hissetmek için ne yapabilirim, bakış açımı nasıl değiştirebilirim diye kendinize sorun. Hayatınızda başkaları nedeniyle hissettiğiniz sıkıntılar varsa unutmayın, kendimizden başkasını değiştiremeyiz ve biz bakış açımızı ve davranışlarımızı değiştirdiğimizde dünya değişir.
Pratik olarak da ürtiker atağı gelen bölgeyi ne kadar kaşınsa da kaşımayın. Serin tutun ve unutmaya çalışın. Başka bir şeye odaklanın, geçeceğine inanın. Umarım en kısa sürede daha iyi hissedersiniz. Sevgiler