HappyMom Merhaba canımız annelerimiz, “Hamilelikte Ağız Yaraları” başlıklı blog yazımız yayında! Hamilelikte Ağız İçi Yaralar Neden ve Nerede Oluşur Tedavi Süreci İçerikler Linkte! 🚀 https://www.mutluanneleriz.com/2021/03/16/hamilelikte-agiz-yaralari/ Annelerimiz hamilelik sürecince ağız yarası sorunu yaşadı mı? Nasıl bir tedavi uyguladınız? Ağız yarası sorununuz tekrar etti mi? Yazımızı okuduktan sonra konuşalımm! 😍
Sermec27 HappyMom ahh ahh agızda aftlar ve dilde yaralar kendimi bildim bileli var yıllardır cekiyorum keşke sadece hamilelikte olsaydı cildiye dahiliye gitmediğim doktor kalmadı ama sebebini bulamadılar sadece alerjik olabilir dendi küçükken farketmeden alerjim olan seyleri yerdim hep o zamandan kalma olabilir alerji testi yaptık zaten ceviz fındık domates asitli seyler alabalık vs gibi şeylere alerjim cıktı onları yesem de yemesem de ne yazık ki duruyor agzımda o aft ve yaralar gebe kalmadan cok fazla ilaç ve pastil kullandım ama faydası yok gececek gibi bir sey değil maalesef ömür boyu benimle bu rahatsızlık
KutsalAnnelik HappyMom Benimde sürekli yaşadığım bir sorun ağzımda, damağımda,dilimde artık alıştım onlarla yaşamaya. Krem kullanırım sürekli o kremim evden eksik olmaz ve farkediyorum özellikle ceviz yiyince oluyor doktorlar birşey demedi bu hamilelik sürecinde de düzenli ceviz tüketmem gerektiği için biri bitti biri başladı bende bıraktım ceviz yemeyi omega3 aldım kullanıyorum
Bebeklimm HappyMom benimde yaptırmadığım test kalmamıştı en son genetik olarak kabul edip kansızlık vitaminsizlik ve stres tetikliyor gargara ve jel el rahatlatmaya çalışıyorum birde pekmezle takviye ediyorum iyi geliyor ama yaşayan bilir gerçekten çok can sıkıcı bi durum bazen 10 tane yara çıktığını saymışlığım vardır
esra0621 Sermec27 bende kendimi bildim bileli ağzımda aftlar çıkar.Yıllarca bi çözüm bulamadım.Kenakort diye bi krem var sadece o iyi geliyodu.Onu da hamile olunca hiç kullanamadım.doktorum bebek için kontrole gittiğimde balık hapı, magnezyum, d3k2 gibi vitaminler verdi.Ağız yaralarım artık çıkmıyo.Vitamin eksikliğinden olabilir belki sizinde..
Minik_mucizem2 Sermec27 annemin de hep öyle . Kendimi bildim bileli hic iyileşmedi. Iyleşse bile çok kısa süreliğine oluyor. Aslında stres ve üzüntü daha çok yara oluşmasını tetikliyor. Sağlıklı yaşamanın formülü bir yandan mutlu olmaktan geçiyor. Rabbim anneme ve tüm hastalara şifa versin insaAllah
[silindi] Sermec27 karadut özü ya da pekmezi denedin mi canım bizim evde mutlaka bulunur agzı yara olan hemen içer ve geçer
Sermec27 Emirduham ya dilim hep normal renginde ama yarıklar var ve aftlar oluyor coğrafik dil deniyor ve cogu zamanda sebebi bulunamıyor
aselsura123 Sermec27 benim eşimin de öyle ya 1 senedir düzelmedi vitaminler propolis pastil gargara hepsini denedik yok yani hiçbişey fayda etmedi dilinde de çıkıyor
Sermec27 aselsura123 benim yıllardır böyle canım 29 yaşındayım valla 10 yaşından beri var galiba yok geçmiyor gitmediğim doktor kalmadı ama sebebini bile bulamıyorlar verdikleri ilaçta anlık geçiyor sadece
Nilperisi aselsura123 immuneks plus ve karadut özüyle düzelmiştim artı dişlerimi temizletmiştim ,2 yıl yoğun çektim
Sermec27 KutsalAnnelik canım senln de muhtemelen benim gibi alerjin var bana ceviz fındık domates portakal asitli seyler yasak mesela alerjim cıktı bunlara onları yiyince dilim daha kötü oluyor ben badem Antep fıstığı yiyorum mecbur
KutsalAnnelik Sermec27 Evet canım ceviz anında dilimi uyuşturur ve yaraya dönüştürür mesela kivi çilek onlarda arada aynı etkiyi gösterir ben bu yüzden ceviz yemeyi bıraktım yoksa artık yemek yiyemeyecek duruma geldim ama krem sürüyorum birkaç gün içinde hafifliyor
Sermec27 KutsalAnnelik ben blr sey sürmüyorum canım korkuyurum gebelikte kullanmaya valla ağzımın içi acıyo ama alıştım artık evet kivi çilekte asitli ya onlarda rahatsız eder
KutsalAnnelik Sermec27 Başlarda gebelikten dolayı bende krem kullanmayayım dedim ama haftalarca geçmiyor ve hiçbir şey yiyemiyor öyleki bazen ağrısından dolayı başım bile ağrıyordu sağlık ocağı doktoruna sormuştum kullan sorun olmaz dedi canım dayanılır gibi değil yoksa biri varken başka tarafta yine çıkıyordu su içerken bile sızlıyordu
Sermec27 esra0621 su an ocean mummy kullanıyorum multivitamin magnezyum kan ilacı ve devit 3 kullanıyorum bazen azalıyor bazen hafifletiyor ama hala var
Umutcumunannesi bundan 2 hafta once dilimde yariklar bogazima kadar yara oldu birden bire doktora gittim ama etkili bir ilac veremedi hamile oldugum icin sonra burda tesadufen bir arkadasin yazısını okudum karadut surubu iyi geliyor diye kim olduğunu hatırlamıyorum ama Allah ondan razi olsun 2 hafta neler cektim 3 gunde geçirdi gerçekten
esra0621 Sermec27 efa s-1200(balık hapı), ocean D3K2,perfectil ve octeocare benim doktorumun bana verdikleri.Çocuklugumdan beri aftlarla boğuştugum için çok iyi anlıyorum sizi.Denemediğim yol kalmadı yıllarca.Ama bu vitaminler cok iyi geldi bana.Bi araştırın siz yinede
Sermec27 esra0621 bilmiyorum gebe kalmadan önce de kullanmadığım vitamin ilaç kalmadı ama yok belki hafifletiyor ama geçmiyor ne yazık ki teşekkür ederim 🥰
edb06 Kizlar belki söylenmiştir daha önce ama bana bir doktor B12 eksikliginden olur demişti. Tesadüf mü bilmem ama B12 yükseldiğinde hiç çıkmıyor. Düştüğünde sürekli çıkıyor. Ceviz, kavun, kivi, patlıcan özellikle patlıcan çok cekirdekliyse uzak durun.
edb06 Sermec27 yaa ben küçükken bütün fotoğraflarda ağlarken cikmisim. Annem hep yaralar vardı ağzında der aylarca geçmemiş. 2-3 yıla kadar da sürekli çıkardı şimdi azaldı. Çok zor bir durum hiç keyfi olmuyor insanın. Ama senin daha fazla sanırım.
Ltfy-ctn55 Sermec27 eczanelerde varmı bilmiyorum ama aktarlarda var nöbet şekeri diye bir şeker (yani tatlı birşey görünüşü limon tuzu gibi)babamdada sürekli çıkıyordu onu kullanıyor hemen geçiriyor bir bakın isterseniz hamilelikte değilde normal zamanda deneyin derim hamilelikdede sıkıntı olmaz belki ama yinede riske atmamak lazım ☺️
Sermec27 edb06 ya yarıklar zorluyor beni aftlar kimi zaman oluyor kimi zaman olmuyor ama yarıklar hep var duruyor orda