Gizem93- benim şu an bi problemim yok ama doktorum beslenme konusunda çok titiz. Bir liste verdi yiyebileceğim hem çok şey var hem hiç bişey yok gibi ama ben de bir haftadır uygulamaya çalıştım oluyor gerçekten. Bence korkma sağlıklı beslenmek kötü bişey değil, sabah erken kalk 9 olmadan kahvaltını 2 yumurtayla roka tere gibi mevsim yeşillikleriyle tuzsuz yağsız peynir ya da lorla yap. Tabi bulabilirsen çavdar ya da siyez ekmeği ye en fazla iki dilim. Tuz çok su tuttuğu için tuzu azalt bırakabiliyorsan bırak. Sabah ara öğünde kivi yeşil muz gibi bi tane meyve bir iki avuç ceviz fındık falan ye atıştırmalık niyetine. Öğle yemeğinde de mutlaka yeşil mercimekli bi salata yanına sebze yemeği ye ya da çorba iç. Tuzuna yağına dikkat et ama doktor zeytinyağı kullanmamı önerdi herşeyde. Günde 1 kiloya yakın ev yoğurdu falan yemeye çalış yemeklerden 2-3 saat sonra. Akşam yemeğinde de mutlaka et tüket salatayla, portakal suyu ya da ev yapımı limonata da demir emilimini arttırıyormuş. Tatlı yerine de kuru meyveler ye çok canın isterse sütlü tatlı bol tarçınlı tüketebilirsin.
Benim annem şeker hastasıymış beni doğururken, hiç dikkat etmemiş beslenmesine ben 4,5 kilo doğmuşum şekerden. Normal doğuramamış zaten sezeryan yapmışlar. Ben kendimi bildim bileli hastaydı. Yediklerine hiç dikkat edemezdi işten güçten yokluktan. Geçen sene vefat etti. Doktorum da birinci dereceden yakınımda şeker olduğu için beni riskli görüyor. O yüzden daha 16 haftalıkken diyet yapıyorum. Hiç üzülme sen de haraket edemeyebilirsin ama bu söylediklerimi yersen zaten hiç aç kalmazsın. Hepsi de bebeğe faydalı şeyler. Şeker karbonhidrat hep zarar zaten bebişe de sana da. Allahın izniyle sağ salim alırsın kucağına inşallah bebişini 😊