Merhaba arkadaslar, 2 hafta sonra ikili tarama test zamanim geliyor. bir doktora gittim pendik sifa hastanesinde burcak hnm diye, kadin yillarin doktoru ve iyi bir doktor muayenesi 115 tl. Ikili test yapacagini soyledi kendisi yapiyormus ama bir perinatolog degil, ikili test ucretini sordum 90 tl dedi ve sasirdim cunku burda 350 den assagi fiyat gormedim hep takip ediyordum basliklari. Baska doktordan randevu almistim normalde ali ekiz unlu bir dr yine bilen bilir onun ucreti 650 tl. Ama kafam karisti tabiki isim ucretleri olur ama ucurum var arada 90 tl cok cok ucuz.. 200 300 olsa neyse dicem. Aradaki fark nedir sizce? Ve hangisini tercih etmeliyim? Kimi arkadasim diyor hic bisey olmmaz burcak hanim cok iyi doktor. Ama kafam karisti bilgisi olan arkadas yorum yazarsa cok sevinirim.

Aysen3434 2 li tarama testine 650 lira gibi ücretler vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü zaten sizden kan alıp ölçülüyor bideense kalınlığına bakılıyor ultrason da ve kesin birsey de yok risk oranı hesaplanıyor . Tabi yine sizin kararınız.☺️

Kadın doğumcu nasıl ikili test yapıyor ilk defa duydum bir perinatolog a yaptırmanız gerekir kendi doktorunuza zaten hep gideceksiniz. Ben375 TL ye ikili test yaptırmıştım sende işin erbabına yaptır. Öyle olmasaydı perinatologlar diye birşey neden var ki o zaman diye sorgulardık ? :)

Aysen3434 ikili test çok zahmetli bi şey değil ki 90tk ideali zaten bi kan tahlili bi de doktor ultrasonda ense kalınlığına bakıyor yani normal muayenede de bakabilir radyoloji veya başka bölüme de gönderebilir ama genelde doktorun ölçümüyle radyoloji bir ölçüyor o yüzden fazla para vermeye gerek yok

marysmom siz çok fazla yaptırmışsınız gerçi şehir ve hastane değişir ama benim hem kendi kadın doğum doktorum muayene de ölçtü hemde radyoloji bölümü baktı bire bir ölçtü kadın doğum doktoru da ölçebilir cihazı iyiyse tabi işi cihaz yapıyor doktor değil ki 😊

Aysen3434 bende ikili testini muayne olduğum doktoruma yaptrdim ztn ense kalınlığı ölçüyor onu harici kan alınıyor ben 350 liraya yaptrdim ama 90 lira iyi bir fiyat ztn kan tahlili için alıyorlar o ücreti . Detaylı ultrasonu mu perinatologa yaptrdim 400 TL ye yani ikiliye perinatolog bakcam diye birşey yok detaylı zamanı geldiğinde ztn perinatolota iki testinebakyor sonuçlarına falan bence gayet iyi bir fiyat yaptr

mlkkk tabi ki çok para verilmesine bende razı değilim ama her zaman usulü (doktor konusunda ) neyse ona göre yapmak lazım diye düşünüyorum .

Aysen3434 kendi doktorun ikili test için sadece ense kalınlığı ve burun var mi yok mu ona bakacak. 20. Haftada çok detaylı olarak bakılır vücudunun her yerine o zman perinatolaga gidersin. O zman zaten dediğin gibi yuksek bi ücret alınıyor.