Askiletotomsu
Canım bence alıştırmak diye bir şey yok. Benim bebeğim 5 aylık. Genelde memede uyurdu, memeden ayırır ayırmaz uyanırdı, gündüz asla uyumazdı, hala da uyumaz 😃🙈 2 ay emzirebildim, memeden kesince kucağımda sallardım genellikle, asla ama asla uyumazdı, en az 2 saatte uyurdu uyursa. Mız mız mız mız bütüün gün 🙄🙄 Sonra bir gün dur bakayım bir de sallayayım napıcak dedim koydum ayağıma, hemen sesi kesti, 2 dk bakındı, sonra da mışıl mışıl uyudu. 😁 O günden berivhep sallıyorum. 5 aylık oldu hala ayağımda sallarım, ayağımdan bırakır bırakmaz 5 dk içinde uyanır ama ayağımda sallarken mızlamadan uykuya geçer hemen, bazen sakinleştirmek için bile yapıyorum. Yani ben sürekli sallaya sallaya onu alıştırmadım, bebeğim o gün sorunsuzca uyudu, sallanmayı sevdi ve ben de onu sallayarak uyutmaya başladım. 😄😇 Kimisi diyor ben yatağına koyup kendisi uyumaya alıştırdım, çok denedim uyumuyor yani dönüp duruyor, sallamadan önce çok denedim ama uyumuyor, daha ilk sallamamda hemen uyudu, bebek kendi seçiyor nasıl uyuyacağını 😃😃